Yurtdışındaki Tüm Dizilere Tek Tıkla dizihit.com'da Ulaşın

Yurtdışındaki Tüm Dizilere Tek Tıkla dizihit.com'da Ulaşın

Tüm dünyada ortak olarak en sevilen dizilerden bir tanesi olmayı başarabilmiş AMC yapıtı Breaking Bad’in yaratıcıları, bu diziden sonra bir dizi daha yapmayı da elbette ihmal etmediler.

Türkiye’de Breaking Bad dendiğinde, şüphe yok ki akan sular duruyor. Tüm dünyada ortak olarak en sevilen dizilerden bir tanesi olmayı başarabilmiş AMC yapıtı Breaking Bad’in yaratıcıları, bu diziden sonra bir dizi daha yapmayı da elbette ihmal etmediler. Better Call Saul, Breaking Bad içerisinden çıkan bir muzip karakter olan avukat Saul Goodman’ın hikayesini konu ediniyor. Breaking Bad’den çok daha geçmişe yönelerek kurguyu Walter White ile tanışmadan daha öncesine götüren yaratıcılar, yicilerinin diziyi Breaking Bad kadar seveceğinden çok umutlu. Bakıldığında, IMDB üzerinden 8.7 alan Better Call Saul, Uluslar arası alanda da pek çok ödüle sahip, harika bir yapıt olarak görülüyor. 

 

Türkiye’de çevirilerini genelde Game of Thrones çevirileri ile ünlenen esekherif’in yaptığı Better Call Saul’un çevirilerinin de bu bağlamda oldukça başarılı olduğu belirtilebilir. Better Call Saul bir yana, tarihten alıntılanan ve özellikle metinlerarası bağlamda değerlendirildiğinde harika bir dizi daha dikkatleri üzerine çekmiyor değil. 2013’ten 2017 yılına kadar tüm zamanların en iyi dizilerinden biri olarak izlenen Bates Motel, ünlü yönetmen Hitchcock’un Psycho filminden oldukça etkilenmiş; harika bir kurguyu bizlerle paylaşıyor. Pek çok yicisi, şüphe yok ki bu diziyi, bu bağlantının farkında olmadan izliyorlar ancak bu bağlantıyla izlendiğinde keyfi, ayrı bir güzel. IMDB üzerinden 8.2 gibi, çok başarılı bir puan almış ve bugüne kadar en çok oylanan diziler arasında yer alan Bates Motel’de; anne ve oğulun akıl almaz bağlılığı ve ilişkisi temlerini ağırlıklı olarak görüyoruz. Bunun yanında, kasabada yeni bir motele sahip olan anne ve oğulun kasabadaki ilginçlikleri fark etmesi üzerine yaşananlar, hemen her izleyiciyi şüphe yok ki çok şaşırtıyor. 

 

Uluslararası alanda 3 Primetime Emmy ödülüne sahip olan bu harika dizinin ayrıca 3 farklı ödüle ve 57 farklı ödül adaylığına layık görüldüğünü de belirtmekte fayda var. yicilerinin, hem Bates Motel’e hem de Better Call Saul’a potansiyel efsaneler gözüyle bakması, bu niteliklerinden ötürü ve kusursuz oyunculuk performanslarından ötürü olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.