Zamlara şikayet yağdı

Zamlara şikayet yağdı

Selçuklu'da yılbaşında emlak vergilerine rekor zam yapıldı. İlçe halkı belediyenin yaptığı afaki zamlara tepki gösteriyor. Selçuklu Belediyesi, yaptığı zamlarla eleştirilerin hedefi oldu. Belediye, Şikayetvar.com'da en çok şikayet alan kurumlar arasına gi

Türkiye'nin en büyük şikayet portalı olan Şikayetvar.com'un yaz ayları analizine göre kamu hizmetleri bölümünde Konyalıların en fazla dertli olduğu konuların başında emlak vergileri geliyor.

Selçuklu Belediyesi, tarafından emlak vergilerine yapılan fahiş zamlar Konyalıları adeta canından bezdirdi. Yaptığı bir çok hizmetle halkın övgüsünü alan belediye, emlak vergilerine yaptığı zamlarla eleştirilerin hedefi oluyor.

'YETKİLİLERE ÇOK KIZIYORUM'

Mustafa D. Isimli vatandaş şikayetini şöyle dile getirdi: "Geçen seneye göre fahiş zamlanan emlak vergisinin tekrar düzenlenmesini istiyorum. Gelir getirmeyen arsamın vergisi geçen sene 2 bin küsür iken 10 bin TL'yi aşmış. İlk taksitini babamın yardımıyla yatırdım. Öğretmenim ve vergimi ileri ki yıllarda yatırabilmem imkansız gibi. Gelir getirmeyen mülke böyle zam elimizden çıkarmayı mı amaçlatıyor? Belediye yetkililerine çok kızıyorum."

'BU YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN'

Zülfikar T. isimli vatandaş da, "2014 vergi artışları hangi kriterlere göre yapılmıştır? Konut ve arsa vesaire emlak vergileri çok ama çok abartılı. 2013 yılı arsa vergimi 160 lira olarak ödemişken 2014 yılı aynı arsamın vergisini 800 lira olarak ödedim. Sayın Konya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a sesleniyorum; bu afaki artışları neye dayandırıyorsunuz acaba? Sizlerin bu yanlışlıktan ve hatadan bir an önce dönmenizi ve ödenen yüksek vergilerin yeniden hesaplanarak Selçuklu halkına geri iade edilmesini bekliyorum" dedi.

'SELÇUKLU BAŞKENT Mİ OLDU?'

Hüseyin C. de, "2013 yılı itibariyle bin 800 TL emlak vergisi ödediğimiz arsa için 2014 yılında 12 bin 700 TL emlak vergisi borcu çıkarılmış. Bir yılda bu kadar değer artışı nasıl oldu? Selçuklu ilçesi başkent falan mı ilan edildi de haberimiz yok! Herhangi bir gelir getirmeyen boş bir arsa için bu kadar yüksek emlak vergisi istenmesi akla aykırı. Ayrıca söz konusu arsanın uzun yıllardır 18. madde uygulaması kapsamında işlemleri tamamlanmadığından inşaat yapılması da mümkün değil, bu sebeple bir müteahhide kat karşılığı devredilmesinin önü açık değil. Bu şartlarda bu kadar yüksek emlak vergisi borcunun ödenebilirliği pek yok" diye konuştu.

'SEÇİMDEN ÖNCE DÜŞÜRECEĞİZ DEDİLER'

Afaki zamlara tepki gösteren Muzaffer Ş. Ise, "İnsanın emlak vergilerine bu kadar zammı yapmak için insafı, vicdanı olmaması gerekli. Bunlar seçimler öncesi bu konuda çok büyük tepkiler aldık, seçimden sonra düşüreceğiz dediler seçimi kazandıktan sonra vatandaşa zoraki ödeyeceksiniz dediler! Bundan sonra bizde yapacağımızı biliyoruz!"

'DİĞER İLÇELERDE BÖYLE ZAM YOK'

Selçuklu Belediyesi'ni Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e şikayet eden bir vatandaş da, tepkisini şu sözlerle anlattı: "Selçuklu'da emlak vergilerinde yapılan afaki zamların kabul edilemez olduğunu ve belediyenin bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Yapılan zam miktarını uygun ve normal olmadığını düşünüyorum. Yüzde binlerde zam yapmışsınız. Allah aşkına bu nasıl bir adalet?

2013 yılında emlak vergisi olarak 130 lira ödediğim yere şimdi 2014 yılında bin 360 lira ödedim bu mu adaletiniz? Karatay ve Meram ilçelerinde bu şekilde bir artış olmamasına rağmen Selçuklu'da neden bu kadar bir artış söz konusu mantıklı bir açıklaması var mı bunun? En kısa zamanda bu soruna bir çözüm bulunması gerekmiyor mu?"

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum