Zeljko Obradovic: Dünyanın En Büyük Spor Kulüplerinden Biriyiz

Zeljko Obradovic: Dünyanın En Büyük Spor Kulüplerinden Biriyiz

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın Başantrenörü Zeljko Obradovic, dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olduklarını söyledi.Obradovic, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan ve Ömer Koçsan’ın sunduğu ‘Güncel’ programının...

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın Başantrenörü Zeljko Obradovic, dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olduklarını söyledi.

Obradovic, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan ve Ömer Koçsan’ın sunduğu ‘Güncel’ programının konuğu oldu. Başantrenör Zeljko Obradovic, katıldığı programda öncelikle 2013-2014 sezonu şampiyonluğunu değerlendirdi.

Zeljko Obradovic, "İlk sezonumuz zordu, çünkü yeni bir başlangıç yaptık. Fenerbahçe gibi büyük bir camianın parçası olduğum için çok mutluyum. Sezon öncesinde çok fazla çalışma fırsatımız olmadı, çünkü oyuncularımızın birçoğu milli takımlardaydı. Tam takım olarak sadece 4 antrenman yaptık ve Türkiye Kupası eleme maçlarına katıldık. Buna rağmen sezona çok iyi başladık ancak tam takım olarak birlikte çalışarak başlamadığımız için bunun zorluklarını yaşadık. Sezon içinde de Kenan Sipahi, Gaspar Vidmar ve Bojan Bogdanovic’in yaşadığı sakatlıklar da bizi çok etkiledi. Bunlara rağmen güzel bir sezon oldu. Bir önceki sezonla kıyaslarsak çok daha iyiydi. 2 kupamız oldu ve bu iki kupada da en büyük rakibimizi yenmiş olduk. Euroleague’e çok iyi başladık. Turnuvanın ilk etabında çok iyiydik. Ancak ikinci turda iyi bir performans gösteremedik. Geçmişle kıyaslarsak çok daha iyi bir durumdayız ama daha ileriye gitmemiz gerekiyor ve herkes de bunun farkında. Kazandığınız kupaların fazlalığı doğru bir sezon geçirdiğimizin göstergesidir. En önemlisi de hedeflerimizin olmasıdır. Mücadele ettiğimiz bütün liglerde de isteğimizi, hırsımızı ve kazanma isteğimizi göstermemiz gerekiyor." diye konuştu.

"EUROLEAGUE’İN MAÇ TAKVİMİ HER TAKIM İÇİN ZOR"

Eueoleague’in maç takvimini değerlendiren Obradovic, "Çok zor oldu diyebilirim. Bizim gibi bu sıkıntıyı yaşayan birkaç ülke daha var. Ancak kuralları kabul etmek zorundayız. Buna göre de hazırlanmamız gerekiyor. Türkiye Ligi rekabet düzeyi yüksek bir lig. Geçen sezonla ilgili bir şeyler daha söylemek istiyorum. Taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Her maçımıza gelip, bize olan güvenlerini gösterdiler. Bu sene de aynı şekilde destekleyeceklerine inanıyorum. Bizim yaptığımız iş taraftarımızla güzel ve onlarla anlam kazanıyor. Bu nedenle bütün taraftarlarımızı salonumuza bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"MİLLİ TAKIMLARDAKİ OYUNCULARIMIZ DIŞINDA TAM TAKIMIZ DİYEBİLİRİM"

Obradovic, milli takımlarda bulunan oyuncular dışında yeni transferler de dahil herkesin sezon açılışında olacağını dile getirdi. Bu sezonun daha iyi olacağına inandığını dile getiren tecrübeli antrenör, "Şu anda da çok sayıda testler ve çalışmalar yapıyoruz. Bunlar sonucunda da sezonun nasıl geçeceğini tahmin edebileceğiz. Şu an sadece 5 eksiğimiz var. Bunlar da, Türk Milli takımında bulunan Emir ve Oğuz, Sırp Milli takımında bulunan Bogdan ve Bjelica ile Hırvat milli takımında bulunan Zoric. Geçen sezonla da kıyaslayınca bu sene tam kadroyuz diyebilirim. Geçtiğimiz sezonu genç oyuncularla açmıştık. Bu sene ise tam takımız diyebilirim. Yeni transferlerimiz de aramızda olacaklar." şeklinde konuştu.

"BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN BASKETBOLU SEVEN SPORCULARDIR"

Genç oyuncuların gelişimini de değerlendiren Zeljko Obradovic, "Geçen sezon sahaya yansıyan performanstan çok memnunum. En önemlisi de çok oynamaları ve çok çalışmaları. Gelecekleriyle ilgili olarak aileleriyle de çalışma fırsatımız oldu. Milli takımlarda bulunan oyuncularımız da takıma katıldıklarında toplamda 16 kişiden oluşan kadromuz olacak. Herkesin kendisini göstermek için fırsatı olacak. Benim için genç ya da büyük oyuncu diye bir kıstas yok, sadece basketbolu seven ve basketbol ile yaşayan oyuncu var. Sadece genç oyuncuların biraz daha hata yapma payları var. Ama zaman içinde bunların düzelmesi gerekiyor ve düzeleceğine de inanıyorum." diye konuştu.

