Zaman yazarının Cumhurbaşkanı adayı çok şaşırtacak!

Zaman yazarının Cumhurbaşkanı adayı çok şaşırtacak!

Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi belli olunca kim aday olsun totoları oynanmaya başladı. En ilginç Cumhurbaşkanı aday önerisi Zaman yazarından geldi.

Hükümet ile Cemaat arasındaki savaş göz önüne alınacak olursa Zaman Gazetesi yazarının 'Erdoğan Cumhurbaşkanı olsun' demesi hayli şaşırtıcı.  Cemaatin amiral gemisi olan Zaman'ın liberal yazarı Şahin Alpay, Erdoğan Köşk'e çıksın diyen isim.

Zaman yazarı Alpay'ın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasını istemesi ona olan hayranlığından ya da beğenisinden ileri gelmiyor.

Şahin Alpay'ın bu adaylığı istemesinin sebebi Erdoğan'ın Köşke aday olup seçimleri kaybederek tasfiye olması planı üzerine kurulu...

ADAY OLSUN KAYBETSİN

Alpay niyetini de açıkça şöyle ilan ediyor;

"Geçmişteki hizmetleri ne olursa olsun, bugün toplumu “vatanseverler” ve “vatan hainleri” diye ikiye bölen, topluma nefret aşılayan Erdoğan gibi bir politikacıyı cumhurbaşkanlığına layık gördüğüm anlamına gelmiyor. Tabii ki Erdoğan cumhurbaşkanlığına aday olsun ve seçimi kaybetsin isterim. O zaman belki başbakanlıkta kalan (muhalif bir cumhurbaşkanı ile geçireceği) günlerde daha makul bir yol izler."

ERDOĞAN'IN ADAY OLMASI ÜLKE HAYRINA OLUR

Şahin Alpay kulislerde konuşulan Cumhurbaşkanlığı seçim teorilerini de okurlarıyla paylaşıyor. Birinci teori Erdoğan'ın 3 dönem kuralını değiştirip yeniden Başbakan olması yönünde. İkinci teori ise Erdoğan'ın Köşk'e çıkması üzerine.

Alpay bu teorileri paylaştıktan sonra görüşünü şöyle ortaya koyuyor;

-"Tartıp biçtiğimde yukarıdaki teorilerden birincisinin daha akılcı olduğu sonucuna varıyorum. Ne var ki, ikinci teorinin gerçekleşmesi, yani Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına aday olması ülkenin daha hayrına olur diye düşünüyorum. Tercihim Erdoğan’ın, cumhurbaşkanı adaylığına destek olması karşılığında (ve tabii seçilmesi halinde) Gül’ün AKP’nin, giderek hükümetin başına geçmesine yeşil ışık yakması olur."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.