Zincirler kırılacak

Zincirler kırılacak

Seksen yıldır yapılan haksızlığa dur demek için “Zincirler Kırılsın Ayasofya Camii Açılsın” kararlılığıyla yola çıkan yüzbinler Anadolu Gençlik Derneği’nin çağrısıyla Ayasofya Camii Meydanı’nda kıyama durdu

Seksen yıldır yapılan haksızlığa dur demek için “Zincirler Kırılsın Ayasofya Camii Açılsın” kararlılığıyla yola çıkan yüzbinler Anadolu Gençlik Derneği’nin çağrısıyla Ayasofya Camii Meydanı’nda kıyama durup sabah namazını eda etti. İstanbul’dan ve Anadolu’nun dört bir yanından otobüslerle Ayasofya Camii Meydanı’nı dolduran yüzbinler, meydanda gece yarısından itibaren programın başlamasını beklemeye başladı. Program Şehzadebaşı Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Ercan Çakıroğlu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra ev sahibi olarak açılış konuşması yapan Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkanı Ali Uğur Bulut meydandakilere hitaben, “ Ecdadımız canları pahasına Peygamber Efendimizin duasına mahzar olmak için İstanbul’u fethi etmiştir. Bizler de ecdadımızın canları pahasına yaptıkları mücadelenin şuuruyla buradayız” dedi.

AYASOFYA CAMİİ AÇILANA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Anadolu Gençlik Derneği olarak daha önce 15 milyon imza toplayıp Meclis’e telim ettiklerini vurgulayan Turhan, “Birçok kez de Ayasofya Camii Meydanı’nda kıyama durduk. Allah’ın (cc) izniyle zincirler kırılacak Ayasofya Camii olarak açılacak. Bu haksızlığa göz yumanlara sesleniyorum; bilsinler ki Anadolu Gençlik Deneği olarak Ayasofya Camii olarak açılana kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Ayasofya da namaz kılma talebimiz Sultanahmet Cami’ni doldurmayla kıyaslanamaz. Bizim burada namaz kılma talebimiz hakkın batıla galebe çaldığının sembolü olan Ayasofya camiinin tekrar camii olarak açılması talebidir. Ayasofya Cami’nde kimse namaz kılmasa dahi bu minarelerden ezanların okunması çok önemlidir” diye konuştu.

4-1.20160530102455.jpg

Sabah namazının vaktinin girmesiyle yüz binler Mekke İmamı Murad Mustafa El Hasen imamlığında Ayasofya Camii Meydanı’nda sabah namazını eda etti. Hasen’in yaptığı duayla son bulan sabah namazının ardından, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve Ayasofya’nın önündeki alana sığmayan yüzbinler “zincirler kırılsın Ayasofya Camii açılsın” sloganları atarak meydandan ayrılıp İzmit’te gerçekleşecek olan Fetih kutlamalarına gitti. Sabah namazına Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü yanı sıra İslam dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

AYASOFYA CAMİ’NİN AÇILMASINI İSTİYORUZ

Ayasofya Cami’nin mahzun bir şekilde baktığını ifade eden AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “480 yıl Ayasofya’nın minarelerinden Allah-u Ekber nidaları eksilmedi.  Ama maalesef yıllardır İslam beldesi olan İstanbul da Ayasofya’nın minarelerinden ezanlar okunmuyor. Bu durum bizleri çok rahatsız ediyor. Nasıl ki bakanlar kurulu kararıyla Ayasofya Camii kapatıldı,  Ayasofya Cami’siyle alakalı beklentimiz, yine bakanlar kurulu kararıyla Fatih’in bize emanet bıraktığı Ayasofya Cami’nin açılmasını istiyoruz. Herkes gücünün yettiğiyle, sorumluluk alanıyla hesaba çekilecek. Bu konuyla alakalı devletimizin yetkililerinden Ayasofya minarelerinden tekrar ezan okunmasını bu namazları caminin içerisinde kılmayı yüzbinler olarak kardeşlerimiz olarak talep ediyoruz” şeklinde konuştu.  Anadolu Gençlik Derneği İstanbul il Başkanı Ali Uğur Bulut “İftihar ediyoruz Peygamber efendimizin duasına mahzar olan bir neslin torunlarıyız. İftihar ediyoruz ecdadımız bu beldeyi İslam beldesi yapmıştır. Ama öteki taraftan hüzünleniyoruz; çünkü Ayasofya yıllardır mahzun. Yıllardır Ayasofya bize biz Ayasofya’ya hasretiz. Ayasofya cami olarak mutlaka ibadete açılmalıdır. Ayasofya’yı kapalı tutmak, Yunanlı’ya ben yapamıyorum, sen gel de kendi hesabına aç demekten farksızdır. Ayasofya Cami’ni kapalı tutmak Batılılara artık benim hayat hakkım kalmadı demektir. Ayasofya’yı kapalı tutmak toprağın üstündeki seksen milyon ve toprağın altındaki şehitlerin lanetini almak demektir ” diye konuştu.

