Zabıta Ekipleri, Kitap Okuyan Çocukların Tartı Aletlerini El Koymayacak

Zabıta Ekipleri, Kitap Okuyan Çocukların Tartı Aletlerini El Koymayacak

Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, köprübaşında tartı yaptıran çocuklara yanınızda kitap bulunsun tavsiyesinde bulundu. Zabıta ekiplerinin, kitap okuyan çocukların tartı aletlerine el koymayacağı belirtildi. Başkan Sözen,...

Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, köprübaşında tartı yaptıran çocuklara yanınızda kitap bulunsun tavsiyesinde bulundu. Zabıta ekiplerinin, kitap okuyan çocukların tartı aletlerine el koymayacağı belirtildi.

Başkan Sözen, Manavgat Köprüsü üzerinde tartı yaptıran 3 çocukla sohbet etti. Sözen, çocuklara tartıdan ne kadar para kazandıklarını sorarak tartı yaptırırken yanlarında her zaman okumaları için kitap bulundurması gerektiğini söyledi.

    Toros İlköğretim Okulu'nda okuyan ve 8'inci sınıfa geçen Melih Özbek ile Sarılar Zeki Vargün İlköğretim Okulu'nda okuyan 6'ncı sınıfa geçen Serhat Demir isimli öğrenciler, Başkan Sözen, zabıta ekiplerinin köprü üzerinde tartı yaptırmalarına izin vermediğini, bazı zamanlar tartı aletlerine el koydukları şikayetinde bulundu.

    Başkan Sözen, öğrencilere, zabıta ekipleri, yanınızda kitap bulundurursanız bundan sonra tartı yapmanıza karışmazlar diye cevap verdi. Sözen, "Burada tartı yaptırırken hep yanınızda kitap olsun. Bol bol kitap okuyun. Yanınızda kitap olursa zabıta ekipleri karışmaz. Yanınızda kitap olursa bundan sonra zabıtalar size karışmaz. Yanınızda her zaman kitap olsun. Kitap okumaya her zaman vakit ayırın." diye konuştu.

Manavgat köprüsünde tartı yaptırarak harçlıklarını çıkaran Melih Özbek, Serhat Demir ve İshak Demir isimli öğrenciler, Sözen'e her zaman yanlarında kitap bulundurma sözü verdi. 6'ncı sınıfa geçen Serhat Demir, ailesinin maddi imkanı kısıtlı olduğu için tartı yaptırarak aile bütçesine katkı sağlamaya çalıştığını söyledi. 8'inci sınıfa geçen Melih Özbek ise tartıdan kazandığı para şimdiden hem okul harçlığını çıkardığı hemde aile bütçesine katkı sağladığını ifade etti.

    Çetin Kitapevi Sahibi Devrim Çetin de tartı yapan çocuklara her zaman okumaları için kitap desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.