Zayıflama reklamlarına kanmayın

Zayıflama reklamlarına kanmayın

20 yıldır aktarlık yapan Mustafa Özince, "Her yerde zayıflatma reklamları ile karşılaşıyoruz. Vatandaşlar bunlara kanmasın. Zayıflama sadece az yemekle olur" diye konuştu.

Bir çok aktarda zayıflama çayları ile ilgili reklamlar bulunuyor. Ancak bu çaylar zayıflamada sadece kısmi bir etki yaratıyor. Eymen Baharat sahibi Mustafa Özince, zayıflamak isteyenlerin diyetisyenlere para vermeden çok kolay bir şekilde zayıflana bileceğini söyledi. Özince, vatandaşların zayıflama reklamlarına kanmaması gerektiğini belirterek, “Bir çok yerde zayıflama reklamları var. Ancak hepsi gerçek anlamda bir etki yapmıyor. Ben 20 yılı aşkın süredir bu işi yapıyorum. Yani 20 yıllık deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki, zayıflamak isteyen vatandaşlarımız yemeyi biraz azaltsınlar. Bazı eczanelerde de bolca görüyoruz, günde iki çay ile zayıflamak ister misiniz, diye reklam yapıyorlar. Vatandaş da sanıyor ki, bolca yiyecek ama günde iki kez o çayı içtiği için zayıflayacak. Böyle bir şey yok. Az yemek ile hiçbir yan ürün kullanmadan zayıflanabilinir. Bitkisel çaylar, zayıflamayı sağlamaz, sadece zayıflamaya yardımcı olur. Tok tutar, iştah kapatır, sindirimi kolaylaştırır. Bunun dışında çaylar, direkt olarak kilo verdirmez insana. Hep görüyoruz çevremizde, zayıflamak için diyetisyenlere gidip para dökenler, spora yazılıp iki gün sonra bırakanlar var. Zayıflamak öyle sanıldığı gibi zor bir şey değil. Ancak biraz yeme- içmeye dikkat edilmesi gerekiyor. Dışında yeme- içme alışkanlığı çocukken yerleşir. Yani ailelerin bu konuda dikkatli olması gerekiyor. Günde 3 öğün yağlı ve ağır yemekleri çocuklarınıza alıştırırsanız, o çocuk büyüdüğünde de böyle beslenmeye devam eder. O yüzden küçükken düzenli ve sağlıklı beslenme alışkanlığını çocuklarımıza yerleştirelim” dedi.

AÇ DEĞİLKEN SOFRAYA OTURMAYIN

Özince, tok iken sofraya oturulmaması gerektiğinin altını çizerek, “Ben meslek hayatım boyunca hep şunu söylerim, aç değilken sofraya oturmayın ve doymadan sofradan kalkın. Bunu yaptığınız takdirde çok sağlıklı bir biçimde zayıflayabilirsiniz. Benim özel karışımlarla hazırladığım çaylar var. Bu çaylar iştahı keser ve az yemeyi sağlar. Bu çaylardan alan müşterilerimizden de olumlu sonuçlar alıyoruz. Çayı alıp memnun kalan arkadaşıyla gelip ona da tavsiye ediyor. Önceden şimdiki gibi her yerde aktar yoktu. Son zamanlarda türedi. İnternetten iki yazı okuyan başımıza aktar kesiliyor. Ben 20 yıl önce açtım bu dükkanı. 20 yıllık tecrübelerim sonrasında ancak aktarım diyebiliyorum. Vatandaşlardan istediğim, güvenmediği, bilmediği, tanımadığı aktardan alışveriş yapmasınlar” ifadelerini kullandı.

SİVRİSİNEK KOVUCU BİLEKLİK İLGİ GÖRÜYOR

Yaz aylarında sivrisineklerin çoğalması ile birlikte vatandaşların sivrisinek kovucu bilekliklere ilgi gösterdiğini vurgulayan Özince, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaz aylarında çoğalan sivrisinekler dolayısıyla vatandaşlarımız, sivrisinek kovucu bilekliklere rağbet gösteriyor. Ancak ben hep şunu söylüyorum, temizliğe dikkat edildiği taktirde etrafta sivrisinek falan kalmaz. Eğer açık bir şekilde çöpleri dışarıda veya balkonda tutuyor iseniz, sivrisineklerden kurtulamazsınız. Sattığımız bileklikler, yaydığı koku sayesinde sadece yaklaşmasını engeller. Ancak çevrede yine sivrisinekler olur. Eğer çöplerinizi açık bir halde dışarıda biriktiriyorsanız, bileklik ve ilaç bile fayda etmez. Sivrisineklerin gelmesini engellemek dururken, neden öldürmeyi deneyelim?”

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.