AYASOFYA BİZE BİZ AYASOFYA’YA HASRETİZ

Fethi iftiharla bir o kadar da hüzünle kutladıklarını belirten Bulut “İftihar ediyoruz Peygamber efendimizin duasına mahzar olan bir neslin torunlarıyız. İftihar ediyoruz ecdadımız bu beldeyi İslam beldesi yapmıştır. Ama öteki taraftan hüzünleniyoruz; çünkü Ayasofya yıllardır mahzun. Yıllardır Ayasofya bize biz Ayasofya’ya hasretiz. Ayasofya cami olarak mutlaka ibadete açılmalıdır” diye konuştu. İnşallah ezanları en yakında Ayasofya Cami’nden dinlemek istediklerini söyleyen Bulut, Ayasofya’nın milletimizin bahtıyla beraber açılmasını diledi. Bulut, “Ayasofya’yı kapalı tutmak, Yunanlı’ya ben yapamıyorum, sen gel de kendi hesabına aç demekten farksızdır. Ayasofya Cami’ni kapalı tutmak Batılılara artık benim hayat hakkım kalmadı demektir. Ayasofya’yı kapalı tutmak toprağın üstündeki seksen milyon ve toprağın altındaki şehitlerin lanetini almak demektir. Ayasofya açılacak bütün değer ölçülerini her şey hakkındaki gerçekler bir bir açılacak... Ayasofya Anadolu gençliğin kalbi gibi açılacak... Bekleyin biraz daha rahmet yağsın nu Ayasofya Camii şahittir ki sizin bu durursunuz fatihin emaneti olan Ayasofya’ya sahip çıktığınızın göstergesidir” şeklinde konuştu.

4-3.20160530102508.jpg

FETİH NESLİ HOCASININ İZİNDE...

Fetih emanetçileri Ayosofya’da kılınan sabah namazının ardından, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Topkapı’da bulunan kabrini ziyaret ederek dua ettiler. Gün boyu ziyaretlerin olduğu kabre özellikle AGD’li gençler yoğun ilgi gösterdi. Daha sonra İzmit’e doğru yola çıkan Fetih erleri, Anadolu Gençlik Derneği’nin öncülüğünde İstanbul’un Fethi’nin yıldönümü için düzenlenen “Fetih Şöleni”ndeki coşkuyu doyasıya yaşadılar. Ayasofya Camii Meydanı’nda sabah namazını eda eden Saadet Partisi Gençlik Kolları üyeleri “Camiye ayakkabı ile girilmez” yazılı tişörtlerle Ayasofya Camii’nin içine ayakkabılarını çıkartarak girdi. “Ecdadın Secdegahı Ayasofya’yı postalla ezme” sloganlarıyla camiye ayakkabıyla girilmeyeceğini belirten gençler, Ayasofya’nın biran önce cami olarak açılmasını istedi. Saadet Partili gençlerin bu anlamlı hareketi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

İZMİT'TE FETİH COŞKUSU YAŞANDI

İstanbul’un ardından İzmit de tarihi günlerinden birini yaşadı. Ayasofya Camii Meydanı’nı dolduran yüz binler sabah namazının ardından İzmit İsmetpaşa Stadyumu’nda İstanbul’un fethini kutladı. Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) İstanbul’un Fethi’nin 563. yılı münasebetiyle“ Fetih ve Gençlik” temasıyla düzenlediği fetih kutlamasına Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerce fetih nesli katıldı. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda misafirin de katıldığı şölende, stadı hınca hınç dolduran on binler hiç unutamayacakları bir fetih şöleni yaşadı. Stadı dolduranları selamlayarak konuşmasına başlayan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, “Gördüğümüz gibi eşi az bulunur bir manzara karşısındayız. Yine herkes biliyor ki bu muhteşem manzarayı hiçbir işbirlikçi görüş, hiçbir taklitçi zihniyet meydana getiremez. Bunu ancak Milli Görüş yapar, çünkü milli görüş milletimizin kendisidir, aslıdır, inancıdır, kimliğidir, kendisidir”

Asiltürk, “Her yıl İstanbul’un fethini niçin kutluyoruz bunun üstünde birkaç cümle ile durmak istiyorum. Çünkü İstanbul’un Fethi tarihimizin en parlak sayfalarından biridir. Mekke’nin fethi insanlık tarihinin en önemli ve eşsiz bir olayıdır. Kudüs’ün fethi de insanlık tarihinin önemli bir olayıdır. İşte İstanbul’un fethi de insanlık tarihinin en mühim olaylarından biridir. İstanbul’un fethinden alacağımız en büyük derslerden birisi de Eba Eyyûb El-Ensârî Hazretlerini tanımaktır. Bütün muharebelerde İslam’ın ordusunun sancağını taşımıştır.  “Eba Eyyûb El-Ensârî Hazretleri bütün bu büyük şerefli hizmetlerden sonra 96 yaşında iken 6 oğluyla beraber İstanbulun fethine, sırf Efendimiz’in hadisi şerifindeki müjdeye mazhar olmak için gelmiş, muharebeye iştirak etmiş, cihad etmiştir” dedi.

