Zihinsel Engelli Ulvi'nin Üstlendiği Korkunç Cinayet Davası Yeniden Görülüyor

Zihinsel Engelli Ulvi'nin Üstlendiği Korkunç Cinayet Davası Yeniden Görülüyor

Yaklaşık 13 yıl önce Bavyera'ın Oberfranken bölgesinin Lichtenberg kasabasında aniden kaybolan ve bu güne kadar cesedi dahi bulunamayan küçük kız Peggy vakasında yeniden görülen davada ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Yaklaşık 13 yıl önce Bavyera'ın Oberfranken bölgesinin Lichtenberg kasabasında aniden kaybolan ve bu güne kadar cesedi dahi bulunamayan küçük kız Peggy vakasında yeniden görülen davada ilginç gelişmeler yaşanıyor. Kısa süre önce davanın yeniden görülmesi için alınan kararın ardından yapılan üçüncü duruşmada daha önce suçu üstlenen Ulvi K.'nın haksızlığa uğradığı iddiaları ele alınmaya devam edildi. Zihinsel engelli Ulvi K., Peggy kaybolduktan bir yıl sonra küçük kızı öldürdüğünü itiraf etmişti.

Ancak yeniden görülen davada polis memurlarının cinayeti üstlenmesi konusunda yönlendirdiği iddia edildi. 2004 yılında mahkemece suçlu bulunan K., daha sonra verdiği ifadenin doğru olmadığını söylemişti. K.'nın ifadesini değerlendiren uzmanlar, ifadeyi doğru bulduklarını açıklamışlardı. Ancak uzmanların, cinayet hakkında polislerin K.'nın ifadesine benzer bir tez hazırladıklarından habersiz olduğu ifade edildi ve bundan dolayı da davanın yeniden görülmesi kararı alındı. İddiaya göre K.'nın ifadesi alan polisler, K.'ya farklı senaryolar anlatıp, ''Bu durumda ben olsaydım şöyle yapardım.'' diyerek bazı şeyler anlattı, K. da ifadesinde sık sık polislerin anlattıklarını tekrarladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.