Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

ABD havlu attı!

ABD havlu attı!

Türkiye, güney sınırında bir terör devletçiğinin kurulup Akdeniz’e açılmasını önlemek için Fırat’ın doğusuna da Barış Pınarı Harekâtı düzenledi. Türkiye’nin, bir hafta içerisinde PYD YPG’ye karşı çok büyük bir başarı sağladığını gören ABD, ağır silahlarla tezyin ettiği, eğitip donattığı adı geçen terör örgütünün yenilip, Ortadoğu’daki emellerine halel gelmemesi için boks maçında boksörünün rakip boksör tarafından yıpratılmaması için antrenörünün ringe havlu atması gibi havlu attı.

ABD, altı gün önce Türkiye’ye geldi ve Türkiye ile 13 maddelik bir anlaşma yaptı!

Bu anlaşmanın 9. Maddesine göre, YPG’nin ağır silahları toplanacak ve YPG tahkimatları ile tüm muharip mevzilerinin kullanılmaz hale getirilecektir! 

YPG’nin, beş gün içerisinde Fırat’ın güneyine çekilmezse operasyon kaldığı yerden devam edecek. Bizim, bu yazımızı gazetemize gönderdiğimiz saatte verilen süre dolmadığı için sonucun ne olacağını önceden kestirmemiz mümkün değildir. Umarız ki ABD yaptığı anlaşmaya sadık kalır.

ABD’nin, bu yaptığı anlaşmaya sadık kalması, Türkiye’nin kararlılığına ve YPG’nin üstünlük sağlamayacağına bağlıdır. Aksi halde kalmaz. Çünkü ABD, Münbiç’te verdiği sözü tutmadı ve Türkiye’yi oyaladı; topu Rusya’ya attı. Türkiye’ye dedi ki, “Siz Münbiç ile Ayne’l- Arab’ı Rusya ile görüşün.  

Basından öğrendiğimize göre, YPG’nin, Kobani’den, Münbiç'ten, Aynel Arap'tan Kamışlı’dan, Haseke’den çıkmayacağı ve Güneydoğumuzdaki YPS-YDGH taktiğini uygulayacağı dillendirilmektedir. 

Bize göre, bu durum, Türkiye’nin kararlılığı ve gücü ile ters orantılıdır. Türkiye kararlı olur ve ABD ve Rusya, Türkiye’nin bu bölgeye hakım olabilecek güçte olduğu düşüncesinde ise söz konusu yerlerde barınması mümkün değildir.   

ABD’nin artık Akdeniz havzasına hâkim olma hayalî suya düşmüştür! ABD bundan sonra ne yaparsa yapsın Ortadoğu’da yavaş yavaş hâkimiyetini kaybedecek, Kırım’ı haksız yere işgal eden Rusya’da öyle olacaktır! Yeter ki Türkiye kararlılığını devam ettirsin ve bu arada iç sorunlarını çözsün.

Türkiye’nin içte sorunları var: Adalet, hukuk, İstanbul Sözleşmesi’nin Türk ailesinde açtığı yaralar, ihalelerde yapılan usulsüzlükler, ekonomide daralma, işi ehline vermeme, atamaların ve görevden almaların bazı kriterlere bağlanmayıp, atama yetkisi olanların ekseriyetinin akraba ve yakınlarını ve meşrebinden olanları ataması, Belediye başkanlarının birkaç yerden haksız yere çok yüksek aylık almasının vicdanları kanatması ve israf gibi.

PYD/ YPG Suriye’nin güneyinde de doğru durmayacak, zaman zaman güneyden Türk askerine saldıracak. Türkiye de bir –kaç yumruk atınca antrenör tekrar ringe avlu atacak ve bu sefer Irak topraklarına çekecektir. 

Lejyonerler orada da doğru durmayacak, Türkiye Suriye’de yaptığı operasyonu orada da başlatacak; antrenör tekrar avlu atacak ve Irak’tan da lejyonerlerini çekmek mecburiyetinde kalacaktır!

Bu sebeple İran’ın dediği gibi ey büyük şeytan! Aklını başına al ve lejyonerlerini Suriye’nin güneyine değil, TEKSAS’a çek. Aksi halde Mehmetçik seni oradan da bir gün çıkarır; buna da gücünün yettiğini bil. 

Bak  sen Afganistan’da binlerce mazlum Müslümanın kanını içtin hala içmeye devam ediyorsun! Irak’ta Vampir gibi bir milyon masum Müslümanın kanını içtin. Suriye’de rejim ile Rusya bir milyondan fazla insanı katletti sesini çıkarmadın! Utanmadan Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiğin mektubunda; “Sen binlerce kişiyi katletmekten sorumlu olmak istemezsin. Türk ekonomisini yerle bir etmekten sorumlu olmak istemem.” diye küstahça yazıyorsun. Rusya ile anlaşarak Suriye’yi bölüp Akdeniz Havzası’na hâkim olmak istiyorsun! 

Ey Vampir!  Allah bazen denemek için gayrimüslim devlete de güç ve kuvvet verir; bu güç ve kuvvetin kadrini bilmezse elinden alır ve layık olana verir. 

Bil ki ringe havlu atman Allah’ın bu gücü ve kuvveti senden aldığına bir işarettir.  Şöyle ki: Hz. Muhammed’i Tanıma ve Tanıtma Uluslar Arası Derneği, 16- 17 Mayıs 2009 günlerinde Konya Konevi Kültür Merkezi’nde, Doğu ve Batı Medeniyetlerinde Kadın ve Ailenin Önemi konulu sempozyum düzenledi. Son değerlendirmeyi Prof. Dr. Naci Bor yaptı ve şöyle dedi: “1923’ten şimdi daha iyi bir noktadayız; bu görev bize yeniden verilmiştir.” (1)

--------

Kaynaklar 

1.ANLAMLARINI YONTTUĞUMUZ KAVRAMLAR, İNFAK Mad.s.2017; Kardelen Yay. 2013.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR