Sabit Horasan

Sabit Horasan

Zor bir Pazar!

Zor bir Pazar!

Stresli, gerilimi yüksek, zor bir Pazar’ı geride bıraktık..

İster istemez sinirlerin gerildiği, herkesin birilerine çatmak için bahane aradığı maçta, sevinen taraf Torku Konyaspor oldu..
Taba ki, bu da yeşil-beyazlı takıma play-off yolunu açtı..

Son hafta öncesi yapılan hesaplarda, Torku Konyaspor’un play-off’a kalabilmesi için Ankaragücü maçını kazanması yetecekti.. Çünkü, düğümü Adanaspor ile Manisaspor maçı çözecekti.. Beraberliğin ev sahibi Adanaspor’a yeterli olacağı bu karşılaşmada yenilen takım pes edecekti... Nitekim, ev sahibi ekip mağlup oldu ve play-off dışında kaldı.. Bu sonuçla Torku Konyaspor’a beraberlikte yetecekti.

Dedik ya, sinirler gerildi.. Stres vardı.. Mutlaka kazanılması gereken bir karşılaşmaydı..

Dua ediyoruz ki, Torku Konyaspor kazandı ve play-off’a kalarak gergin geçen maç sonrası çıkması olası olayların önüne geçildi.. Yoksa, bir Adana ve Göztepe maçları sonrasındaki olaylar Konya’da da yaşanabilirdi…

Maça gelince;

Torku Konyasporlu futbolcular Şanlıurfa yenilgisinden ders çıkarmış olacaklar ki, işi daha başından sıkı tuttular.

Her iki yarının başlarında da hırslı, istekli bir Konyaspor vardı sahada., Hatta, 50. dakikadan sonra bir ara Torku Konyaspor, defansını da orta alana kadar çıkartarak, alan daralttı ve rakibi kendi yarı alanına hapsetti. Pozisyonlarda üretildi, ama gol olmadı mı, olmuyor.. Ki, bunda da stres önemli rol oynadı.

80. dakikada imdada penaltı yetişti de beklenen gol geldi.. Bu gole rağmen 90 dakika sonunda sinirler hala gergindi..

Stres, yüksek gerilim dedik..

Aslında, işin özüne bakacak olursak, maçın bu duruma gelmesinde en büyük etken, seyircinin olumsuz davranışı oldu..

Hani, sadece takımı destekledikleri bölümlerde çok iyiydiler. Ama maçın tamamında değil elbette ki.

Torku Konyaspor yönetim kurulu, kulübün internet sitesinden yaptıkları açıklamalarla son haftalarda taraftarları sürekli uyardılar..

Olay çıkmaması, ceza alınmaması adına; rakip takımlar, seyirciler ve hakemler aleyhine kötü tezahürat yapılmamasını istediler..

Hani, haksızda değiller..

Her sezon başından başlayarak sürekli olarak, Konyaspor taraftarları, Mevlana şehri Konya’ya ve Konyaspor’a yakışır tezahürat yapmaları, sadece yeşil-beyazlı takımı desteklemeleri konusunda gerek yönetim ve gerekse basın tarafından uyarılıyor..

Ama, Konyaspor taraftarları nedense kendi bildiklerini okuyorlar..

Pazar günü de, Ankaragücü takımın maçtan iki saat kadar önce Atatürk stadına girmesiyle başlayan küfürlü tezahürat, karşılaşma sonuna kadar sürüp gitti.. Bununla da kalınmadı, sahaya bir sürü yabancı madde atıldı..

Dahası, uyuyan yılan uyandırıldı.

Evet, Ankaragücü’ne karşı taraftarların antipatisi olabilir, ama bunu maça yansıtmanın, ortamı germenin, futbolcuları strese sokmanın bir anlamı var mı?. Ankaragücü zaten küme düşmüş, cezasını çekmiş.

Oldu mu şimdi bu?.. Konya’ya ve Konyaspor’a yakıştı mı?..

Hafta sonunda Bucaspor ile play-off maçı oynanacak..

Futbol Federasyonu profesyonel disiplin kurulu tarafından iki-üç maç seyircisiz oynama ve saha kapatma cezası verilse çok mu iyi olacak?

Torku Konyaspor, ceza sonucu maça konsantre olamasa da elense bunun sorumlusu kim olacak.

Veya, yeni sezona iki üç maç cezalı olarak başlaması da iyi mi olacak?. 30-40 bin TL para cezası uygulansa yazık değil mi?.

Pazar günü Bucaspor ile play-off maçı var.. Umarız, taraftarlar bu karşılaşmada aynı görüntüleri tekrarlamazlar. Konyaspor’a gönül veren taraftarların hakemle, rakip takım oyuncu ve taraftarlarıyla uğraşma yerine sadece yeşil-beyazlı takımı desteklemeleri gerekmektedir.. Bucaspor taraftarları maça gelirse onları da centilmence karşılaşmalıyız ki, bir sonraki maçta da onlardan aynı saygıyı görelim.

Bu sezon bitti. Ama, aklımızı başımıza toplamalıyız.. Kim olursa olsun, Konya’ya ve Konyaspor’a zarar verecek davranışlardan kaçınmalıyız. Belki de Süper lige çıkacağız. O zamana yapılan bu tezahürat Konya’ya yakışacak mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR