Zirve tamamlandı

Zirve tamamlandı

“Konya Endüstri Zirvesi Fuarı” dün sona erdi. 6 ayrı salonda gerçekleşen fuara 24 ülkeden 525 firma ve bin 546 marka katıldı. Fuar konusuna göre yılın en büyük fuarı olma özelliğini de taşıdı

KONUSUNA GÖRE EN BÜYÜĞÜ

Binlerce markayı ve katılımcıyı biraraya getiren “Konya Endüstri Zirvesi Fuarı” dün sona erdi.  Fuara 24 ülkeden 525 firma ve bin 546 marka katıldı ve yeni teknolojiler ziyaretçilere açıldı. Bu sene yüzde 73'lük bir büyüme ile açılan fuar, yurt içi ve yurtdışından büyük ilgi gördü. Konusuna göre de yılın en büyük fuarı Konya'da tamamlanmış oldu.

HEDEF 1 MİLYON ZİYARETÇİ

Fuar boyunca da Konya'daki bütün oteller doldu. Firma yetkilileri satışlardan memnun kalırken, ziyaretçiler yapılan anketlerde fuara tam not verdi. Fuarda 60 binin üzerinde ziyaretçi katıldı. Konya başta olmak üzere sanayisi gelişmiş diğer 27 ilden seferler düzenlendi. Tüyap Konya, 2017 yılı itibarıyla toplam 1 milyon ziyaretçiye ulaşmayı hedefliyor.

21-1.20150504094557.jpg

Chevrolet Dallas ile hatıra fotoğrafı

Yerli ve yabancı firmalar standlarına ziyaretçi çekebilmek için çeşitli yollara başvuruyor. Konyalı firma olan  Hidro Metal de fuar boyunca standlarında 1980 model Chevrolet Dallas'ı sergiledi. Katılımcı ve ziyaretçilerin büyük ilgisini çeken otomobil önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirildi.  İmalat Sorumlusu Hüseyin Memiş, “Bu aracı da reklam amacıyla getirdik. 1980 model Chevrolet Dallas görünümüyle dikkat çekti. 1 günde binin üzerinde ziyaretçi fotoğraf çektirdi. Firmamızdan fazla araç hakkında bilgi verdik. 5.2 motor olması gücünü gösteriyor” dedi. Firmaları hakkında da bilgi veren Memiş, “Firmamız 5 yıl önce kuruldu ve imalatımız kendimize ait ithalat çalışmıyoruz. Marongoz, tamirci gibi birçok iş sektörüne hakimiz. Konya'nın büyümesine paralel olarak gelişiyoruz” diye konuştu.

21-2.20150504094612.jpg

CNC Freze tezgahları alıcı buldu

Fuarda döküm sektöründe kullanılan makineler, en çok satılan cihazlar arasında yer aldı. Döküm sektörüne bağlı olan CNC tezgahları sanayisi gelişmiş birçok şehre satıldı. Firmalar fuar boyunca yapılan satışlardan memnun kaldı. Elfamak Makine Teknolojileri Müdürü Ahmet Koleri, CNC Freze tezgah cihazı hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Döküm sektöründe kullanılan bir cihaz. Döküm öncesi modeller işlenir. Alüminyum, ahşap, strafor ve benzeri modelleri makinamız işler. Ölçüsü bin 500'e 3 bin, fuarda beklentimiz çok iyi geçti önemli derecede satış yaptık. Konya'da çok eski bir sektör olarak biliniyor. Önemli bir açık kapatılıyor. Cihaz bütün profesyonel CNC olmak üzere kullanıcının hayal gücüne kalmış bir durum.”

