Ziyaretçi rekoru kırılacak

Ziyaretçi rekoru kırılacak

13. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'nda yapılan ticari anlaşmalar katılımcıları sevindirirken ziyaretçilerin aradıkları ürünleri farklı alternatifleri ile birlikte bulması fuarın verimliliğinin göstergesi olarak dikk

Hergün 60 bin ziyaretçiyi ağırlayan Tarım fuarında gün içinde sektör temsilcileri ve siyasilerin yanında oda başkanlarının ziyaretleri de ayrı bir nitelik taşıdı. Her geçen yıl daha da genişleyen ve profesyonelleşen Tarım Fuarı'nda haftasonu için rekor ziyaretçi bekleniyor.

 

ak-parti-musa-arat.jpg

'KONYA TARIM GIDA ÜRETİM ŞEHRİ'

Tarım Fuarı'nın dünkü ziyaretçileri arasında dikkat çeken isim olan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, katılımcı firmaları ziyaret ederek bilgiler aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fuarın açılışını yapmasının çok önemli olduğunun altını çizen Arat, “Konya Tarım Gıda ve üretim şehri, dolayısıyla böyle bir fuarın varlığı Konya Tarım vizyonu için çok önemli. Başbakanımızın Konya Tarımı için verdiği müjdeler ise çok büyük önem arz ediyor. Günlük 60 bin ziyaretçinin gezdiği fuarın Konya'ya katkısını gözardı etmememiz gerekiyor” diyerek katılımcı firmalara başarılar diledi.

asan-tarim.20150327084945.jpg

 

BALYA TOPLAMA MAKİNASI KAPIŞ KAPIŞ

Uzun Ar-Ge çalışmaları sonucu Türkiye'de ilk defa Balya Asansörü'nü geliştiren Asan Tarım Makinaları, çiftçinin römorka balya yükleme derdini ortadan kaldırıyor. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Asan, “Patentli olan ürünümüz, kamyon, kamyonet, 4 tekerlikli ve iki tekerlekli römorklara takılabiliyor. Her türlü eğimli arazide kullanılıyor ve bakım istemiyor” dedi.

 

kto-vakfi.jpg

KTO VAKFI STANDI İLGİ GÖRÜYOR

Konya Ticaret Odası (KTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı, Tarım fuarındaki standında fuara şehir dışından gelen ziyaretçilere Konya'ya özgü ürünlerin satışını yapıyor. Standında Konya Şekeri'nin yanında Torku ürünlerinin de satışını yapan (KTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı, gösterilen ilgiden memnun.

 

gunes-enerjisi.jpg

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE TARLA SULAMA

Fuarın en dikkat çeken tarım aletlerinden biri de, “Mobil Güneş Pili Sulama Makinesi” oldu. GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve patenti Türkiye'de olan makine, sulamaların yoğun yapıldığı yaz aylarında direkt güneş enerjisi ile yaklaşık 14 saate kadar kesintisiz çalışıyor. Gece sulama yapmak isteyenler de makineye akü takabiliyor.

 

tmo-ekmek.jpg

FUARDA EKMEK İSRAFINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Konya Tarım Fuarı'na katılan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) açtıkları stand ile ekmek israfı konusunda misafirleri bilinçlendiriyor. TMO Konya Müdürlüğü yetkilileri Sinan Muslu ve Yılmaz Arslan, “Türkiye'de günde 6 milyon, yılda 2.1 milyar adet ekmek çöpe atılıyor. İsrafın yıllık ekonomik karşılığı ise 1.5 milyar lira. Bu parayla okul, hastane yapılabilir” dedi.

 

selcuklu-hastanesi.jpg

ÖZEL SELÇUKLU HASTANESİ HİZMET'TE

Özel Selçuklu Hastanesi, 13. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'nda açtığı standa ziyaretçilere hizmet veriyor. Ziyaretçilerin Şeker testinin yanısıra tansiyonlarınında ölçüldügü standda hastane ile ilgili bilgiler ve dökümanlarda veriliyor.

 

dergi-dagitimi.jpg

MERHABA EKİ İLGİ GÖRÜYOR

İçeriğinde Tarım Fuarı ile alakalı reklam, bilgi ve firma röportajlarının yer aldığı ve Tarım Fuarı'na özel olarak hazırlanan “Merhaba Tarım Fuarı 2015 Eki” ziyaretçilere 3 ayrı bölgede dağıtılarak bilgiler tazeleniyor. Ziyaretçilere dağıtılan ek, büyük ilgi görüyor.

 

ilaclama-makinasi.jpg

HOLLANDA'DAN DEVASA MAKİNELER

Konya Tarım Fuarı'nın en yüksek ve en geniş makinelerinden biri olan Hollanda yapımı tarım ilaçlama makinesi yoğun ilgi görüyor. 800 bin liraya yaklaşan fiyatıyla da dikkat çeken makineden Türkiye'de 21, Konya'da ise 5 tane var. Firmanın Türkiye Temsilcisi Ali Saraç, “Makinede uydu alıcısı var. Tarlanın ebatını girerek şoförsüz ilaçlama yapılabiliyor. İlaçladığı yeri ikinci bir defa ilaçlamıyor. Yakıt cmirisi bir makine hem ilaçtan hem de sudan yüzde 40'a varan bir tasarruf var” dedi.

MUHAMMET GÜMÜŞ- M.AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.