4-5.20160530102522.jpg

YENİ FETİHLER YAPMAYA MECBURUZ

İstanbulun fethinden alacağımız en büyük derslerden birinin de Ayasofya Camii olduğunu vurgulayan Asiltürk, “ Sultan fatih Ayasofya camiini cami olarak vakfetmiştir. Osmanlı arşivlerinde Fatihin Ayasofya’yı 30.000 altın vererek satın aldığına dair kayıt mevcuttur. Ayasofya Camii fetih dolayısıyla sultan fatihin öz malıdır. Ayasofya Camii aynı zamanda hakkın hâkimiyetin sembolüdür. Müze yapılamaz” şeklinde konuştu. Yeni fetihlerin müjdesine mazhar olmak için çırpınanların Milli Görüşçüler olduğunu ifade eden Asiltürk, bu yeni fetihleri de yine Milli Görüşçüler gerçekleştireceğini söyledi. Asiltürk, “ yeni bir dünya kurmaya mecburuz. Yeni fetihler yapmaya mecburuz. Nedir bu yeni fetihler? Bu fetihler önce Yaşanabilir bir Türkiye sonra, Yeniden büyük Türkiye’nin kurulması ve arkasından Yeni Bir Dünyanın kurulmasıdır. Bunu sadece Milli görüşçüler yapabilir” ifadelerini kullandı.

SİZLER BUGÜNÜN ULUBATLI HASANLARISINIZ

“Anadolu’nun yiğit delikanlıları, Anadolu’nun yiğit hanımları, güce boyun eğmeyenler, şartlar ne olursa olsun yolundan dönmeyenler, gemileri karadan yürütenler, atını denize sürenler,! “Ya İstanbul beni alır ya ben İstanbul’u” diyenler, hoş geldiniz. “Hayat; iman ve cihattır” diyen mücahitler, mücahideler” Hitabıyla stadı dolduran on binleri  selamlayan Saadet Partisi  Genel Başkanı Mustafa Kamalak “ Anadolu Gençlik Derneği yeryüzünde Hakkı hâkim kılmak için çalışan bir Türkiye’nin teminatıdır. Anadolu Gençlik, 18-19 yaşında gencecik fidanların sokaklarında kör kurşunlara hedef olmadığı, kanlı pusularda can vermediği huzurlu bir Türkiye’nin teminatıdır. Anadolu Gençlik, “vize alacağız” diye, Brüksel kapılarında el pençe divan duran değil, İstanbul Çırağan’da D-8’leri, D-60’ları, D-120’leri kuran bir Türkiye’nin teminatıdır” dedi. Kamalak, “ Bugün insanlık yeni bir fethe muhtaç. Çünkü 300 yıldır dünyaya hâkim olan zihniyetin aç gözlülüğü ve hırsı, insanlığı hızla büyük bir felaketin içine sürüklüyor.  Bugün dünyada 7,5 milylar insan yaşıyor.  Oysa bu dünyada herkese yetecek kadar yer de var, nimet de. Sorun adil bir paylaşımın olmamasıdır. Sorun, Hakkı üstün tutan bir anlayışın olmamasıdır” şeklinde konuştu. Kamalak şöyle devam etti: “Sizler Bugünün Ebu Zerlerisiniz. Sizler, bugünün Ulubatlı Hasanlarısınız. “200 bin kişilik Bizans ordusu bize doğru yaklaşıyor”denildiğinde; 20 bin askerine bakıp;  “Biz de onlara yaklaşıyoruz” diyen bugünün Sultan Alparslanları sizlersiniz! Cebeli Tarık’ta gemileri yakıp, “Önünüzde deniz gibi bir düşman, arkanızda düşman gibi bir deniz. Ya döner alçakça boğulursunuz veya ileri atılır ya şehid yada gazi olursunuz” diyen bugünün Tarık Bin Ziyadları sizlersiniz!  Sizler; Bugünün Fatihleri, Bugünün Abdulhamid Hanları,  Bugünün Necmettin erbakan’ları sizlersiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.