‘Zulme karşıyız’

‘Zulme karşıyız’

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, zulüm altında olan herkesin yanında olmaya gayret ettiklerini, bunu yaparken de din, dil ve ırk ayrımı yapmadıklarını söyledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İHH Konya Temsilciği'nce Kültürpark'ta düzenlenen "Mavi Marmara Kardeşlik Gecesi"nde, İHH'nın kuruluşundan bu yana mazlum ve mağdurların yardımına koştuğunu ifade etti.

Kur'an-ı Kerim'deki ayetlere bakıldığında, iyilik yapanların Allah katında sevildiğinin görüleceğini aktaran Yıldırım, "Allah bize iyilik yapmayı emrediyor. İyiliği koşarak yapın ki Allah sizi affetsin. Hepimizin günahı vardır. Günahları yok edecek bazı ameller vardır. Bu iyilik ve güzelliklerin yapılacağı bir teşkilatız" diye konuştu.

Yıldırım, yetimi, yoksulu ve yolda kalanlara sahip çıkmaya çalıştıklarını belirterek, "Zulüm altında olan herkesin yanında olmaya gayret ediyoruz. Bunu yaparken de din, dil ve ırk ayrımı yapmıyoruz. Açık ve net olarak söylüyorum; Allah zalime karşı olmamızı söylüyor. Eğer zalim Müslüman'sa ve başka dindeki insanlara zulmediyor ve o insanlar da mazlumsa Allah bize o masumların yanında olmamız gerektiğini söylüyor. İşte böyle bir teşkilat olarak Gazze'ye doğru yola çıktık" ifadelerini kullandı.

İsrail'in 2008'de Gazze'ye yönelik saldırılarında ağır bombardımana tutulduğunu, İHH'nın ise Filistinlilerin yanında bulunduğuna dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle bitirdi:

"İsrail hiç acımadı. Kadın ve çocuklar bir yere toplandıklarında oraya bomba attı. O masumları paramparça etti. Cesetler gördüm, onların ailelerini ve yüreklerindeki acıları hissettim. İsrail'e bir kez daha lanet okudum zalim olduğu için. Gazze'nin tanıtılması gerekiyordu. Orada yaşananların dünyaya anlatılması, insanlığın dikkati buraya çekilmeliydi.

Bu düşünce ile ilk önce İngiltere'den başlamak suretiyle araç konvoyu gerçekleştirdik. İsrail bu kadar suç işlerken dünya kamuoyunda hep haklı çıkarılmaya çalışılıyordu. Rahmetli Erbakan Hoca'nın hakkını vermeliyiz. Onun yönlendirmesi ve katkısıyla Mavi Marmara yola çıktı. Mavi Marmara şu anda karada da yürüyor. Mavi Marmara'nın yaktığı özgürlük ateşi dünyanın her tarafında yankı buldu, insanlar özgürlük için ayağa kalktı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.