Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

Zam tiyatrosu yine sahnede!

Zam tiyatrosu yine sahnede!

İyisiyle kötüsüyle 2019 yılı bitiyor. Yeni yıl pek çok zamla beraber gelecek. Cezalar, vergiler, harçlar ve daha niceleri zamlanacak. İnsanlar yeni yıl ile birlikte asgari ücrete yapılacak zammı da merak ediyor.

****
Tabi bahsettiğim kesim diğerlerine göre çok daha şanslı. Çünkü en azından çalışacak bir işleri var ve yapılacak zammı merak edebilme imkanına sahipler.

****
Birde milyonlarca işsiz var. Onlar zammı boşverin ne yapacağını bilmez bir halde ortalıkta dolaşıyor. Buda işverenlerin eline geçen büyük bir koz oldu.

****

İşsizlik olduğunu öne sürerek çalışanlarına zam yapmıyorlar. Hatta işten çıkarmakla tehdit eden bile varmış. Evet bu kadar vicdansız ve merhametsiz işverenler var maalesef.

****
Türkiye'de 2020 lirayla bir ay geçinmeye zorlanan milyonlarca insan var. Ev kiralarının 1.000 liradan başladığı şehrimizde bu miktar gerçekten manidar.

****
Doğalgaz ve elektriğe gelen zamlarla bir hane ayda en az 500 lira faturalara ödüyor. Ne kaldı geriye? 520 lira.. Birşeyi unuttuk. Devletin vergi kesintileri sebebiyle 2020 lira 1900 liraya kadar düşüyor.

****
Yani asgari ücretle iş bulduğu için şanslı olan vatandaşın cebinde kira ve faturaları çıkarsak 400 lira para kalıyor. Bu parayla yesin, içsin, gezsin, alışveriş yapsın...

****
Yıl sonu geldiği için geçtiğimiz günlerde asgari ücretlinin zam pazarlığı başladı. Etkisiz sendikalar her yıl olduğu gibi yine tiyatro oynayıp aramızdan ayrılacak.

****
Olmayacağını bildikleri rakamları formaliteden isteyerek iş yapıyoruz görüntüsünü verecekler. Helal olsun onlara. Bizim ülkeyede böyle sendikalar yakışır zaten.

****
Asgari ücretli için Türk-İş 2.578 liralık talepte bulundu. Gerçekten önemli bir talep. Eğer gerçek olursa asgari ücretli bu parayla neler neler yapar.

****
Zaten enflasyonda düşüyor. Bence şimdiden asgari ücretliler alacakları zammı nereye harcayacaklarını planlasınlar. Bu zam harca harca bitmez!

****
Bence talep doğrultusunda yapılacak zamla asgari ücret en fazla 2.300 lira olur. Sayın yetkililer asgari ücretli için her zaman insaflı davrandı ve davranmaya devam edecektir..

****
İşin özüne dönelim. Bu mantıkla devam ederseniz milyonlarca işsiz, milyonlarca borçlu, psikolojisi bozuk insanlar sizin eseriniz olarak anılacak.

****
Yaşanan toplumsal olayları hesaba katmıyorum bile!

****
Düşünün, taşının ve kararı siz verin...

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR