Zafer'de huzur kalmadı

Zafer'de huzur kalmadı

Şehrin kalbinde yer alan Zafer Meydanı'nda huzur kalmadı. Eski cazibesini kaybeden Zafer Meydanı, artık adli suçlarla gündeme geliyor. Meydanda ayda en az bir ölümlü ve yaralanmalı kavga yaşanıyor

Şehrin tam merkezinde bulunan ve en hareketli yerlerinden olan Zafer Meydanı’nın, son aylarda silahlı çatışmalar,  ölümlü ve yaralanmalı kavgalarla anılması endişe uyandırıyor. Her gün on binlerce kişinin kullandığı meydanın etrafında eğitim kurumları, mağazalar, lokantalar ve eğlence merkezleri yer alırken bölgede suça eğilimli kişilerin son zamanlarda artış göstermesi vatandaşların tedirgin olmasına neden oluyor.

Gündüz saatlerinde kalabalıktan faydalanan bu suça eğilimli kişiler gece de asayiş boşluğundan faydalanarak bölgenin huzur ve güvenliğini bozuyor. Gece saatlerinde vatandaşların çok sayıda şikayetine rağmen zabıta ve polis yüksek ses ile müzik yayınına göz yumuyor. Bu saatlerde Zafer Meydanı ve civarında oluşan boşluktan faydalanan art niyetli kişiler ise vatandaşlara korku dolu dakikalar yaşatıyor. Pek çok vatandaş artık akşam saatlerinde Zafer bölgesinden ailesi ile geçmeye korktuğunu ifade ediyor.

ZAFERE GEZMEYE GELMİŞTİ

Zafer’de en son olay birkaç gün önce yaşandı. Güneysınır'dan gezmek için Zafer Meydanı'na gelen Mücahit Yavuz bir grup arkadaşı ile kafede oturdu. Kafeden çıkan arkadaş grubunun yanına tanımadıkları 4-5 kişi geldi. Şüpheliler Yavuz'a yola gideceklerini ve kendilerine yol parası vermesini istedi. Mücahit Yavuz'un bu isteği geri çevirmesi üzerine iki grup arasında kavga çıktı. Kavgada Yavuz, hayatını kaybetti.

3-008.jpg

GENCİ ZAFER'DE ÖLDÜRDÜLER

Geçen ay ise yine aynı meydanda 7 kişi Suriyeli bir genci öldürdü. Suriyeli olduğu öğrenilen 17 yaşındaki Muhammed Selim ve arkadaşı bulvar üzerinde yürürken, başka bir grupla aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine 7 kişilik bir grup, Muhammed Selim'i bıçakladı. Ağır yaralanan Muhammed Selim hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

KAVGA VE ÇATIŞMA EKSİK OLMUYOR

Konya Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, şehirde en fazla suç Zafer Meydanı'nı da içine alan Alaaddin Tepesi civarında yaşanıyor. Zafer bulvarında hırsızlık, kavga ve silahlı çatışma eksik olmuyor. Uyuşturucu satışının da yapıldığı iddia edildi. Bölge esnafı ve vatandaş, yetkililerden yardım istiyor. 

ESNAF VE VATANDAŞ YARDIM İSTİYOR

Bölge esnaflarından Fevzi Sertdemir, şunları söyledi: "Zafer çok kirlendi. Güzergahı her gün binlerce kişi kullanıyor. Öğrencilerin ve ailelerin yolu mutlaka Zafer'e yolu düşüyor. Ancak insanlar Zafer'de yürümekte zorlanıyor. Her an insanların önünü ya bir dilenci ya da bir satıcı çıkıyor. Meydanda kavga da eksik olmuyor. Konya Emniyeti ve belediyeleri bu işe el atmalı. Zafer temizlenmeli."

KERİM ATICI merhabahaber.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum