"Yüzde 50’yi geçemezsek iç savaşa hazır olun"

"Yüzde 50’yi geçemezsek iç savaşa hazır olun"

Yaptığı bir konuşmada "Bu referandum oylamasında yüzde elliyi geçemezsek iç savaşa hazır olun' diyen AKP Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'e tepki gösteren AKP yönetimi, Erdem’in istifasını istedi.

Soma Belediye Düğün Salonunda düzenlenen konferansta konuşan AKP İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem, anayasa değişikliği referandumda hayır çıkması ihtimalini işaret ederek, “Bu referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazırlanın” dedi.

“BAŞARISIZ OLURSAK İÇ SAVAŞA HAZIR OLUN”

Ozan Erdem referandum sonucunda ‘HAYIR’ çıkma ihtimalini şu sözlerle değerlendirdi:

“Eğer yüzde 50’yi geçemezsek ve bu referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazır olun. Gerek kendi içimizde gerek kendi dışımızda kartların yeniden karılacağını yeniden plan masalarının kurulacağını iyi bilelim. 15 Temmnuzda İstanbul, Ankara'da bizlerde tankların savaş uçaklarının altında mücadele etmek istedik. ama evimizden çıkarken tank yok diye çıkmadık var diye çıktık. Keşke olsaydı da İstanbul, Ankara'daki o muzaffer milletin şerefine o yaşadıklarını bizde yaşayabilseydik. Kanımızı verdiğimiz gibi bu sefer kanımızı canımızı, bedenimizi değil, oyumuzu vermek zorundayız. Ama bu oyumuzu sadece kendimiz ile yakın komşularımız ailemiz ile değil, Ankara, İstanbul, Trabzon'daki akrabalarımıza 81 vilayette telefonunuzun içersindeki rehberde kim varsa açın Allah rızası için anlatın. Ben inanıyorum ki biz buradan ne kadar başarıyla çıkarsak 2023, 2053, 2071 hayal ve hedeflerimize büyük ve güçlü Türkiye idealiyle çok daha hızlı varacağız.”

İSTİFASI İSTENDİ

AKP Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, il başkan yardımcısı Ozan Erdem'in tepki çeken sözleriyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Erdem'in siyaset bilimci sıfatıyla katıldığı Soma'daki konferansta yaptığı konuşmanın, AKP’nin görüşlerini yansıtmadığını vurgulayan Başkan Mersinli, “Gittiğimiz her yerde halk oylaması kampanyası içerisinde ‘hayır' diyenler de ‘evet' diyenler de olacaktır. Biz, toplumu geren söylemlerden uzak duracağız. Halk oylaması süreci boyunca da ılımlı bir propaganda yürüteceğiz. 16 Nisan'a az bir süre kaldı. ‘Evet' mi çıkacak, ‘hayır' mı çıkacak, bunu halkımız tayin edecek. Dolayısıyla Sayın Ozan Erdem’in talihsiz açıklaması teşkilatımızın ve partimizin görüşlerini yansıtmadığı gibi hepimizi de üzmüştür. Bu açıklaması nedeniyle Sayın Ozan Erdem’in istifası istenmiştir.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.