Zade Vital marka oldu

Zade Vital marka oldu

Helvacızade Grubu tarafından geliştirilen ve üretilen Türkiye'nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital, Konya'daki AR-GE merkezleri ve üretim tesislerinde gerçekleştirilen toplantı ile Türkiye'de ve dünyada sağlık alanında gerçekleştirdiği ilkleri anlat

Türkiye'de, üniversite ve sanayi işbirliğiyle AR-GE yatırımı yapan ve inovatif ürünler geliştiren Helvacızade Grubu, Zade Vital markası ile gerçekleştirdikleri önemli çalışmaları aktarmak üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Büyükhelvacıgil, Zade Vital Genel Müdürü Dr. Beril Koparal Ayanoğlu, Zade Vital Kurumsal İletişim ve Pazarlama İletişim Müdürü Hanzade Tulan, Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Yeşilada ve Kemerburgaz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr Akgül Yeşilada katıldı. Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Büyükhelvacıgil, 130 yıllım bir başarılarının olduğunu ve bu başarının arkasında çok çalışmanın yer aldığını söyledi. İnsan hatasından bağımsız 5 kıtada 65'den fazla ülkeyle ihracat yaptıklarını dile getiren Büyükhelvacıgil, “Birçok yatırım yapıyoruz. Ürettiğimiz her üründe önceliğimiz kalite oluyor. Sağlık alanında yüksek bir kalite anlayışına sahibiz. İlk sağlıklı yaşam merkezi Zade Vital'i insanlarımızla buluşturduk. 2012 yılında pazara girdik ve büyük bir gelişim gösterdik. Yumuşak kapsül üretimi anlamında Avrupa'nın en büyüğüyüz. Hedeflerimiz çok büyük. 130 yıllık bir şirketi ayakta tutmak, süreklilik sağlamak kolay bir iş değil. Gıda ve sağlık alanında Konya'dan dünya markası çıkarmak için çalışıyoruz” dedi.

KORUYUCU ECZACILIĞI GELİŞTİRİYORUZ

Zade Vital Genel Müdürü Dr. Beril Koparal Ayanoğlu, küresel ilaç şirketi olma vizyonlarının olduğunu vurguladı. Tıp'ın tanımının değişip, genişlediğini söyleyen Koparal Ayanoğlu, “Artık hasta olunca ne yapılması gerektiğinden çok, günümüzde hasta olmamak için çalışılıyor. Hastalık masraflı bir şey. İnsanların daha sağlıklı yaşama istekleri var. Koruyucu eczacılık, gün geçtikçe önem kazanıyor. Türkiye'de koruyucu eczacılık etkisi kendisini gösteriyor. Bunu hayatımızın içine sokmalıyız. Ülkemizde şirke olarak sağlıklı yaşam merkezi olmayı başarabildik. Ülkemizin zengin kaynaklarını olumlu yönde kullanmaya çalışıyoruz. Ürünlerimiz önemli bir yer kaplıyor. Sağlık alanında önemli planlarımız var. Doğal destek ürünleri pazarının 2015 yılı itibariyle dünyada 100 milyar doların üzerine çıkacağı düşünüldüğünde, bu pazar içinde global bir oyuncu olmanın hayal olmadığının bilincindeyiz” şeklinde konuştu.  Zade Vital Kurumsal İletişim ve Pazarlama İletişim Müdürü Hanzade Tulan da şunları kaydetti: “Zade Vital, 2012 yılında alanında dünyanın en zengin serisi olarak pazara girdi. Ürünlerimiz sadece eczanelerde yer alıyor. Türkiye genelinde 12 bin 800 eczaneye ulaştık. Combo serisi ile Türkiye'de yeni bir ilke imza attık. Konya'daki eczanelerin yüzde 60'ında ürünlerimiz satılıyor.”

TESİSİ GEZDİM KÖTÜ ALGIMI YIKTIM

 Zade Vital'in Konya'daki AR-GE merkezleri ve üretim tesislerini gezmekten duyduğunu memnuniyeti dile getiren  Kemerburgaz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr Akgül Yeşilada, doğal ürünlerin giderek artan bir öneme sahip olduğunu belirtti. Türkiye'de doğal ürünlere çekinceli yaklaşıldığını ifade eden Ada, şöyle konuştu: “Merdiven altı ürünlerle piyasaya satış yapıldığını hepimiz duyuyorduk. Ama bu tesisi gezdikten sonra bütün ön yargılarım yıkıldı.”  Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Yeşilada da amacın doğalı almak değil, kaliteliyi alabilmek olduğunu söyleyerek, “Bazı ürünler güvenle müşterilerine önerilebilmelidir” dedi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.