Yurt Dışındaki Vatandaşlar Fetö Hakkında Bilgilendirilecek

Yurt Dışındaki Vatandaşlar Fetö Hakkında Bilgilendirilecek

Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu (YVDK) Kamu Kurumları Toplantısı’nda yurt dışında yaşayan vatandaşlar ile soydaş ve akraba toplulukların FETÖ hakkında bilgilendirilmesi ve faaliyetlerine yönelik ö...

Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu (YVDK) Kamu Kurumları Toplantısı’nda yurt dışında yaşayan vatandaşlar ile soydaş ve akraba toplulukların FETÖ hakkında bilgilendirilmesi ve faaliyetlerine yönelik önleyici çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu (YVDK) Kamu Kurumları, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nda Başkan Kudret Bülbül’ün başkanlığında toplandı. Yurt dışındaki vatandaşların meselelerinin ele alındığı toplantıda 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren, Fethullah Gülen’in elebaşı olduğu Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile yurt dışında yapılacak mücadele ana gündem maddesi oldu. Toplantıda, Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu kararları çerçevesinde ilgili kamu kuruluşları ve üniversiteler tarafından yurt dışında yaşayan vatandaşlar ile soydaş ve akraba toplulukların FETÖ hakkında bilgilendirilmesi ve faaliyetlerine yönelik önleyici çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

FETÖ ile mücadelede ilk adım “Türk” markasını geri almak

FETÖ’nün yurt dışındaki faaliyetlerine yönelik olarak ilgili kamu kurumlarının yurt dışındaki muhatapları nezdinde girişimlerde bulunulmasının ele alındığı toplantıda, ayrıca örgütün terör örgütü üyesi ve sempatizanı yetiştirmek amacıyla açtığı okulları için “Türk okulu” markası kullandığı, Türkiye ve Türkiye halkına ait olan bu markanın ellerinden alınması için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı. Yurt dışındaki vatandaşların dil, kültür, aile ve sosyal alanlar ile ırkçılık ve yabancı düşmanlığı konularında yaşadığı sorunların da ele alındığı toplantıda ayrıca entegre bir Diaspora Strateji Belgesi’nin 6 ay içinde hazırlanması kararlaştırıldı. İlgili kamu kurum ve kuruluşları ile üniversiteler, yurt içi ve dışından sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve kanaat önderlerinden oluşan farklı çalışma grupları, 6 ay içerisinde bir Diaspora Strateji Belgesi taslağı hazırlayarak kurula sunacak.

YVDK Kamu Kurumları Toplantısı’nda alınan kararlar Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş tarafından onaylandıktan sonra ilgili tüm kurum ve kuruluşlarınca hayata geçirilecek. YVDK Kamu Kurumları Toplantısı’nda kurul üyeleri olan Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanı, Sosyal Güvenlik Kurumu, TRT, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, TOBB yer alıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.