Çağatay Gödeş

Çağatay Gödeş

3 PUANI HEDİYE ETTİK

3 PUANI HEDİYE ETTİK

Bu hafta rakibimiz on maçtır kaybetmeyen Sivasspor'du.


Beraberlik iyi kazanmanın sürpriz olacağı bir maçtı. Lakin ilk 11'e bakınca 3 puan için giden bir ekip gördüm. İlhan hoca rakibi savunma da beklemek yerine. Hızlı oyun ile Sivas'ı şaşırtmak istedi. Bence çok doğru bir karardı bu. Sivas elinde kaliteli oyuncuları olan bir ekip. Onları savunma da beklerseniz bir şekilde skoru buluyorlar. Dişe diş bir mücadelede fazlaca şansımız olabilirdi.

Bunu düşünen sayın hocamız bu şekilde bir taktik ile sahaya çıktı. İlk on beş dakika iyi bir oyun ortaya koyduk. Ama ne zaman hızlı çıkmaya kalksak gereksiz top kayıpları ile hızlı oyuncuları olan Sivas dan kontra yedik. Cikalleshi ileride top tutamıyor Amir ise çıkarken basit şekilde top kayıpları yapıyordu. Shengelia ve Rahmanovic ise gereken eforu gösteremediler. Birde bunlara bireysel hatalar eklenince sonuç kaçınılmaz oldu. Sehiç'in elinden kaçırdığı topu tamamlayan Yatabare'nin golü ile ilk yarıyı yenik kapattık.

İkinci yarı başında hocadan değişiklik bekledik haliyle.
Hocamız da çok cesur davranarak üç oyuncu değişikliğine gitti. Amar yerine Milosevic, Shengelia yerine Sekidika ve Cikalleshi yerine Kravets. Olması gereken hamleleri erken bir şekilde yaptı hoca. Ve oyuna ortak olduk. Sekidika'nın inanılmaz çabası iyi ortası ve Zymer Bytyqi'nin pozisyon takibi ile beraberliği yakaladık. Lakin en başında dediğim gibi bireysel hatalar peşimizi bırakmadı. Sehiç ve Abdülkerim'in gereksiz riskli paslaşmaları ile araya giren Kayode topu ağlarımıza gönderdi. Tam rakibe baskı yapıp beraberliği yakalamak adına şanslar kovalar iken. Bu kez de Diamonde'nin dengesini kaybedik rakibini düşürmesi ile penaltıdan üçüncü golü yedik.

Yapılması gereken herşeyi yaptık fakat bireysel hatalar ile rakibimize üç puanı hediye ettik. Sağlık olsun diyor ve hedefe odaklanmaya devam ediyoruz. İlhan Hoca bu maçta benim gözümde on puanlık bir performans sergiledi.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Çağatay Gödeş Arşivi
SON YAZILAR