Zübeyde Hanım'a Doğuma Gelen Anneler, Takav'da Ağırlanacak

Zübeyde Hanım'a Doğuma Gelen Anneler, Takav'da Ağırlanacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi,Tapu ve Kadastro Vakfı (TAKAV) Bursa Sosyal Tesisi’nin odalarını kiralayarak Zübeydehanım Hastanesi’nde doğum yapan annelerin hizmetine sundu.Çiçeği burnunda annelerin TAKAV tesislerinde kalmasına ilişkin protokol,...

Bursa Büyükşehir Belediyesi,Tapu ve Kadastro Vakfı (TAKAV) Bursa Sosyal Tesisi’nin odalarını kiralayarak Zübeydehanım Hastanesi’nde doğum yapan annelerin hizmetine sundu.

Çiçeği burnunda annelerin TAKAV tesislerinde kalmasına ilişkin protokol, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve TAKAV Başkanı Nihat Şahin arasında imzalandı.

Çekirge’deki tesis merkezinde yapılan protokol nedeniyle bir açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gerçekleştirilen hizmetin annelerin duasını almak ve doğumevinin yükünü azaltmak adına çok anlamlı olduğunu söyledi. Bursa’yı yönetenler olarak şehrin tüm sıkıntılarını gidermek ve halkın beklentilerini karşılamak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Altepe, "Bir yandan kentin alt ve üst yapısıyla uğraşırken, diğer yandan da insana yönelik sosyal projelere ağırlık veriyoruz. Toplumuzun her kesimine; gençlere, yaşlılara, engellilere hizmet edecek projeleri bir bir hayata geçiriyoruz." dedi.

Hizmet önceliğinin kentin beklentisi olan projelerde bulunduğunu belirten Başkan Altepe, bunlardan birinin de günde ortalama 25 doğum oranına sahip Zübeydehanım Hastanesi’nde annelerin yaşadığı sıkıntılar olduğunu dile getirdi. Doğumdan çıkan annelerin bir kısmının bakım isteyen bebekleri nedeniyle hastaneden ayrılamadığını ve hastane bahçesinde konaklamak zorunda kaldığını vurgulayan Başkan Altepe, bu durumun hastane bölgesinde büyük sıkıntılar oluşturduğunu ifade etti. Bu nedenle TAKAV’a ait tesislerin odalarını kiraladıklarını belirten Başkan Altepe, şunları kaydetti: "1 yıl geçerli olacak kiralama sonucu artık, günlerini hastanede geçirmek zorunda olan annelerimiz sıkıntı yaşamayacak. Bizim için büyük değer arz eden annelerimiz, çocuk hastaneden alınıncaya kadar rahatlıkla bu hizmetlerden istifade edebilecek. Yapılacak başvuruyla birlikte, burada rahatlıkla konaklayabilecekler ve sabahları kahvaltılarını yapabilecekler."

Zübeydehanım Doğumevi Hastanesi Başhekimi Dr.Mürüvvet Dayıoğlu da Zübeydehanım Doğumevi’nin 38 kuvözü ve yıllık 7000’lere ulaşan doğum oranıyla Bursa bölgesinin en büyük hastanesi olduğunun altını çizdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.