Zübeyde Kamalak: 28 Şubat’tan Daha Berbat Bir Durum Yaşıyoruz

Zübeyde Kamalak: 28 Şubat’tan Daha Berbat Bir Durum Yaşıyoruz

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi Avukat Zübeyde Kamalak, THY’nin kendilerine yaptığı haksızlık karşısında sert tepki gösterdi. Check-in yaptıkları uçağa alınmayarak mağdur edilen Zübeyde Kamalak, "28 Şubat’tan...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi Avukat Zübeyde Kamalak, THY’nin kendilerine yaptığı haksızlık karşısında sert tepki gösterdi. Check-in yaptıkları uçağa alınmayarak mağdur edilen Zübeyde Kamalak, "28 Şubat’tan daha berbat bir durum yaşıyoruz. Kimi kime şikâyet edeceksiniz?" diye konuştu.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümü vesilesiyle rahmetli Erbakan’ın partisinin genel başkanı ve eşi olmalarından ötürü KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun davetlisi olarak Lefkoşa’da düzenlenen kutlamalara katılan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Mustafa Kamalak ve eşi Avukat Zübeyde Kamalak, dönüş yolunda Türk Hava Yolları’nın (THY) kötü sürprizi ile karşılaştı. Vakitlice geldikleri Kıbrıs Ercan Havalimanı’nda check-in yaparak valizlerini uçağa veren ve boarding (biniş) kartlarını alan Kamalak çiftinin THY personeli tarafından sebepsiz yere uçağa alınmadıkları ortaya çıktı. Sorulduğunda havaalanı yetkilisinin ‘yukardan baskı’ olduğunu söylediğini kaydeden Zübeyde Kamalak, Türk Havayolları görevlilerinin haklarını alenen gasp ettiklerini ifade etti. Duruma isyan eden Zübeyde Kamalak, kendilerinin mağduriyet yaşamalarına sebep olan personelin görevden alınmaları gerektiğini belirtti.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) telefonla yaptığı açıklamada, yaşadıklarının 28 Şubat’tan daha kötü olduğunu vurgulayan Zübeyde Kamalak, "Kimi kime dava edeceksiniz? Başörtüsü (duruşmalara başörtülü olarak sokulmaması) meselesinden dolayı HSYK’ya ve Adalet Bakanlığına başvurularım oldu. HSYK, benim mide kanaması geçirmeme sebep olan hakime 2 günlük maaş kesme cezası verdi. Yargı ellerinde, polis ellerinde. Yani 28 Şubat’tan daha berbat bir durum yaşıyoruz. Kimi kime şikâyet edeceksiniz?" şeklinde konuştu.

KAMALAK: DERE ISSIZ, TİLKİ BEY

Aslen Erzurumlu olduğunu ifade eden Avukat Zübeyde Kamalak, "Erzurum’da böyle olaylar olduğunda derler ki; Dere ıssız, tilki bey. Yani dere sahipsiz olunca, tilki bey olur derler. Vatan da vatandaş da sahipsiz. Eğer dedikleri gibiyse, 28 Şubat’ın ilkeleriyle hareket edilmiyorsa orada sorumlu kimler varsa, karşımızda 6 -7 tane müdür vardı birbirlerini tekzip eden. 28 Şubat geçerli değilse hepsinin görevden alınması gerekiyor. Bakan nezdinde de sorunu gerekli mercilere ulaştırdık." dedi.

'KAMALAK ÇİFTİ YERİNE BAŞKA YOLCULAR ANKARA’YA GÖNDERİLDİ'

Türk Hava Yolları’nın TK 7381 nolu seferiyle Kıbrıs Ercan Havalimanı’ndan 21 Temmuz 2014 tarihinde saat 11.20’de Ankara Esenboğa Havalimanı’na gelmesi gereken Kamalak çifti yerine başka yolcuların gönderildiği ortaya çıktı. THY görevlilerinin, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve eşi Zübeyde Kamalak ile beraber, Saadet Partisi GİK üyesi Prof. Oya Akgönenç ve eşi Muhammed Muğisuddin ve Kamalak ailesinin koruması ile beraber beş kişinin yerine başkalarını uçağa bindirerek Ankara’ya yollaması şaşkınlığa neden oldu. Kamalak ailesi yerine farklı partilerden milletvekillerin gönderildiği ifade ediliyor.

‘VAKİT VAR’ BAHANESİ İLE OYALAMIŞLAR

İddiaya göre bavullarını vererek uçak giriş kartlarını alan Kamalak ailesi ve beraberindekiler, VİP görevlileri tarafından uçağa alınacağı zaman kendilerine haber verileceğini duyurarak oyalanıyor. Korumanın birkaç defa gidip durumu sormasına rağmen ‘vakit var’ bahanesi ile bekletilen Kamalak ailesi, uçağın kalkış saati gelmesine rağmen içeri alınmayarak uçağı kaçırmaları sağlanıyor.

Zübeyde Kamalak başlarından geçeni şu şekilde özetledi: "Bize ‘uçak kalktı, siz uçağı kaçırdınız’ denildi. Check-in işlemi yapılmış, boardinglerimiz elimizde, eşyalarımız da uçakla gitti. Uçağı bizsiz gönderdikten sonra korumamızın yanına gelip boarding kartlarını geri vermesi isteniyor. Bizim koruma uyanık davranıyor, ne olur ne olmaz diye benim ve Mustafa Bey'in kartlarını vermiyor. Bu sefer görevli 'Siz orada oturmuşsunuz uçağı kaçırmışsınız' demeye başladı. THY görevlisi E.K. geldi. 'Uçak 123 kişilikti, 123 kişiyi saydık ve uçak tam yolcu ile kalktı, siz nasıl burada kalmış olabilirsiniz' dedi. Oya Hanım bunun üzerine 'İhbarda bulunmak istiyorum. Bizim yerimize listede olmayan beş kişiyi göndermişsiniz. Uçaktakilerin hayatı tehlikede. O kişiler terörist olabilir.'

'MADEM YALAN SÖYLEYECEKSİNİZ ARANIZDA ANLAŞIN, ORTAK YALAN OLSUN'

'Uçakla ilgili terör ve bomba ihbarında bulunacağım’ deyince oradan adam koştu geldi. 'Efendim ihbarda bulunmayın lütfen, yerinize şunlar şunlar gitmiş' dedi ve bize uçakta bizim yerimize alınanların listesini gösterdi. Sonra havaalanının Yer Hizmetleri Genel Müdürü geldi. O da 'Efendim uçak eksik kalktı, o kişileri göndermedik, uçak 118 kişiyle kalktı' dedi. Ben de 'Madem yalan söyleyeceksiniz aranızda anlaşın öyle ortak bir yalan söyleyin' dedim."

THY VİP YERİNE PEGASUS’UN ARKA KOLTUĞU

Kamalak çifti, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in devreye girmesi ile 6 buçuk saatlik bekletilmenin ardından THY uçağı yerine bir sonraki Pegasus uçağı ile Türkiye dönebildi.

Zübeyde Kamalak, haksız şekilde o kadar saat bekletilmenin ardından kendilerine Pegasus uçağının en arka koltuklarından yer verildiğini, buna da itiraz etmeleri üzere kerhen uçağın ön koltuklarından tahsis edildiğini anlattı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.