"MACCABİ TEL-AVİV GEÇTİĞİMİZ SEZON BİR SÜRPRİZE İMZA ATTI"

Geçen sezonun Euroleague Şampiyonu Maccabi Tel-Aviv ile ilgili konuşan Sırp antrenör, "Maccabi Tel-Aviv gerçek anlamda bir sürpriz oldu. Takım olarak iyi bir seviyedeler ve ruh ile oynuyorlar. Bunun yanında da müthiş bir taraftar grubuna sahipler. Bu yüzden de nereye giderlerse gitsinler, kendi evlerinde oynar gibi oynuyorlar. Herkes Real Madrid, CSKA, Barselona’yı beklerken, şampiyonluk ipini göğüsleyen Maccabi Tel-Aviv oldu." dedi.

"YUNAN TAKIMLARI SAVAŞÇI TAKIMLARDIR"

Obradovic, Yunan takımlarının yaşamış olduğu kan kaybının göz önünde olması halinde sürpriz bir Final-Four olabileceği yönündeki soruyu ise, "Yunan takımları için tecrübeli olduğumu söyleyebilirim. Panathinaikos ve Olimpiakos gibi takımlar çok savaşçılar ve aynı zamanda milliyetçiler. Mücadeleyi seven ve bırakmayan takımlar." cevabını verdi.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK SPOR KULÜPLERİNDEN BİRİYİZ"

Başta Başkan Aziz Yıldırım olmak üzere takıma ve kendisine destek veren herkese teşekkür eden Obradovic, Fenerbahçe’nin dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olduğunu da söyledi. Obradovic, "Ben, bize destek olan herkese çok teşekkür ederim. Başkanımız Aziz Yıldırım da bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Aynı şekilde Yönetim Kurulu Üyeleri ve Futbolcular da her zaman bizlerlel ve bu da bizleri mutlu ediyor. Sadece futbol takımı oyuncuları değil, diğer branşlardaki sporcular da bizleri destekliyor. Dünyanın en büyük spor kulüplerinden biriyiz." şeklinde konuştu.

"YENİ TRANSFERLERİMİZLE BİRLİKTE İYİ BİR TAKIM OLDUK"

Transfer sürecinin planlı ve programlı bir şekilde işlediğini ve bu sayede gerekli transferleri yaptıklarını dile getiren tecrübeli antrenör, şöyle devam etti: "Şu anda transfer sürecimiz kapandı. Yaz boyunca takımımıza katılacak oyuncuları seçtik ve takıma kattık. Bunun için planlı bir çalışma yürüttük. Yeni transferlerimizle birlikte iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Şimdi yapmamız gereken aramıza yeni katılacak arkadaşlarımıza buranın bir parçası olduklarını hissettirmek. Bu şekilde adaptasyon sürecini kısa sürede atlatmak istiyoruz."

"JAN VESELY ÇALIŞKAN VE HIRSLI BİR BASKETBOLCU"

Obradovic, yeni sezon öncesi kadroya katılan Çek oyuncu Jan Vesely hakkında ise, "Jan Vesely, üç pozisyonda da iyi oynayabilen bir oyuncu. Takımımızın o anda neye ihtiyacı varsa ona göre değerlendireceğim. Bundan da ziyade harika motivasyonu olan bir oyuncu. Çok çalışkan ve çok hırslı bir basketbolcu ve bu benim için daha önemli. Genel olarak bakıldığında da biz çok atletik bir takımız. Bu seneki işimiz hücumda daha agresif olmak, savunmada ise daha iyi olmak olacak. Ayrıca birlikte iyi çalıştığımız bir staffımız var. Her şeyin daha da iyi olması için hep beraber çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"DUSAN IVKOVİC ÖNEMLİ BİR İSİM"

Obradovic, Anadolu Efes basketbol takımının başantrenörlüğüne getirilen Dusan Ivkovic’in de çok önemli bir isim olduğuna dikkat çekti. Obradovic, "Onun burada olmasından dolayı çok mutluyum. Dusan Ivkovic ile hem aile dostuyuz hem de kendisi benim öğretmenim. Görev yaptığımız diğer ülkelerde de birçok kez karşı karşıya geldik ve yine aynı ülkede olmak çok güzel." şeklinde konuştu.

"TÜRK MİLLİ BASKETBOL TAKIMINI BİRÇOK TURNUVADA İZLEDİM"

Dünya Şampiyonası ve Türk Milli Basketbol Takımı içinse, "Türk Milli Basketbol Takımı'nı birçok hazırlık turnuvasında izleme fırsatım oldu. İspanya’da ve buradaki Yunanistan maçında izledim. Dünya Şampiyonası’nda İspanya ve Amerika finalist olacak gibi gözüküyor. Ancak herşey çeyrek finalden sonra belli olacak. Her turnuvada olduğu gibi burada da sürprizler olabilir." diye konuştu.

"FENERBAHÇE TARAFTARI GURURLU VE TUTKULUDUR"

Son olarak sarı - lacivertli taraftarın tutkusundan ve gururlu olmasından da bahseden başantrenör Obradovic, "Sadece bize destek versinler ve rakip takım kim olursa olsun aynı saygıyı herkese göstersinler. Tutkulu olmak, hatalı şeyler yapmak anlamına gelmez. Çünkü saygının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Son aldığım bilgiye göre de Türkiye’de en fazla kombine satan takımız. Fenerbahçe taraftarı, çok tutkulu ve gururludur. Sadece rekor için değil, destek vermek için takımımızın yanında olsunlar. Taraftarımıza olduğu sürece bizler de varız. Bu sezon 17 Ekim’de oynayacağım sezonun ilk resmi maçına da bütün taraftarı bekliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.