Ziraat İle Bank Asya'nın Resmi Olmayan Görüşmeleri Sona Erdi

Ziraat İle Bank Asya'nın Resmi Olmayan Görüşmeleri Sona Erdi

Katılım bankacılığı yapmak için çalışmalarda bulunan Ziraat Bankası ile Bank Asya'nın 'resmi olmayan' görüşmelerinin teklif verilmeden bittiği açıklandı. Konuyla ilgili olarak Bank Asya'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'na yapılan...

Katılım bankacılığı yapmak için çalışmalarda bulunan Ziraat Bankası ile Bank Asya'nın 'resmi olmayan' görüşmelerinin teklif verilmeden bittiği açıklandı.

Konuyla ilgili olarak Bank Asya'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'na yapılan açıklamada şöyle denildi:

"08.08.2014 tarihli özel durum açıklamamız akabinde, Ziraat Bankası AŞ'nin Bankamız imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik ilgisinin ifade edildiği görüşmeler yapılmıştır.

Bu görüşmelerde, Bankamız imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik resmi teklif iletilmesi halinde satış görüşmelerinin başlatılacağı ifade edilmiştir. Söz konusu banka tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan özel durum açıklamasından, Bankamız imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik görüşmeleri başlatacak resmi bir teklifin yapılmayacağı anlaşılmıştır.

Hisselerinin yüzde 54'ü halka açık olan Bankamızın, mevcut ortaklık yapısı ve yönetimine ilişkin herhangi bir belirsizlik bulunmamakta olup, Bankamız olağan bir şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Ziraat Bankası'nın yaptığı açıklama da şöyle:

"Bilindiği üzere Ziraat Bankası AŞ, bir süredir katılım bankası kurma çalışmalarını sürdürmektedir. Diğer taraftan da, Asya Katılım Bankası AŞ’nin, banka ortaklık yapısının değişimi yönünde yatırımcılarla görüşmekte olduğu bilinmektedir. Bu çerçevede söz konusu katılım bankası ile Bankamızca da resmi olmayan görüşmeler yapılmış olmakla birlikte Asya Katılım Bankası AŞ’nin imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına ilişkin resmi sürecin başlatılmasının bu aşamada Bankamız öncelikleri ile uyumlu olmadığı sonucuna varılmış, görüşmelerin bugün itibariyle sonlandırılmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.