Ziya Tanrıkulu anılıyor

Ziya Tanrıkulu anılıyor

Türkiye'de Yarın Gazetesi'nin kurucusu Yazar Ziya Tanrıkulu, Konya Aydınlar Ocağı tarafından vefatının 36. sene-i devriyesinde Rumi Otel’de düzenlenecek bir programda anılıyor

Konya Aydınlar Ocağı'nın bu haftaki Salı Sohbetleri'nde, Türkiye'de Yarın Gazetesi sahibi ve Konya Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlarından Gazeteci-Yazar Ziya Tanrıkulu, vefatının 36. sene-i devriyesinde anılıyor. Sohbetin 4 Ağustos Salı günü Rumi Otel'de saat 21.00'da yapılacağını belirten Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, konuşmacıların gazeteci-yazar ve eğitimci Cengiz Dönmez, Ziya Kuz ve Av. Ruhsar Tanrıkulu olduğunu kaydetti. Konuşmacılardan eğitimci Cengiz Dönmez, Ziya Tanrıkulu'nun basım ve basın hayatını ile Konya kültürüne yaptığı hizmetleri dile getirecek. Ziya Kuz ise çevresine, ailesine ve topluma yaptığı hizmetleri anlatırken kerimeleri Av. Ruhsar Tanrıkulu ise, babasının aile reisliğini ve ailesine karşı tutumu ile hayatından güzel hatıraları dile getirerek yâd edecekler. Bu güzel programa ve sohbete bütün gönül dostları davet edildi.

ZİYA TANRIKULU KİMDİR?

1932 senesinde Konya’da doğdu. İleri Basımevi’ni kurduktan sonra 1969’da Konya’da beşinci mahallî gazete olan Türkiye’de Yarın gazetesini çıkarmaya başladı. Fransızca ve Arapça öğrendikten sonra kendisini geliştirerek araştıran Ziya Tanrıkulu, vatanı ve milleti için mücadele ederek milli ve dini duyguları için her türlü zorluğa göğüs gerdi. On bir yaşında başladığı hayat mücadelesini vefat ettiği 46 yaşına kadar devam etti. Maddi ve manevi sıkıntılarla geçen kısa ömründe iyi bir eşi şefkatli bir baba ve azimli bir dâva adamı olan Tanrıkulu, 03.08.1978 tarihinde yeniden KGC başkanlığına seçilmesinin ertesi günü geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat etti.

Ziya Tanrıkulu, evli ve 4 çocuk babasıydı.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.