Ebubekir Mücevher

Ebubekir Mücevher

1 Nisan çarpıntısı

1 Nisan çarpıntısı

Yer yüzü karanlıktır. Parlatılmış cilalı yüzlerin ardı da karanlık dehlizlerle doludur.. bu karanlığın içinde insanların zihin yapısına mutlu olma ve eğlenme adına çakılmış gün çivileri vardır.

 

Geçmişin pencerelerine günün ve geleceğin perdelerini çekip hakikat güneşinden uzak kalan bir toplum meydana gelmektedir.

 

Yılbaşı , sevgililer günü gibi ticari metaforlara dönüşmüş günlerden birinin gerçekliğini irdelemek istedim…

 

 Rivayet odur ki :

15. yy sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusu komutanı değişik taktikler düşünmektedir.

En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur’an bir elinde İncil

“ Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım.” der.

Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi yelsim ederler. Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir.

Bunun üzerine Müslümanlar “ Yemin etmişsiniz, bize söz vermiştiniz.”dediklerinde.

Haçlı ordusu komutanı “ Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur.”diye cevap verir. Ve bütün Müslümanlar orada şehit edilir. İşte o gün bugündür 1 Nisan Hıristiyanlar arasında “HİLE GÜNÜ         olarak kutlanmaktadır.

 

Maalesef Hıristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil Müslümanlar arasında yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce Müslümanın katliam günü olan 1 Nisan’lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır.

 

Bu yanlış batı özentisi, ve modernleşme süreci olarak görülen, aptallık senfonisi karşısında nüktedanlığı, hilekarlığa karıştırmadan, her şeyin farkına vararak geçirilmesi gerektiğinin idrakinde olmak gereklidir.

******************

Malumunuz havalar ısınınca bağı bahçesi olanlar, bağ bahçelere koştular. Bizde geçen hafta bahçe’de budama, temizlik telaşında baya bir hamlıkta varmış ki yorulduk, eve gidip sıcak bir duşun hayalini kurarak eve geldiğimde saat 20:00 civarları elektirik kesintisinin olduğunu görünce haliyle hayallerimiz suya düştü.

 

**************

Hemen telefonu, açıp elektrik arızaya bildirmek istedim. Telefonda çok hoş bir karşılama müziği “ GELECEĞİ AYDINLATIYORUZ” sloganı ile kulaklarıma çalınca baya bir komiğime gitti.. Zira bu elektrik kesintileri defaatle oturmuş olduğum mahallede zuhur eden bir durum.

*****************

Geleceği aydınlatmanızı istemiyorum, günü aydınlatın yeter dememek içten bile değil. Evet aradık bildirdik, çalışma olduğunu, söylediler ki gecenin baya bir ilerleyen saatlerinde elektrikler geldi.. Sağ olsunlar sayelerinde mum ışığında kitap okumanın zevkini’de hatırlamış olduk..

******************

Onlar bana bu keyfi hatırlattı bende sizlere keyifle EPDK’nun 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren geçerli olacak olan kilowatsaat bazında, vergi ve fonları da dahil olmak üzere elektrik fiyatlarına yaptığı zam oranlarının müjdesini vereyim.

Evlerde %9,2, sanayide %8,7 ticarethanelerde %4,3 lük bir zam uygulaması başlıyor.

Evet 1 Nisan “ HİLE GÜNÜ” özelliğini koruyor… Sayısız barajları ve elektrik üretimindeki yüksek rekolte gücüne rağmen, zamlanmaya devam eden bir elektrik kullanacağız. Hayırlı uğurlu olsun..

Kesintili Elektrik, Kesintisiz Eğitim , KESK derken gündem şaka gibi… Siz seyreylerken alemi, hırsız çaldı minareyi geçirdi kılıfı…

Ve bu 1 Nisan YGS giren öğrencilerimize , eğitimin bir şakası, Elektriğe yapılan zamla ile EPDK’nun tarihe geçti.

Bu şakacı kurumlarımızı ayakta alkışlıyorum..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ebubekir Mücevher Arşivi
SON YAZILAR