Yyü Ve Duhok Politeknik Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı

Yyü Ve Duhok Politeknik Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Kuzey Irak’ta bulunan Politeknik Üniversitesi arasında protokol imzalandı. Irak heyetine diş hekimliği, tıp, ilahiyat gibi önemli fakültelerini gezdirdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, “Gerçekten...

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Kuzey Irak’ta bulunan Politeknik Üniversitesi arasında protokol imzalandı. Irak heyetine diş hekimliği, tıp, ilahiyat gibi önemli fakültelerini gezdirdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, “Gerçekten hayran kaldılar üniversitemize. Bundan sonraki aşamada lisansüstü ve lisans düzeyinde öğrenci göndereceklerini söylediler. Ayrıca staj için hemşire ve teknisyenleri üniversitemize gönderecekler." dedi.

Kuzey Irak’ın Duhok kentinde bulunan Politeknik Üniversitesi Rektörü Dr. Adnan Mohsin Abdulazeez ile beraberindeki heyet YYÜ’yü ziyaret ederek İşbirliği ve Mevlana Programı protokolleri imzaladı. 3 günlük bir ziyaret kapsamında YYÜ gelen heyet ilk olarak Rektör Prof. Dr. Peyami Battal’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal ve Duhok Politeknik Üniversitesi Rektörü Dr. Abdulazeez arasında protokoller imzalandı. Karşılıklı sunulan hediyelerin ardından heyet YYÜ Senato Toplantısı’na katıldı.

Rektörlük makamında imzalan protokolle ilgili açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal Duhok Politeknik Üniversitesi ile hem işbirliği protokolü hem de Mevlana protokolü imzaladıklarını söyledi. YYÜ Diş hekimliği, tıp, ilahiyat, edebiyat ve mühendislik fakülteleri ile merkezi laboratuvarı gezdiklerini kaydeden Rektör Battal, “Gerçekten hayran kaldılar üniversitemize. Bundan sonraki aşamada lisansüstü ve lisans düzeyinde öğrenci göndereceklerini söylediler. Ayrıca staj için hemşire ve teknisyenleri üniversitemize gönderecekler. Dolayısıyla üniversitemiz gerek bölgesinde gerek sınır olduğu ülkeler nezdinde öncü üniversite rolünü yerine getiriyor. Buda bize mutluluk veriyor. Büyüyen bir değer olarak üniversitemizi hak ettiği noktaya getirmemiz gerekiyor. Eskiden günde 5-6 saat uyuyorduk bundan sonra hedeflerimize ulaşmak için hiç uyumamamız gerekiyor. Öyle görünüyor ki önümüzdeki dönemde YYÜ olarak yurt dışından en güçlü öğrenci alan üniversitelerden biri olacağız. Önümüzdeki günlerde üniversitemiz bütün yönleriyle güçlü bir vizyon ile misyonunu gerçekleştirmek adına hızla adımlarına devam edecek." diye konuştu.

Heyetin YYÜ'de yapılan alt yapı çalışmaları da yerinde gördüğünü aktaran Battal, "Şunu özellikle vurgulamak istiyorum; Irak’ta en iyi tanınan üniversite bizim üniversitemizdir. Aynı zamanda İran’da da en iyi tanınan üniversite biziz. İnşallah önümüzdeki birkaç ay içinde Azerbaycan ziyaretimiz olacak. Orada da aynı diyaloğu geliştireceğimize inanıyorum. Politeknik heyeti ile senatomuzla da bir araya geldi. Burada YYÜ’de okuyan Iraklı öğrenciler ve işbirliği alanlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Senato görüşmemizin de çok olumlu geçtiğine inanıyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.