Yurtdışındaki Seçimlere Randevu Sorunu Damgasını Vurdu

Yurtdışındaki Seçimlere Randevu Sorunu Damgasını Vurdu

Dünyanın her yerinde binlerce Türk cumhurbaşkanını seçmek üzere dün sandık başına gitti. Ancak oy kullanabilmek için internet üzerinden randevu alma zorunluluğu seçim heyecanı yaşayan birçok vatandaşa sorun yaşattı. Bu da katılımın...

Dünyanın her yerinde binlerce Türk cumhurbaşkanını seçmek üzere dün sandık başına gitti. Ancak oy kullanabilmek için internet üzerinden randevu alma zorunluluğu seçim heyecanı yaşayan birçok vatandaşa sorun yaşattı. Bu da katılımın düşük olmasını beraberinde getirdi.

AİLE BİREYLERİNE FARKLI ZAMANLARDA RANDEVU VERİLDİ

Seçim mekânına yüzlerce kilometre uzaklıkta ikamet eden aile bireylerine farklı gün ve saatlerde randevu verilmesi oy kaybına neden oldu. Bu durumdaki vatandaşlar, aile bireylerinin ayrı ayrı oy kullanmaya gidemeyeceğini; bunun her şeyden önce zaman sorunu olduğunu vurguladı.

YSK SİSTEMİNDE AKSAKLIK

Randevularla bağlantılı sorunların yanı sıra Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sisteminde de bazı aksaklıklar meydana geldi. Münih’te başkonsolosluğa iletilen randevu listesi ile sistemden vatandaşlara verilen randevu zamanı uyuşmadı. Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş sorun üzerine vatandaşa bir izahat yapamadıklarını, YSK’nın da sorunun nereden kaynaklandığına dair bir bilgi veremediğini dile getirdi.

Birçok seçmen kendilerine internet üzerinden bildirilen tarihlerde değişiklik olduğunu ancak sandık başına gidince anladı ve oylarını kullanamadan geri dönmek zorunda kaldı. Münih'in Erding kasabasında yaşayan Tayyar K., Çarşamba gecesi YSK'nın sayfasından randevu saati ve gününe tekrar bakıp, Perşembe günü sandığa geldiğini fakat kendisinden habersiz olarak randevu zamanının değiştirildiğini anlattı.

Augsburg kenti yakınlarındaki Bobingen kasabasından oy vermek için Münih'e gelen Cemil Koruyucu ise eşinin oy vermesi için geldiklerini ancak eşinin randevusunun yarına, kendi randevusunun ise pazar gününe ertelendiğini öğrendiklerini ve bu nedenle oy kullanamadıklarını dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.