Zil sıkıntılarla çaldı

Zil sıkıntılarla çaldı

Yeni eğitim yılı sıkıntılarla başladı. Birçok okulda öğretmen açığı varken, bazı okullarda tadilat devam ediyor. Bazı sınıfların mevcudu ise 50. Şükrü Balun, eğitim sisteminin arapsaçına döndüğünü söyledi

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısı bugün başladı. Öğrencilerin ve öğretmenler için yaz tatili sona erdi. Konya'da 450 bine yakın öğrenci ve 20 binden fazla öğretmen için ders zili çaldı. Yeni eğitim dönemi bu yıl da sorunlu başladı. Okullarda öğretmen açığı var. Birçok okulda tadilat sürüyor. Binlerce ders kitabı yasaklandı. Yeni kitaplar basılıyor. Okulların statüsündeki değişiklikler nedeniyle bazı veli ve öğrenciler sıkıntı yaşıyor. Eğitimciler ise, sorunların acilen çözüme kavuşturulmasını istiyor.  

EĞİTİMDE PLAN YOK

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Şükrü Balun, eğitimde yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi verdi. Yeni eğitim ve öğretim döneminin hayırlı olmasını dileyen Balun, eğitimde plan ve programın olmadığını, bu nedenle mağduriyetlerin yaşandığını söyledi. Balun, "Konya'da eğitim plansız. İlkokul, ortaokul, liselerin statüsü değiştiriliyor. Okulların statüsü neye göre değiştiriliyor kimse bilmiyor. Meslek lisesi tercihlerinde de aynı sıkıntılar görülüyor" açıklamasında bulundu.

OKULLARIN SINIF MEVCUDU 50

Okulların fiziki olarak yetersiz olduğunu söyleyen Balun, "Yaz aylarında okullara ödenek gönderilmez. Tam okulların açılacağı hafta ödenek gelir. Okullar açıldığında tadilat başlar. Birçok okulda onarım var. Kapı ve pencereler değiştiriliyor, tuvaletler yenileniyor. Okullar boyanıyor. Bu işler neden yaz tatilinde yapılmıyor? Birçok okul da elden geçirilmeyi bekliyor. Şehir merkezinde ve kırsal alanda kötü durumda olan okullar var. Sınıf mevcudu 50 olan okullarımız bulunuyor" sözlerini kullandı.

OKULDA ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR

Milli Eğitim Bakanlığı ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birçok sorunu görmezden geldiğini ifade eden Balun, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantısı gerekçesiyle Konya'da 2 binden fazla öğretmenin açığa alındığını, bu öğretmenlerin yerine atamanın yapılmadığını, bu nedenle birçok öğrencinin öğretmensiz kaldığını söyledi. Balun, "FETÖ ile mücadele kapsamında haklı ve haksız yere yüzlerce öğretmen açığa alındı, ihraç edildi. Okullarda açık var. Ama Milli Eğitim yetkilileri, Ankara'ya gönderdiği listede açığı göstermiyor. Bu nedenle atama da yapılmadı" şeklinde konuştu.

BİNLERCE KİTAP YASAKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından basılıp okullara gönderilen kitapların yasaklandığını, kitap basımının sürdüğünü de dile getiren Balun, şunları söyledi: "Haziran ayına kadar okullarda ders kitabı olarak okutulan, bu dönem içinde okullara gönderilen kitaplar MEB tarafından FETÖ'yü çağrıştırdığı gerekçesiyle toplatıldı. Okullara kamyon kamyon kitap gelmişti. Kitaplar yeniden basılıyor. Milli Eğitim de ne yaptığını bilmiyor."

EĞİTİM ARAPSAÇINA DÖNDÜ

Eğitimdeki sorunların çığ gibi büyüdüğünü belirten Balun, sözlerini şöyle tamamladı: "Eğitim arapsaçına döndü. Eğitim diye birşey kalmadı. Yeteneksiz ve basiretsiz bir sürü insan üst düzey yönetici olarak atandı. Bu liyakat sahibi olmayan kişiler yüzünden eğitim geriye gidiyor, çözümü kolay sorunlar çözülmüyor. Kuralsız, kanunsuz bir dönemden geçiyoruz."

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.