21-3.20150504094623.jpg

Zincir makinesi dikkat çekti

Konya Endüstri Zirvesi Fuarı, eski-yeni teknolojiyi bir araya getirdi. Onlarca yıl önce üretilen ve hemen hemen herkesin evinde olan aksesuarların üretimini yapan zincir makinesi fuarın en çok dikkat manilerinden biri oldu. Makine hakkında bilgi veren Haser Makina Otomasyon Satış Ve Pazarlama Yetkilisi İsmail Ulaş Işık, “Tırnak makası, panjur ve aksesuarlarda kullanılan çeşitli zincir boylarına hitap ediyor. Piyasada ve dünya çapında bütün aksesuarlarda kullanılıyor. Ayakkabı, perde, tırnak makası gibi birçok sektörde aktif. Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye ihracatımız var. Tırnak makası zincirir bu makinede yapıldığını görenler çok şaşırıyor” dedi.

21-4.20150504094637.jpg

Tasarımda yeni teknolojiler

Fuara onlarca sektörde hizmet veren firmaların katılması hem çeşitliliği artırdı hem de katılımcı ve ziyaretçilerin yeni teknolojileri tanıma fırsatı bulmasını sağladı. Özellikle model ve kalıbı yapılmak üzere dizayn edilen modelleme hizmeti veren firmalar ön plana çıktı. Debi Mühendislik Görevlisi Emrullah Özcan, tersine mühendislik hizmeti verdiklerini söyledi. Birçok sanayi firmasının ihtiyaçları olan tasarımları kendi bünyelerinde halledebildiğini belirten Özcan, “Fakat tasarımların karmaşık boyut kazanıp dana çok uğraş gerektirdiği noktada sıkıntılar yaşanmakta. Bu gibi durumlarda ürün tasarımı, ürün geliştirme, tersine mühendislik, 3 boyutlu optik tarama gibi konularda firmaların yanındayız” dedi.

21-5.20150504094650.jpg

Lazer teknolojileri damga vurdu

Türkiye'de son yıllarda büyük gelişim gösteren lazer teknolojileri fuarda kendisini gösterdi. Gelişen teknolojiye ayak uyduran firmalarda nokta vuruşlu ve lazerli markalama ile firmalarının tanıtımını yapıyor. Nokta vuruşlu direkt parça markalama  makinalarının dünyadaki ilk üreticisi olan Technifor da fuardaki yerini alarak ürünleri hakkında vatandaşa  bilgi verdi. 30 yıllık tecrübesi ve tüm dünyadaki 40 binden fazla üretim hattına entegre, tezgah üstü ve taşınabilir makinalarıyla Technifor, tüm dünyada kabul gören global bir markalama ve izlenebilirlik ekipmanları tedarikçisi durumunda olması da güvenilirliği artırıyor. Technifor gibi menşei yurt dışı oyan firmaların fuara katılması hem Konya'nın hem de bölgenin önemini bir kez daha artırıyor

21-6.20150504094704.jpg

Fuarda sıfır ve ikinci el yan yana

5 farklı sektörün aynı çatı altında toplandığı Konya Endüstri Fuarı'nda ikinci el makinelerde büyük ilgi gördü. Fuar ve ikinci el makine satışı hakkında bilgi veren, “Koyuncu İmalat Sanayi Satış Müdürü Aytekin Teke, “Fuar beklediğimiz gibi geçiyor katılımcı sayısı oldukça fazla. Ziyaretçi sayısı az ama fuara gerçekten alıcılar gelmiş. Beklentimizin üstünde bir fuarı geçirdik. İkinci el ağırlıklı çalışıyoruz ve alım-satım işleri yapıyoruz. Aynı şekilde bayiliklerimiz var. Saç işlemi makineleri, talaşlı imalat makineleri üzerinde çalışıyoruz. İmalat yok ve yüzde 100 alım ve zatım üzerine faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Konya'da yaz dönemine girerken hareketlilik başladı. Ocak-Şubat aylarında durgunluk vardı ama Mart ayından itibaren inşaat ve tarım sektörünün harekete geçmesiyle birlikte şu anda işler çok daha iyi gidiyor” dedi.

 

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.