Zaman yazarı AK Parti'ye ömür biçti

Zaman yazarı AK Parti'ye ömür biçti

Zaman yazarı Şahin Alpay AK Parti'ye ömür biçti: AKP önümüzdeki seçimleri belki kazanır ama Erdoğan’ın Türk usulü başkanlığı artık hayal.

Zaman yazarı Şahin Alpay, geçen perşembe günü Selanik'te katıldığı Makedonya Üniversitesi'nce düzenlenen “Ortadoğu’da kriz” konulu toplantıda kendisine sorulan soruların yanıtlarını bugünkü köşesinden yayınladı.

Alpay, "AKP-Hizmet ittifakına ne oldu?" başlıklı bugünkü yazısında kendisine sorulan "AKP iktidarının geleceğini nasıl görüyorsunuz?" sorusuna ilginç bir yanıt verdi.

"AKP önümüzdeki seçimleri belki kazanır ama Erdoğan’ın “Türk usulü” başkanlığı artık hayal."

AK PARTİ CEMAAT İTTİFAKINA NE OLDU?

Alpay AK Parti- Cemaat ittifakıyla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

"AKP ile Hizmet arasında bir “siyasi ittifak” söz konusu değildi."

Şahin Alpay'ın bugünkü yazısından satırbaşları şöyle:

"AKP iktidarı şeriat vaat etmedi, Batı’ya sırt çevirmeyi savunmadı, AB üyeliği için pek çok reform da yaptı. İdeolojisi İslamcılık değil, olsa olsa dinî milliyetçiliktir ama esas pusulası iktidarı elde tutmak ve nimetlerinden yararlanmayı sürdürmek; bunun için ne gerekiyorsa onu yapmak. İçeride İslami popülizm yapıyor, Sünni çoğunluğa hitap ediyor, ama dış politikada Şii çoğunluklu İran’la diyaloğu iyi, buna mukabil Sünni çoğunluklu Mısır’la diyaloğu kalmadı; şimdi düşman ama 2011 öncesinde Nusayri Beşar Esad ile kuzu sarmasıydı.

Ve beklediğim soru da geldi:

“AKP–Gülen cemaati ittifakı”na ne oldu?"

Din bilgini Fethullah Gülen’in telkinleriyle oluşan inanç temelli sivil toplum hareketine Hizmet Hareketi diyoruz. Hizmet, siyasi amaçlı bir hareket değil ama kurduğu vakıflar, medya kuruluşları, dünyaya yayılan okulları aracılığıyla iç ve dış siyaset üzerinde dolaylı etkisi var. Türkiye’de askerî vesayetin sona ermesini, özgürlükçü demokrasinin yerleşmesini isteyen herkes gibi Hizmet de, bu yönde davrandığı ilk iki iktidar döneminde AKP hükümetine destek verdi. Birçok sivil toplum kuruluşu da öyle yaptı. Ama AKP ile Hizmet arasında bir “siyasi ittifak” söz konusu değildi. Eğer olsaydı, herhalde AKP’nin Meclis grubunun hatırı sayılır bir kısmı Hizmet’e yakın kimselerden oluşur; bu kimseler gerekli gördüklerinde hükümete güvensizlik oyu verirdi. Böyle bir şey görülmedi. AKP iktidarı, 17 – 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasıyla kendisine karşı “kumpas” kurulduğu safsatasıyla hukuk devletini ayaklar altına alıyor, Hizmet’e karşı cadı avı yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum