Zade'ye bayanlardan tam not

Zade'ye bayanlardan tam not

Zade® markasıyla yemeklik bitkisel sıvı yağ ve Zade Vital, Ar-Ge çalışmaları ile Türkiye’nin inovatif ürünler geliştirmede ulaştığı gücü, Konya’da farklı sektörlerde kariyer yapan başarılı kadınları bir araya getiren Dedeman Konya Kadınlar Kulübü üyeleri

“Kadınla Daha Güzele...” sloganıyla yola çıkarak, Konya’da farklı sektörlerde kariyer yapan başarılı kadınları bir araya getiren Dedeman Konya Kadınlar Kulübü üyeleri Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri’ni, Zade Vital İlaç Üretim Tesisleri’ni ve Ar-Ge merkezlerini ziyaret etti.  Türkiye’nin en büyük 500 kurumu arasında yer alan, üniversite & sanayi işbirlikleriyle, gıda ve sağlık alanında  Ar-Ge yatırımı yapan ve inovatif ürünler geliştiren Helvacızade Grubu, dünyada ve Türkiye’de gerçekleştirdiği “İlk”leri ziyaretçileri ile paylaştı. Ziyaretin ilk aşamasında  Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri ziyaret edildi. Alanında 17 farklı kalite ve sistem sertifikası ve PLC otomasyon sistemleri ile insan hatasından bağımsız üretimin yapıldığı Zade Tesisleri’nde üretilen ayçiçek yağı, mısır yağı, zeytinyağı gibi ürünlerin 65 farklı ülkeye gönderildiği bilgisi kulüp üyelerini etkiledi. Ziyaretin ikinci aşamasında Zade Vital İlaç Üretim Tesisleri’nde incelemeler yapılarak, tüm üretim aşamaları hakkında detaylı bilgi verildi. GMP (Good Manufacturing Practices / İyi Üretim Uygulamaları) standartlarında Avrupa’nın en büyük yumuşak kapsül üretim tesisi olan Zade Vital Tesisleri’nin yıllık bir milyar yumuşak kapsül üretim kapasitesinin olduğu ve tesislerde yumuşak kapsül ürünlerin yanı sıra likit ve yarı katı farmasötik formların da üretildiği aktarıldı. Ziyaretin son bölümünde Türkiye’nin sayılı Ar-Ge merkezleri arasında yer alan Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi ve Doğal Ürünler Araştırma Uygulama Merkezi DÜAMER ziyaret edildi. Alanında en yüksek teknolojiye sahip laboratuvarları ve ekipmanlarıyla yeni ürün Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı merkezlerde ülkemizin zenginliklerinin dünya çapında ses getirecek inovatif ürünlere nasıl dönüştürüldüğü aktarıldı.

ZADE 130 YILLIK KÖKLÜ BİR KURULUŞ

Zade Vital® ve İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi Müdürü Beril Koparal Helvacızade’nin 130 yıllık köklü bir kuruluş olduğunu, 1991 yılından itibaren üniversite & sanayi işbirliklerinin toplum sağlığına fayda sağlayacak pek çok hizmet ve ürüne dönüştüğünü ifade etti. Doğal ürünler  başta olmak üzere, besin takviyesi, ilaç ve gıda alanlarında yeni ürün çalışmalarını gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Türkiye’nin Sağlık Bakanlığı beşeri tıbbi ürün ruhsatına sahip ilk geleneksel bitkisel tıbbi ürünü ruhsatını aldıklarını da aktaran Koparal, 4 yeni ürün ruhsatı ile Konya’da sağlık alanında gerçekleştirilen İLK’leri konuklarla paylaştı. Alanında en  yüksek teknolojiye sahip cihazlar ile donatılmış Ar-Ge merkezlerindeki  altyapının Japonya, Hollanda, İsviçre, Almanya, Kore, İtalya ve İngiltere’den gelen cihazlarla sağlandığını söyleyen Beril Koparal, farklı sağlık destek ürünlerini bir kapsülde ve bir kutuda topladıklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.