‘Zamanı akıllı kullanın’

‘Zamanı akıllı kullanın’

Oğuz Saygın, “Günümüzde verimli çalışma gerekliliği, dolayısı ile zamanın etkin kullanımı her meslekten insanın öncelikli konusu haline gelmiştir. Bu nedenle zamanın akıllıca planlanması ve kullanılması gerekmektedir” dedi.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın “Liderlik ve Zaman Yönetimi” isimli semineri ile okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya geldi. 
SEDEP, 2014-2015 eğitim öğretim yılında, düzenlenen birçok etkinlik, aktivite ve seminerlerle dolu dolu devam ediyor. Gerçekleştirilen öğretmen ve veli seminerleri ile öğretmen ve velilerin daha etkin hale getirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamında Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın “Liderlik ve Zaman Yönetimi” isimli semineri ile okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya geldi. Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesisi’nde gerçekleşen programa, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Selçuklu Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Selçuklu İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.
“Zaman kavramı”, “Zaman Tuzakları”, “Zaman yönetimi karşısındaki engeller”, “Lider kimdir” ve “Lider-Yönetici farkları” gibi farklı konu başlıklarında sunumu gerçekleştiren Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın, “Günümüzde verimli çalışma gerekliliği, dolayısı ile zamanın etkin kullanımı her meslekten insanın öncelikli konusu haline gelmiştir. Çalışanlar belli bir zaman içerisinde ya daha fazla iş yapmak ya da aynı işi daha kısa zamanda yerine getirmek zorunda kalmıştır. Bu yüzden zamanın akıllıca planlanması ve kullanılması gerekmektedir” dedi.
 
“DEĞERLERİN ANLATILMASI TOPLUMSAL ÖNEME SAHİP”
Seminere katılımlarından dolayı öğretmenlere teşekkür eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Çok yoğunsunuz ve birçok etkinlik yapıyorsunuz ve birçok programı yetiştirmeniz gerekiyor. Bunun yanında Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’ne de katkı sağlıyorsunuz. SEDEP belki size yük oluşturuyor, sizi zorluyor. Ama siz ne kadar bu işin içindeyseniz sonuç o kadar başarılı oluyor. Aslında bu hiçbirimizin sorumluluktan kaçacağı bir konu değil. Son dönemde toplum olarak yaşanan kötü olaylar toplumun ne kadar eğitilmeye ihtiyacı olduğunu, değerler konusunun ne kadar önemli olduğunun göstergesi. Onun için sadece kendi çocuklarımızı ve çevremizi yetiştirmek yetmiyor. Toplum olarak topyekün kalkınmaya ihtiyacımız var. Bu konuda sizlerin desteğinize ihtiyacımız var. Hep birlikte daha büyük bir gayretle Selçuklu’dan başlayıp tüm Konya ve Türkiye’de bu konuyu halletmemiz gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
 
Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak SEDEP’in paydaşı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, “Bu kapsamda zaman yönetimi ve liderlikle ilgili düzenlenen konferansında hem bizlere hem de sizlerin bilgilerinizi aktaracağınız öğrencilerinize faydalı olasını diliyorum” dedi.
 
“SEDEP TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU”
Toplumu ayakta tutan ve yaşatacak en önemli unsurun değerlere sahip çıkmak olduğunu ifade eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ise, “Şükürler olsun ki bugün gelinen noktada tüm ülke sathında bu konu ile alakalı bir farkındalığın oluştuğunu görüyoruz. Son Milli Eğitim Şurası’nda okullarımızda değerler eğitimini içeren dersler konulmasıyla ilgili alınan tavsiye kararı da ilçemizde üç yıldır uygulanmakta olan bu projenin ülke sathında da kabul gören bir proje olduğunu göstermesi adına önemli bir gelişme. Başkanımızın şahsında emeklerinden dolayı Selçuklu Belediyemize, Rektörlüğümüze akademisyenlerimizin katkılarından dolayı, SEDEP’in yönetim ve yürütme ekibine ve okullarımızda projeye sahip çıkan okul yöneticilerimize ve siz değerli öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
SEDEP kapsamında bu yıl diğer yıllarda yapılan etkinliklerin yanı sıra seminerler ve çalıştaylara ağırlık verilmeye devam ettiğini ifade eden Kayacılar,“Bunu öğrencilerimizin yanında veli ve öğretmenlerimizin de bu tür etkinliklere katılımını sağlamak amacıyla yapıyoruz. Zira bilgiye, tavsiyeye, motivasyona, kendimizi geliştirmeye, kendimizi yenilemeye ve negatif limanlardan pozitif sulara açılmaya hepimizin ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.