Sabit Horasan

Sabit Horasan

Zor dönem

Zor dönem

Kör Ahmet lakaplı, müzisyen Ahmet Özdemir’in vefatını duyduğum zaman adeta yıkıldım.  Konya ve Türk Halk müziği için bir değer, bir efsane gitti.

Evet, gütti ama Recep Çınar’ın dediği gibi kendisiyle ilgili tüm bilinmeyenleri de alıp gitti.

Kör Ahmet’i çocukluk yıllarımdan tanırım. Biççimez (Yediler) mahallesindeki evlerinin önünde oturur, güneşlenir, mahalle kadınlarına olmadık şakalar, taklitler yapar, milleti gülmekten kırar geçirirdi.

Kına gecelerinde, nişanlarda kadınlara karşı, “kırmızı kadın sen iyi oynuyon” diye şaka yapar, kadınlar da kendi aralarında “gözün yüzün döküle kalsın, emi. Kaç kız bunun gözü görüyor” diye homurdanırlardı.

Onun gözü görmezdi, ama gönül gözü görürdü. Rahmet dileklerimle birlikte mekanı Cennet, Konya’nın başı sağ olsun.

 

Önce Ulusal takım.

Milliler, 2018 Dünya kupası elemelerine çok önemli 1 puanla başladı.

Rakip, Avrupa, hatta Dünya futbolunun önemli ismi: Hırvatistan.

Hırvatistan ki, kadrosunda bir çok yıldız futbolcuyu barındırmakta.

Millilerin en önemli avantajı, maçın seyircisiz oynanmasıydı.

Dezavantajlara gelince: takımın başında yine Fatih Terim var. Bir çok futbolcu Milli takıma çağrılmayarak, hatta bu sezon Barcelona’da lige çok iyi başlayan Arda ‘da davet edilmeyerek kadro gençleştirildi.

Bu iki önemli dezavantaja rağmen Milliler, güçlü rakibiyle (her ne kadar Hırvatistan’ın 3 topu direkten dönse de de, daha çok gol pozisyonları bulsalar da) berabere kalarak puan almasını bildi. Bu çok önemli. Terim’in “futbolda şansa inanmam” açıklamalarına karşın Milliler Hırvatistan karşısında şanslıydı bence.

Hani, son dakikalarda Volkan’ın çıkardığı top gol olsaydı, Fatih hoca o zamanda şanstan bahsedecek miydi? merak ediyorum. Sanırım söyleyeceği tek şey, “şanssızdık” olacaktı.

İşin birde diğer yönünden bakacak olursak, kötü bir gününde yakalanan Hırvatistan karşısında 3 puan alınabilir miydi? Kadro tam olsaydı elbette ki olabilirdi.

Ancak, Milli takımın kadrosuna ve mücadele dışında oynanan futbola  baktığımız zaman, bunun Dünya kupasına katılmak için yeterli olmadığı apaçık görülmekte. Güçsüz bir Milli takım vardı sahada. Umarım Fatih Terim alınan 1 puana aldanmaz ve inadından vazgeçerek Milli takım kadrosunu değiştirir. Yoksa işimiz çok zor.

 

Atiker Konyaspor lige deplasmanda Rize beraberliğiyle başladı

Ardından, iç sahada Beşiktaş karşısında galibiyeti kaçıran, ancak berabere kalarak önemli 1 puana daha alan Kartallar, bu maçta geçen yıl ki ritmi yeniden yakalama görüntüsü verdi.

Konyaspor, Milli maçların ardından, Pazar günü deplasmanda Antalyaspor  ile karşı karşıya gelecek.

Konyaspor için önemli ve bir o kadar da zor bir karşılaşma.Rakibin ilk iki hafta da aldığı sonuçlar bunu göstermekte.

Yeşil-beyazlı takımın fikstürüne baktığımız zaman, Kartallar ligde ve UEFA Avrupa liginde, Eylül ayı içerisinde 5 önemli maça çıkacak.

Süper ligde, bu hafta Antalyaspor ile oynayacak olan Konyaspor, 15 Eylül Perşembe günü UEFA Avrupa liginde grubun en güçlü takımı Shakktar Donetsk’i konuk edecek.

Atiker Konyaspor, ligde; 18 Eylül’de iç sahada Gençlerbirliği ve 24 Eylül’de de deplasmanda Trabzonspor ile mücadele edecek. Temsilcimiz, Avrupa liginde 29 Eylül’de bu kez Gent ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Bu zor fikstürü göz önüne alacak olarsak, Konyaspor’un Süper ligde Antalyaspor ve Gençlerbirliği maçlarını en az puan kaybıyla, hatta kazanarak çıkması takım üzerinde moral dopingi olacaktır.

Pazar günü, kalben  Konyaspor ile birlikte olacağız.

Kartallar kendi oyunlarını sahaya yansıtmaları halinde eminim ki Antalya deplasmanında ilk galibiyetlerini alacaklardır.

Buna gönülden inanıyoruz.

 

Türkiye 2. lig’deki temsilcimiz  Konya Anadolu Selçukspor lige, Kahramanmaraş’ı farklı yenerek çok iyi bir başlangıç yaptı.

Yeşil-beyazlı takımın ilk haftaki başarısı nedeniyle, yönetici, teknik adam ve futbolcuları kutluyorum.

İlk maçı kazanmak çok önemliydi.

Cumartesi günü, rakibi karşısına 25 yaş ortalamasından oluşan bir kadro ile çıkan Anadolu Selçukspor’un pilot takım olduğu gerçeğiyle, bu sezon mutlaka 1. lige çıkmasında yarar var.

O nedenle, her ne kadar kadro da 19-21 yaş arası genç futbolcular bulunsa da 30 yaş ve üzeri futbolcuların yer alması da şampiyonluk hedefi nedeniyle bu sezon görmezden gelmeliyiz.

Tabi ki, bu eksiklik şampiyonluk halinde geçerlidir. Aksi halde eleştiri hakkımızı kullanmaktan geri kalmayacağız.

Çünkü, Konya Anadolu Selçukspor’da pilot takım gerçeği ne yazık ki bir türlü görülememekte.

--

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR