Zade Vital dünyada ilkleri başarıyor

Zade Vital dünyada ilkleri başarıyor

Helvacızade Grubu dünyaca ünlü GAPS Diyeti&Tedavisinin alanında uzman hekim ve diyetisyenleri, 1-3 Aralık 2017 tarihlerinde Konya’da ağırlanıyor. Zade Vital pek çok ürünü ile dünyada ilkleri başarıyor

Aynı zamanda 5. Geleneksel Gaps Danışmanları Bilgi  Paylaşım Toplantısı’nın da gerçekleştirileceği program kapsamında, Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri, Zade Vital İlaç Üretim Tesisleri, Türkiye’nin doğal sağlık desteği ürünleri alanındaki ilk Ar-G Merkezi olan Zade&Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi ve Doğal Ürünler Araştırma Uygulama Merkezi DÜAMER’i ziyaret edecek olan konuklar, GAPS tedavisinde çok önemli bir yeri olan Zade Vital ürünleri hakkında detaylı bilgi alacak. Toplum sağlığının korunması ve tedavisi gibi çok zor ve önemli olan görevlerini özveri ile yerine getiren GAPS (Bağırsak ve Psikoloji / Fizyoloji Sendromu) Diyeti & Tedavisi alanında uzman hekim ve diyetisyenlerden oluşan 130 kişilik sağlık grubu, 1-3 Aralık tarihlerinde Helvacızade Grubu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek eğitim programına katılarak, Zade ve Zade Vital Tesisleri’ni ziyaret edecek.

img_7562.jpg

Program hakkında Novotel'de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Zade Vital Türkiye, Uluslararası Satış & Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Kadir Taha Büyükhelvacıgil, GAPS Hekimi Uzman Dr. Asuman Kaplan Algın, Zade Vital Kurumsal İletişim ve Pazarlama İletişim Müdürü Hanzade Tulan ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

KAPASİTE 3 KATINA ÇIKIYOR

Toplantıda konuşan Zade Vital Türkiye, Uluslararası Satış & Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Kadir Taha Büyükhelvacıgil, 1991 yılından itibaren gerçekleştirdikleri üniversite & sanayi işbirliklerinin toplum sağlığına fayda sağlayacak pek çok hizmet ve ürüne dönüştüğünü ifade etti. Grubun 2017 yılında gıda alanında başlattığı yeni üretim yatırımına da değinen Kadir Taha Büyükhelvacıgil, Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri’nin günlük 400 ton olan kapasitesinin yaklaşık 1200 tona yükseleceğini ve mevcut dolum, ambalajlama üretim kapasitesinin de 3 katına çıkacağını belirtti. Büyükhelvacıgil yeni yatırım kapsamında tüm üretim aşamalarının Endüstri 4.0 standartları doğrultusunda planlandığını vurguladı. Sözlerini grubun sağlık alanındaki çalışmalarıyla devam ettiren Taha Büyükhelvacıgil, doğal ürünler başta olmak üzere, besin takviyesi, ilaç ve gıda alanlarında yeni ürün çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Türkiye’nin Sağlık Bakanlığı beşeri tıbbi ürün ruhsatına sahip ilk geleneksel bitkisel tıbbi ürünü ruhsatını Helvacızade’nin almasının ardından, 3 yeni ürün ruhsatı ile Konya’da sağlık alanında pek çok ilkin gerçekleştiğini paylaştı.

img_7533.jpg

Kadir Taha Büyükhelvacıgil

10 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

Zade Vital’in Pazar durumu hakkında da bilgiler aktaran Büyükhelvacıgil; Zade Vital’in her yıl çok hızlı bir ivme ile büyüyerek Türkiye’nin ilaç dışı kategorisinde 17. Şirket haline geldiğini söyledi. 2017 yılı itibari ile Zade Vital ürün gruplarının 130 farklı ürün, 530 farklı forma ulaştığının altını çizen Büyükhelvacıgil, Türkiye’deki 24 bin 406 eczanenin 15 bin 790’ına doğrudan erişim sağlandığını ve Türkiye’nin dört bir yanına penetrasyonun sağlandığını söyledi. Zade Vital’in şu anda dünya genelinde 10 ülkeye ihraç edildiğini paylaşan Taha Büyükhelvacıgil, 2017 yılında ABD Chicago’da faaliyete giren Zade Global Inc ile Zade Vital’in ABD pazarına girmeye hazırlandığını söyledi.

ZADE VİTAL’DEN SAĞLIKLI YAŞAMA DESTEK

GAPS Hekimi Uzman Dr. Asuman Kaplan Algın da yaptığı konuşmada, “Biz modern tıp içinde bağırsakların önemini kavrayan hekimlerden, ve geleneksel tıp mensubu olup, bağırsak sağlığının toparlanması ile ilgili kafa yoran bir hekim gurubuyuz. Türkiye’de binden fazla GAPS, Bağırsak ve Psikoloji - Fizyoloji Sendromu danışmanı var. GAPS’den çok öteyiz. Hem modern tıp akademisyenleri, hem de geleneksel tıbbın uygulayıcıları ile bir araya geldiğimiz, daha iyi tedavilere ulaşmak için çalışan bir topluluğuz. Senede iki kez bir araya geliyoruz. Bu toplantılara Zade Vital bize başından beri ev sahipliği yapıyor. Tıbbın geldiği nokta, bağırsak sağlığı, doğal beslenme, kimyasallardan uzak, sertifikalı doğal ürünler, şekerden uzak bir beslenme programı aslında bu. Eksik vitamin ve mineralleri tamamlamaya dayanıyor.  GAPS’in diğer bir ayağı da vücudun toksinlerden arındırılmasıdır.”

 

img_7542-001.jpg

 Hanzade Tulan

AR-GE’YE ÖNEM VERİYORUZ

Zade Vital Kurumsal İletişim ve Pazarlama İletişim Müdürü Hanzade Tulan da konuşmasında, basın mensuplarına katılım ve destekleri için teşekkür etti. Helvacızade’nin Konya topraklarından doğduğunu ifade eden Tulan, şöyle konuştu: “130 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Ne yaparsak yapalım amacımız net, tek amaç sağlıklı nesillere katkı sağlamak. Bitkisel yağ alanında, hayatın her alanında yağ var. Biz de Helvacızade olarak ‘Dünyada kim bu işin AR-GE’sini yapar? Yağı bilir?’ diye sorulduğunda ne mutlu ki, biz varız, üst sıralarda yer alıyoruz.  AR-GE çalışamlarımız ile pek çok ilki gerçekleştirdik. Nar çekirdeği yağını dünyada ilk olarak ürettik. Türkiye’de ilk defa üzüm çekirdeği yağını, ilk defa yer fıstığı yağını ekonomiye kazandırdık. İnsanlar binlerce yıldır bu ürünleri kullanıyor. Biz Helvacızade olarak ‘insanlar bunu kullanıyorsa, biz de bunu yüksek standartlarda üretmeliyiz’ dedik. Ülkemizin bitki zenginliği ile ilgilendik ve besin desteği olarak üretilen yağlara odaklandık. Ege Üniversitesi ve Selçuk üniversitesi ile  AR-GE çalışmaları yapıyoruz. Sağlıklı yaşam markası oluşturduk ve eczanelerde toplum ile buluşturuyoruz. Ciddi bir altyapı ile geldik.”

17-3-018.jpg

KÜRESEL ÖLÇEKLİ BİR MARKA OLACAĞIZ

“7’den yetmişe tüm insanımıza ve dünyaya hitap eden bir ürün yelpazesi sunmayı amaç edindik” diyen Tulan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyada örneği bulunmayan ürünleri biz üretiyoruz. Kombo, mix gibi pek çok yenilik yaptık. Ürünlerimizi Amerika’ya taşıdık. Oralarda bile bu kadar inovasyonlu ürünler yok. İlk defa bir bitkinin sağlık bakanlığı ilaç ruhsatı almasını sağladık. Bu vesile ile Zade Vital’in küresel ölçekli bir marka olması, ülkemizin zengin bitkilerini dünyaya taşıyacağını söylemek istiyorum.  GAPS diyeti, bağırsak ve insan sağlığı ilişkisi önemli. Biz de spesifik ihtiyaca yönelik ürünleri yaptığımız araştırmalar ile geliştiriyoruz. Dünyada artık şu konuşuluyor; tüm hastalıkların temelinde kendimizi koruyamamamız var. Hasta olmadan sağlığı korumamız lazım.” 

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.