Zonguldak'ta Yangın Söndürme Tatbikatı Heyecanlandırdı

Zonguldak'ta Yangın Söndürme Tatbikatı Heyecanlandırdı

Zonguldak’ta yangın söndürme tatbikatı, nefes kesti. Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde, İtfaiye Haftası kapsamında bir program düzenlendi.

Zonguldak’ta yangın söndürme tatbikatı, nefes kesti.

Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde, İtfaiye Haftası kapsamında bir program düzenlendi. Törene Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, daire müdürleri ve ilk kul öğrencileri katıldı.

Törende konuşan İtfaiye Müdürü İsmail Sarıaydın, yangına karşı mücadele ettiklerini belirterek, kış mevsiminin yaklaşmasıyla soba ve kalorifer bacalarının yılda 2 defa temizlenmesi gerektiğini vurguladı.

2 TONLUK İLK MÜDAHALE ARACI ALINACAK

Belediye Başkanı Akdemir ise 64 kişilik personel ile hizmet verdiklerini kaydetti. Olay yerine 3 dakikada yetişen itfaiye biriminin sürekli takdir gördüğünü ifade eden Akdemir, şunları söyledi: Bugüne kadar hiçbir kuruluş ve şahıstan itfaiyemizle ilgili olumsuz tepki almadım. Bu başarılı çalışmaları için teşekkür ediyorum. 13 tonluk tanker ve Zonguldak’ın coğrafi yapısına uygun 2 tonluk ilk müdahale aracı alıyoruz. Allah korusun istenmeyen bir olayda dar mahalle yollarında ilk müdahale için ilk müdahale aracı 15 gün içinde gelecek. Bu şehrimiz için çok önemli.”

Daha sonra yanan aracı söndürme, çatıda mahsur kalan vatandaşın kurtarılması ve yere konulan havalı yatağa atlama tatbikatı gerçekleştirildi. Alevlerin sardığı aracın itfaiye ekipleri tarafından söndürülme anları, tatbikatı izleyen ilk okul öğrencilerinin yoğun ilgisini çekti. Tatbikatı etkili bulan öğrenciler, “Çok heyecanlıydı. İtfaiyecinin görevlerini öğrendik.” dedi.

Program, yangın söndürme cihazlarının ziyaret edilmesiyle son buldu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.