Zam nedeniyle işten çıkarmalar başladı

Zam nedeniyle işten çıkarmalar başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, son zamanlarda yaşanan zamlar ile ilgili parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, son zamanlarda yaşanan zamlar ile ilgili parti binasında basın toplantısı düzenledi. İl binasında gerçekleştirilen toplantıda Ünal, işsizlik ve Suriye sorunlarına da değindi. AK Parti hükümetinin asgari ücreti 1300 TL'ye çıkarmasının ardından çoğu ürüne zam geldiğini belirten Ünal, 2016 yılının Ocak ayında uyguladığı asgari ücretin peşi sıra yapılan zamlarla asgari ücretin yapılan zamlar ile eridiğini dile getirdi. Ünal, konuşmasını şu şekilde sıraladı: “Önce elektriğe yapılan zamların ardından; cep telefonu vergilerine, taşıt vergilerine, arkasından şehrimizde KOSKİ'nin su ücretlerine gizli zam yapılması, Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım araçlarına zammını takiben şehir merkezinde çalışan minibüslerinde taşıma ücretleri de zamlandı. Hükümet verdiği asgari ücret zammını kepçeyle geri alıyor. Zam gelmeyen bir şey kalmadı” diye konuştu. 

İşten çıkarmaların yaşandığını da belirten Ünal, “Asgari ücretin zamlanmasından dolayı işverenlere verilen teşvik ise ayrı bir konudur. Zaten şimdiden asgari ücrete yapılan zamdan dolayı birçok işyerinde işten çıkarmalar başladı. İşten çıkarmanın sebebi sadece asgari ücrete yapılan zam olmadı. Ekonomiyi iyi yönetemeyen AK Parti'nin beceriksizliği de oldu. Yapılan zamlar sonrası vatandaşın alım gücü düştü. Esnaf ve sanatkarlar derinden etkilendi. Esnafların ve sanatkarların ayakta kalması, işine devam etmesi, kendisini ve ailesini geçindirmesi, ülkeye katma değer sağlaması için esnaflarımız rahatlamalıdır. Ülkemizin ekonomisini düzeltmesi gereken hükümet, ülkemizi her zaman olduğu gibi oyalamaya devam etmektedir. Acilen AK Parti hükümeti ekonomiyi birincil olarak ele almalı ve insanların geçinebilmelerini sağlamalıdır. Adeta sorunlar içinde boğuşuyoruz. Sorunlarımız çoğalarak artış gösteriyor. Hükümeti uyarıyoruz. Başta ekonomi olmak üzere ülkemizin sorunları artık çözülmelidir. Halkımız mutlu ve huzurlu olmak istiyor” diye konuştu. 

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.