Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

Zam ve israflar diyarı!

Zam ve israflar diyarı!

Son yıllarda Türkiye’nin ana gündem maddesi zamlar. Seçimden seçime koşan ülkemizde vatandaş hep bir ümitle ekonominin düzeleceğini hayal ediyor. Ortalama her yıl bir seçime gidildiği halde bu hayaller bir türlü gerçek olmuyor.

****

Üst üste zamlar devam ederken piyasada nakit para sorununun olduğunu görüyoruz. Çek ve senetle ticaret yapılan bir ülkenin ekonomisine kimse iyi diyemez. Çünkü çek ve senet nakit paranın piyasada olmadığı anlamına gelir.

****

Vatandaş dört gözle indirim beklerken zamlar peş peşe yağıyor. Doğalgaz, elektrik, su, çay, şeker ve daha niceleri zamlandı. Mesela doğalgaza 1 yılda yapılan zam yüzde 50’yi geçti. Yani geçtiğimiz yıl 300 lira doğalgaz faturası ödeyen bir hane bu sene 450 lira ödeyecek. Ekonomide söylendiği gibi bir sıkıntı yoksa zamlar neden yapılıyor?

****

Vatandaş bunca zamdan sonra kemeri epeyce sıkmak zorunda kalacak. Ancak siyasilerde aynı durumu ne yazık ki göremiyoruz. Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya’da miting düzenledi. Miting öncesi şehirde ciddi bir hazırlık yapıldı.

****

Erdoğan geldi ve kısa bir konuşmanın ardından miting sona erdi. Miting günü Konya’da değildim. Akşam saatlerinde Ankara’dan Konya’ya karayoluyla dönüş yaptım. Miting için Konya’ya gelip Ankara’ya dönüş yapan onlarca çakar lambalı otobüs ve makam aracı gördüm. O kadar kalabalıktı ki 260 kilometre boyunca çakar lambası izleyerek yolculuğumuzu tamamladık.

****

Ülke olarak zor günler geçiriyoruz ve bizlere her daim tasarruf çağrısı yapılıyor. Maalesef tasarrufu dillendirenler israfta son noktalara oynuyor. Bir mitingin ülkeye maliyeti belki de milyonlarca lirayı buluyor.

****

İlkel yöntemlerle siyasi propagandadan vazgeçmenin zamanı geldi diye düşünüyorum. Üst geçitlere asılan onlarca brandaya ihtiyaç kalmadan da siyasi propaganda yapılabilir. Etrafa gürültü saçarak miting tarihini bildiren araçlara da hiç gerek yok.

****

E-Mitingler düzenleyerek milyonlarca lira tasarruf sağlayıp ülke ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz. Neyse itibardan tasarruf olmaz deyip konuyu kapatalım.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR