Zayıflama çayı davalık oluyor

Zayıflama çayı davalık oluyor

Konya'da zayıflamak için internet üzerinden satın aldığı çay nedeniyle karaciğer komasına giren ve nakille yaşama dönen Seda Nur Çalışkan'ın ailesi, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla savcılığa başvurdu.

Hemşirelik bölümü üçüncü sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Seda Nur Çalışkan, 94 kiloya çıkınca zayıflamak için internetten sipariş ettiği çayı 15 gün kullandıktan sonra rahatsızlandı.

 Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesine güçlükle yetiştirilen Çalışkan, karaciğer nakliyle yaşama tutundu. Çalışkan'ın yaşadıklarının televizyon ve gazetelerde yer almasının ardından, "bitkisel ürünler" yeniden gündeme geldi.

Genç kızın babası Mustafa Çalışkan (54), elindeki delillerle Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na firmanın yetkilileri hakkında, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan şikayette bulundu.

- "Çayı içmeden önce hiçbir rahatsızlığı yoktu"

Baba Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, satılan ürünün Sağlık Bakanlığından hiçbir izninin olmadığı, ambalajında ürün içeriği ve yan etkileriyle ilgili bilgilendirme yazısı bulunmadığını iddia etti.

Çalışkan, kızının internet sitesi üzerinden vaatlere kanarak ürünü satın aldığını aktardı.

Seda Nur'un, ürünü zayıflayacağı umuduyla haberleri olmadan kullandığını ifade eden Çalışkan, kızının internette yaptığı araştırmalarda çayın faydası olmadığını anlayınca kullanmayı bıraktığını vurguladı.

Çalışkan, kısa süre sonra vücudunda kaşıntı, midesinde kramplar girmeye başlayan Seda Nur'un bir hafta sonra da gözlerinde sararma oluştuğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Gittiğimiz acil serviste kızımın değerlerinde anormallik olduğu anlaşıldı. Kızıma hepatit toksik teşhisi konuldu. Doktorlara, içtiği zayıflama çaylarını söyledik. Bir süre sonra rahatsızlığın, çaydan kaynaklandığı ortaya çıktı. Seda Nur karaciğerini kaybetti. Canından oluyordu. Kızım ve biz yaklaşık bir ay boyunca hastanede kaldık. Çayı içmeden önce hiçbir rahatsızlığı yoktu. Hemşirelik öğrencisi olduğundan sık sık tetkikler yaptırıyor, olumsuz sonuca rastlanmıyordu. Başka Seda Nurlar zarar görmemesi adına zehir tüccarlığı yapan firmalara karşı biran önce önlem alınmalı. Bu nedenle, kızımı zehirleyen firmanın yetkililerinden şikayetçi oldum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.