Zahmetsiz rahmet olmaz

Zahmetsiz rahmet olmaz

Kalıcı çözümler için geçici sorunların olabileceğini söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Metro projesini en az rahatsızlıkla tamamlamak istiyoruz. Konya halkından oluşabilecek küçük sorunlara karşı ise biraz anlayış bekliyoruz”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kongre Merkezi (SKM)'de ikincisini düzenlediği “Benim Şehrim” bilgilendirme toplantısıyla Konya'daki son gelişmeleri basın mensuplarıyla paylaştı. Toplantıda Başkan Altay'a Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, genel sekreter yardımcıları ve bazı daire başkanları da eşlik etti. Başkan Altay, yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerin de sorularını yanıtladı.

KONYALI VATANDAŞLARA “ANLAYIŞ” ÇAĞRISI

Metro projesinin Konya için en büyük yatırım olduğunu söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, metronun yerin 30 metre altına yapılacağını, ilk etabın ise toplamda 21,1 kilometre uzunluğunda olacağını ve 22 duraktan oluşacağını ifade etti. İlk etabın yine 4 yıl içinde bitirilmesinin planlandığını dile getiren Başkan Altay, yapım çalışmalarının yürütüleceği şantiyenin Fetih Caddesi ile Kışla Caddesi arasında kurulacağını söyledi. Metronun şehir için önemine bir kez daha vurgu yapan Başkan Altay, şunları söyledi: “Proje, Konya tarihinde yapılmış en büyük kamu yatırımı olarak kayıtlara geçecek. Taşıt alımlarının tamamı da Ulaştırma Bakanlığı tarafından karşılanacak. Çalışmalar aç-kapa yöntemiyle değil, tünel açma şeklinde gerçekleştirilecek. Ulaşıma kalıcı çözüm getirecek metro projesi çalışmalarında özellikle bazı noktalarda trafikte 2020 yılının ilkbahar aylarından itibaren bazı zorluklar yaşanabilir. Metro, kolay bir proje değil ve Konya için çok önemli. Siz basın mensupları aracılığıyla Konya halkına seslenip, bu çalışmalardan ötürü ortaya çıkabilecek bazı zorluklardan dolayı kendilerinden anlayış beklediğimizi dile getirmek istiyorum. Bazı noktalarda trafik by-pass edilecek. Konya'ya en az rahatsızlık verilerek, süreci tamamlamak istiyoruz. Kalıcı çözümler için geçici sorunlar olabilir. İstasyonların yapımı sırasında bazı düzenlemeler olacak. Trafiğin rahatlaması için hem Karatay'da hem Meram'da hem de Selçuklu da çalışmalar yapacağız. 3 yeni caddenin açılması için kamulaştırma çalışmaları sürdürülüyor. Sultan Abdülhamid Han, Celaleddin Karatay ve İsmail Ketenci Caddelerini açacağız. Ahmet Özcan Caddesi, Fetih Caddesi ve Çevre Yoluna alternatif 3 yeni cadde oluşturmayı planlıyoruz.”

KÖYCEĞİZ'DEN BAŞLAYIP MERAM BELEDİYESİ'NDE SON BULACAK

İlk etap metronun Meram Köyceğiz'den başlayacağını belirten Başkan Altay, metronun daha sonra Meram Tıp Fakültesi, Hocacihan Kavşağı, Selçuk Kavşağı, Şefikcan, Sille Kavşağı, Fatih Işıklar Kavşağından, Eski Sanayinin içinden, Yeni Gar binasına doğru devam edeceğini aktardı. Daha sonra ise Hava Lojmanları Belh Kavşağından seferlerin devam ettirileceğini kaydeden Altay, “Fetih Caddesi'nden hat devam edecek. Sedirler Kavşağı durağı, İşgalaman Kavşağı durağı, Fetih Caddesi durağı, Çimenlik durağı, Küçükkumköprü durağı, Büyükkumköprü durağı, Uluırmak durağı, Aymanas durağı, Uzunharmanlar durağı, Kurtuluş durağı derken, son olarak metro Meram Belediyesi önünde seferini tamamlayacak” şeklinde konuştu.

ESKİ VE KARATAY SANAYİSİNDE YÜZDE 8 FİRE YAŞANDI

“Yıllardır konuşulan fakat bir türlü adım atılamayan Eski Sanayi ve Karatay Sanayisinin taşınması konusunda da iyi bir yol katettik” diyen Altay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eski Sanayi ve Karatay Sanayisinin taşınması konusunda hem yerin hem de hak sahiplerinin belirlenmesi adına ciddi çalışmalar yürütmüştük. 2 bin 776 vatandaşımız ön başvuruda bulunarak; hem ödeme şartlarını hem de işyeri metrekarelerini tespit etmişti. Daha sonra resmi başvurular alındı ve 2 bin 473 vatandaşımız da resmi başvurusunu yaptı. 303 vatandaşımız da başvurusunu yapamamıştı. Onlar için 1 haftalık ek süre daha verilmişti. Kaydını yaptırmayan 303 vatandaştan 100'ü de başvurusunu yaptı. Yüzde 8 fire ile bu projeyi de nihayete erdiriyoruz. Planlamayı sürdürüyoruz. İnşallah bahar ayı ile birlikte inşaat çalışmaları da başlayacak. Mevcut yerle ilgili şuan bir çalışma düşüncemiz yok. Tek düşüncemiz kiracı olsun, mal sahibi olsun sanayicimizin ticaretine devam etmesine imkân sağlamaktır. Sanayicimiz inşallah 3 yıl içinde yeni yerinde de çalışmalarına başlamış olacak.”

ARDIÇLI'DA YENİ BİR ŞEHİR DİZAYN EDİYORUZ

Konya'da sosyal konut konusunda kendilerine büyük talepler iletildiğini aktaran Başkan Altay, şu cümlelerle konuşmasını noktaladı: “Ardıçlı sosyal konut projesinde bin 57 konutun hak sahipleri belirlendi. Bir paket ihale gerçekleştirdik. Normal şartlarda gazetecileri konutların yapıldığı yerde ağırlamak istiyorduk. Hem havaların soğuması hem de gündemin yoğun olmasından dolayı programı Selçuklu Kongre Merkezi'nde yapma kararı aldık. Ayrıca yaptığımız eserlere temel atmaya dahi fırsat bulamıyoruz. Şuanda bin konutluk yeni proje ile ilgili bir planlama süreci devam ediyor. Planlama süreci bittikten sonra ilan edeceğiz ve kura yöntemiyle belirlemeler olacak. O bölgede yeni bir şehir dizayn ediyoruz. İnşaat çalışmaları çok hızlı gidiyor. Kimse çalışmaların bu kadar hızlı gideceğini düşünmüyordu. Bölgede 5 katlı yatay mimari inşası yapılıyor. Bölgeye hayırlı olsun.”

EMRE ÖZGÜL

img_7754_880x440.jpgimg_7756_880x440.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum