Zorlu adaylık süreci

Zorlu adaylık süreci

AK Parti'de milletvekili aday adaylığı süreci dün sona erdi. CHP ve MHP'de ise devam ediyor. AK Parti'de 75'ten fazla isim vekillik için aday adayı oldu. Başvuru yapanlar arasında 7 Haziran'da aday gösterilmeyen isimler de bulunuyor.

Türkiye yeniden seçime gidiyor. 1 Kasım'da yapılacak erken seçim için partilerde hareketlilik başladı. AK Parti'de milletvekili aday adaylığı süreci dün sona erdi. 7 Haziran Genel Seçimleri'ne göre aday adaylığı süreci daha sakin geçiyor. Başvurular ağırlıklı olarak il başkanlıklarına yapılıyor. Konya'da birçok kişi milletvekili olmak için partilerin il başkanlıklarına adaylık müraacatında bulunuyor. Aday adayı sayısının en fazla olduğu parti ise AK Parti. Partinin İl Başkanlığı'nda bugün ciddi bir hareketlilik sözkonusu. Aday adaylığı süreci dün sona erdi. Aday adayı erkeklerden 5 bin, kadınlardan 2 bin 500 lira ücret alındı. Engellilik oranı yüzde 40 ve üzerinde olanlardan başvuru ücreti alınmadı. Aday adayları da yine eskisi gibi merkez yoklaması yöntemiyle belirlenecek. Bunun için yine önceki seçimde olduğu gibi aday değerlendirme komisyonları kurulacak. AK Parti'nin Konya'da bazı milletvekillerini yeniden aday göstermeyeceği, muhalefet partilerinin de büyük ihtimalle aynı listeyle seçime gireceği konuşuluyor.

CEM ZORLU YENİDEN ADAY

Adaylık için AK Parti Konya İl Başkanlığı'na başvuru yapan bazı adayların isimleri şöyle: Leyla Şahin Usta, Aygül Erdem, Mustafa Kayhan, Osman Yavuz, Ömer Ünal, İsmail Boylu, Abdullah Eroğlu, İsmail Afşar, Haluk Ardıç, Mehmet Babaoğlu, Feza Ahmet Çelik, Edip Yıldız, Ziya Altunyaldız, Veysel Duymaz, İdris Doğan, Hüseyin Süt, Mücteba Gökşen, Mehmet Mıdık, Hüsnüye Erdoğan, Aziz Kezer, Bünyamin Yüzüak, Murat Asıl, Veli Çetin, Naile Şeker, Ömer Çil, Aynur Bakırcı, Hülya Gök, Ramazan Çifçi, Hacı Ahmet Özdemir, Ali Kaya, Mehmet Ali Yılmaz, Halil Etyemez, Mehmet Eren, Aşır Özcan, Seyit Karaca. Genel Merkezden başvuru yapan Konyalılar'ın isimleri ise şöyle: "Hasan Kaşıkara, Cem Zorlu, Fahriye Uğurlu, Gülay Samancı, Pervin Dilek, Süleyman Özpınar, Mustafa Hançer, Osman Demirhan, Nilüfer Şahin, Rahim Türk, Tülay Çakır, Salim Özdemir.

MHP'DE BAL ADAY OLMAK İSTİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanlığı'nda ise adaylık süreci devam ediyor. Başvuru süreci 6 Eylül'de doluyor. Başvurularla ilgili bilgi veren MHP İl Başkanı Murat Çiçek, şu ana kadar 15'ten fazla ismin adaylık başvurusunda bulunduğunu belirtti. Çiçek, "Adaylar başvurusunu yapıyor. Son günü bekleyen adaylar da var. Kimin aday olacağına Genel Merkez karar verecek. Konya'da iki milletvekili çıkardık 7 Haziran seçimlerinde. Üçüncü milletvekilini de kıl payı kaçırdık. Dolayısıyla adaylar üzerinde kapsamlı bir değerlendirme yapacağız" şeklinde konuştu. MHP Eski Konya Milletvekili Faruk Bal'ın da yeniden aday olacağı konuşuluyor.

CHP'DE 5-6 İSİM ADAY OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi'nde de adaylık süreci sürüyor. Süreç 7 Eylül'de sona eriyor. Adaylık süreciyle ilgili bilgi veren Bekir Yetiştirici, şunları söyledi: "Şu ana kadar Konya'dan 5-6 arkadaşımız aday adayı oldu. Başvurularını Genel Merkeze yaptılar. Genel Merkez, yüzde 99.9 ihtimal ile 7 Haziran'daki listeyle 1 Kasım erken seçimine girecek. Ön seçime giren isimler aday olabiliyor."

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.