Zalimlere karşı ayaktayız

Zalimlere karşı ayaktayız

Konya Genç İHH öncülüğünde düzenlenen gösteride genç STK'ların katılımıyla tüm Konyalı Kudüs sevdalıları İsrail'in Mescid-i Aksa'da yapmış olduğu ihlaller ve işgal girişimine karşı tepki gösterdi

Kültürpark’da düzenlenen basın açıklamasında konuşan Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal Mısır, Suudi Arabistan gibi "kukla" ülkelerin, İsrail’in Kudüs’te yaptığı zulme karşı değil Müslüman Katar'a saldırmaya çalıştıklarını söyledi. Bu ülkeleri yönetenlerin, Batı'nın istekleri doğrultusunda çalıştığını ifade eden Uysal, "Karanlığın en yoğun olduğu zamanda, sabahın ışıklarını görmek gerekiyor. Hiçbir zulüm ilelebet sürüp gitmedi. Dolayısıyla ümitsiz olmak mümine yakışmaz" dedi. Mazlum Filistin halkının yanında durulması gerektiğini vurgulayan Uysal, "İsrail, biz meydanlarda olduğumuz için, 'Mescid-i Aksa'nın girişinde bulunan metal dedektörleri kaldıracağını' söyleyerek geri adım attı. Onun için meydanlardan, eylemlerden geri adım atmak yok. Zalimlere karşı dimdik ayakta durarak sesimizin çıktığı kadar bağıracağız. Allah kazamızı mübarek etsin" ifadelerini kullandı.

20170723_2_24903215_24389045.jpg

GENÇLİK KUDÜS İÇİN HAZIR OLMALI

Daha sonra söz alan Konya Genç İHH Başkanı Mustafa Nokta da Siyonist işgalcilerin yaklaşık 10 gündür Aksa’da yaptığı zulme karşı öfkeyle ayakta olduklarını dile getirerek, “Aşama aşama bu aşağılık Siyonistlerin neler yaptığını sizlere tekrar anlatacak değilim. Haremimizi işgal ettikleri günden beri neler yaptıklarını zaten hepimiz çok iyi biliyoruz” dedi. Nokta sözlerine şöyle devam etti: “Ne Kudüs’ümüzde ezanın yasaklanması ne Aksa’mızda namazımızın engellenmesi ne de kardeşlerimize yapılan aşağılık saldırılar bizleri yıldırmayacaktır.  Allah’ın izniyle bu Siyonistler bizlerin eliyle kutsal topraklarımızdan fırlatıp çıkartılacaktır. Ümmetin gençleri hiç olmadığı kadar bunun heyecanı içinde. Hiç kimse ümidimizi heyecanımızı iman motivasyonumuzu zedeleyemeyecek.” İslam gençliğinin Kudüs için hazır olması gerektiğini vurgulayan Nokta “Hz İsa’nın havarilerine sorduğu “men ensari ilallahi” Kimdir Allah’ın dininin yardımcıları sorusuna havarilerin verdiği cevabı bugün ümmetimizin yiğitleri meydanlarda “Nahnu ensarullah” diyerek haykırıyor” ifadelerini kullandı.

8---kopya.jpeg

İSRAİL HESAP VERECEK

Nokta, “Biziz Allah’ın dininin yardımcıları. Ey Siyonist köpekler bütün hevesleriniz kursağınızda kalacak. Yaptıklarınız hesabını çok yakında vereceksiniz. Sizlere; Musa’yı hatırlatacak, Haybe’ri hatırlatacak, Hıttın’i hatırlatacak bir nesil geldi Allah’ın izniyle. Yaptıklarınızı teker teker size ödetecek bir nesil” ifadelerine yer verdi.Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Said Çelik ise İsrail'in 1967 yılından beri işgal atında tuttuğu Doğu Kudüs'te, 14 Temmuz günü ve sonrasında yapılanların tüm Müslümanları derinden yaraladığını söyledi. Şu anda on binlerce Müslümanın, Mescid-i Aksa'nın surları dibinde İsrail zulmüne direndiğini belirten Çelik, şunları kaydetti: "Filistin'deki Müslümanların Türkiye'deki yürekli kardeşleri, Mescid-i Aksa'nın özgür olduğunu ve yalnız olmadıklarını haykırıyor. Varlığını terörle sürdüren İsrail, 14 Temmuz Cuma günü Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı üç gün boyunca ibadete kapatmış ve ezanın dahi okunmasını yasaklamıştır. Bu zaman zarfında İsrail, Mescid-i Aksa'nın resmi görevlilerinin bile girişini engellerken, kendi istihbarat görevlileri ile arama adı altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek tarihi eserlere, belgelere ve asırlık el yazması kitaplara zarar vermiştir."

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

20170723_2_24903215_24389043---kopya.jpg

3---kopya.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum