Zalimin karşısındayız

Zalimin karşısındayız

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Batan geminin malları tabiriyle Orta Doğu'ya hücum ettiler. Orta Doğu'yu kan gölüne çevirdiler. Bu bölgede 13 ülkenin uçakları uçuşuyor” dedi

Anadolu İnsani Yardım Derneği( AYDER) Bayırbucak'taki Türkmenler'e 50 araba ile yardım götürme öncesi Mevlana Kültür Merkezi önünde bir basın açıklaması yaptı. AYDER Gönüllüsü Adem Altan, “Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren Esad ve sözde İşid ile mücadele etmek için bölgeye dahil olan Rusya'yla beraber İran'dan olaşan bu zalimler grubu hep birlikte Bayırbucak'taki kardeşlerimize havadan ve karadan savaş açıyorlar. Tek amaçları onları o bölgeden göndermek. Çocuk, yaşlı, hasta, kadın demeden bütün insanları katletmektedirler. Tartışılmaz bir gerçek olarak şuan Bayırbucak'ta soykırım yapmaktadırlar. Bütün bu gelişen olaylara daha fazla duyarsız kalamazdık. Allah'ın izni ve yardımıyla orada bulunan gerek Türkmen gerek Arap gerekse Kürt kardeşlerimize Allah'u Teala'nın kitabında bize bildirdiği “Bütün müminler kardeştir” hitabına uyarak ve nitekim insanlık namına  bu gözü dönmüş zalimlere karşı oradaki kardeşlerimize maddi ve manevi destek olmak için bugün burada toplandık. Bugün yola çıkacağız ve Bayırbucak'taki kardeşlerimize yardımlarımızı götüreceğiz” dedi.

KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİLER

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Hayırlı bir vazifeyi yerine getirmek için hep birlikte burada toplandık. Nerede kardeşimiz zalimler tarafından zor duruma bırakılmaya çalışılırsa orada her zaman Konya'nın eli vardır. Bugünde Konya halkının desteği ile Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimize bu yardımları götüreceğiz. Emperyalist güçler her zaman bu coğrafya üzerinde emelleri oldu. Hep Müslümanların olduğu bu coğrafyadan bizleri kovmak istediler. Şu anda da sömürmek istiyorlar. Ülkelerine bile almadıkları Suriyeli kardeşlerimizin ülkesine yardım etmek bahanesi ile girerek sömürmeye çalışıyorlar. Ama onların bu kötü emellerine karşı dur diyecek daima karşısında olacak bir millet var. Oda Türkiye'dir. Batan geminin malları tabiriyle Orta Doğu'yu kan gölüne çevirdiler. Bu bölgede 13 ülkenin uçakları uçuşuyor. Bütün İslam Coğrafyası bu saldırılar karşısında dik durmalı. Bu saldırılar bana ve bize yapılmış saldırıdır demeli. Hepimiz sahip çıkıp yardım etmeliyiz. Vicdanı olan bütün sivil toplum kuruluşları ile bu yardımın bir parçası olup Bayırbucak'taki kardeşlerimize yardım edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum