Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

ABD Afganistandan Çekilmeli

ABD Afganistandan Çekilmeli

ABD, Irak’tan çekilme kararı aldığı gibi Afganistan’dan da çekilme kararı almalı. Geciktirmesi aleyhine olur; çünkü zulüm ile abad olunmaz. Allah zalimlere mühlet verir, daha sonra helak eder.

Kur’an-ı Kerimde şöyle buyrulur: “Zulümlerini sürdürürlerken kendilerine mühlet verdiğim nice memleket vardı ki ben onu tutmuş alıvermiştim. Dönüş banadır” (1).

Ad ve Lut kavimleri gibi birçok kavim zulümleri sebebiyle helak olmuşlardır. Adaleti sebebiyle Hz. İbrahimler, Hz. Yakuplar, Hz. Yusuflar, Hz. Musalar ve Hz. İsalar ise galip gelmişlerdir.

ABD, Irak’ta bir milyon Müslüman’ı şehit etmiştir. Irak’ın maddi ve manevi değerlerini yıkmıştır. Yer altı ve yer üstü bütün gelirlerini sömürmüştür. Afganistan’da da durum pek içi açıcı değil. Bütün baykuşlar orada. NATO orada. NATO mazlum Afganistan’da etnik kıyım yapmaktadır. “El- kaide” ve “Taliban”ı bahane ederek sivil halkı öldürmektedir. Sivil halkı şehit ediyor, “El-kaide” mensuplarını veya “Taliban” askerini öldürdüm demektedir. Yalan ve hile ile işi ne kadar götürecek bilemiyoruz. “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.” derler.

ABD, gücünü Irak’tan Afganistan’a kaydırarak orada barış sağlayamaz. Bütün askerini oraya yığsa yine barış sağlayamaz; çünkü zulümden barış çıkmaz. İnsanlık suçu ve insanlık ayıbı çıkar.

Allah (c.c.), peygamberlerine ve müminlere yardım eder. Kur’an-ı Kerimde şöyle buyrulur: “Şüphesiz peygamberlerimize ve iman edenlere, hem dünya hayatında, hem şahitlerin şahitlik edecekleri günde yardım ederiz” (2).

Bu mealin altına şöyle bir not düşülmüştür: “Şahitler meleklerdir. Çünkü melekler, peygamberlerin ahkâmı tebliğ ettiklerine, kâfirlerin ise bunları yalanladıklarına şahitlik edeceklerdir. Ayrıca insanlara şahadet edecek olan melekler, peygamberler ve müminler, şahitlerden sayılmışlardır.”

Bu ayetin devamında ise şöyle buyrulur: “O gün zalimlere, özür dilemeleri hiçbir fayda sağlamaz. Artık lanet de onlarındır. Kötü yurt da onlarındır.”

İslam dini bütün dinlere iki şekilde galiptir. Kur’an-ı Kerimde şöyle buyrulur: “Bütün dinlerden üstün kılmak üzere, peygamberini hidayet ve hak din ile gönderen O’dur. Şahit olarak Allah yeter” (3).

Bu ayet-i kerimenin tefsirinde Elmalılı şöyle diyor: “Bu üstünlük iki yönlüdür: Birisi ilim yönünden delil ve vesikada üstünlüktür ki ‘bilhüda’ ‘hidayetle’ buna işarettir. Birisi de, amel yönünden fiiliyatta üstünlük ve hâkimiyettir ki, dini’l-hak tabirinde de bunun gerçekleşmesine işaret vardır. İslam ile çarpışmak isteyen dinlerin hepsi muhakkak mağlup olacaktı. Bunlardan birincisinin tamamen ortaya çıktığında şüphe yoktur. İslam dini, ilim yönünden her dine galiptir. İkincisi ise tarihte bir dereceye kadar gerçekleşmiş ve bir zamanlar Müslümanlar her kavme galip olmuş ise de bunun tamamı daha çok geleceğin gelişmelerinin bağrındadır. Bazıları bunun İsa’nın inmesinde olacağını söylemişlerdir. Daha iyisini Allah bilir.”

Kâfirler sürekli müminlere hâkim olamazlar. Kur’an-ı Kerimde şöyle buyrulur: “Sizi gözetleyip duranlar, eğer size Allah’tan bir zafer (nasip) olursa, “sizinle beraber değil miydik?” derler. Kâfirlerin (zaferden) bir nasipleri olursa (bu sefer de onlara), “Sizi yenip (öldürebileceğimiz halde öldürmeyip) müminlerden korumadık mı?” derler. Artık Allah kıyamet gününde aranızda hükmedecektir ve kâfirler için müminler aleyhine asla bir yol vermeyecektir” (4).

ABD, bu gerçeği ve içinde bulunduğu mali krizi dikkate alıp, Afganistan’dan çekilme kararı almazsa kendisi için bu durumun bir intihar olacağını unutmamalıdır.

Bakalım bu gerçeği yeni yönetim görebilecek mi?

-------------

Kaynaklar:

1. Hac:48

2. Mümin:51

3. Fetih.28

4. Nisa:141 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR