Sabit Horasan

Sabit Horasan

Yüreğinize sağlık

Yüreğinize sağlık

Maçtan hemen önce, Torku Konyaspor’un kadrosuna baktığımızda, Galatasaray’ın şampiyonluk mücadelesi verdiğini ve mutlaka kazanmak istediğini de göz önüne alarak, yeşil-beyazlı takımın kendi yarı alanından çıkamayacağı şeklinde yorum yaptık.

Sakatlıklar ve cezalılar nedeniyle Konyaspor teknik adamları zorunlu olarak böyle bir kadroyla çıkmıştı Galatasaray karşısına.

Ancak, takımlar çıkış tünelinde görüldüğünde, kaptan Hasan Kabze’nin yüzünün gülmesi bizi bu kaygılarımızın yersiz olduğu gerçeğiyle karşı karşıya bıraktı. 

Nitekim, maçın başlamasıyla birlikte Torku Konyaspor’un oyunu kendi yarı alanında karşılamak değil, aksine rakip yarı alana yıkması ve pozisyonlar üretmesi bunu apaçık gösterdi.

Torku Konyaspor, belki de eksik kadrosuna rağmen Cuma akşamı Galatasaray karşısında sezonun en iyi futbolunu sergiledi.

Özellikle ilk 45 dakikada rakibe boş alan bırakmayan, iyi defans yapan, oyunu daha iyi kontrol ederek tek paslarla rakibin üzerine giden ve net 3-4 gol pozisyonu üreten yeşil-beyazlılar, şampiyon adayı Galatasaray’a adeta futbol dersi verdi. Bu futbola herkesin saygı duyması gerekir.

İkinci yarıda roller kısmen de olsa değişti. Konyaspor karşısında boş alanlar bulan ve özellikle de Konyaspor’un sol kanadını daha çok kullanan Galatasaray pozisyonlar bulmaya başladı. Torku Konyaspor’un pozisyonları yok muydu? elbette ki vardı. 

Maçın geneline baktığımız zaman, Torku Konyaspor’da final pasları ve vuruşları iyi yapılmış olsaydı, gol pozisyonları daha iyi değerlendirilseydi kazanan Galatasaray değil, Konyaspor olacaktı. Bu nedenle, Torku Konyaspor Galatasaray karşısında yenilgiyi kesinlikle hak etmedi. Ama, futbolun adaleti bu.

Hani maçın sonlarında Rangelov ile birlikte Torje’nin de oyuna alınmasını beklemedik değil. Ama, sanırım sakatlığı nedeniyle teknik adamlar bu futbolcuyu riske etmek  istemediler. Şayet Torje oyuna girseydi çabukluğuyla Konyaspıor en azından beraberlik golünü bulabilirdi.  

Kaptan Hasan Kabze konusunda yapılan yersiz suçlamalara ve yakıştırmalara kesinlikle katılmıyorum. Hasan Kabze’de diğer futbolcular gibi oyunda kaldığı sürece çok iyi mücadele etti.  Bu tür yakıştırmalar yanlış. Futbolcuya zarar verir. Hasan Kabze Konyaspor’da forma giydiği dönemde sergilediği futbolla ve takıma sağladığı katkı ile dürüstlüğünü, forma aşkıyla oynadığını göstermiştir. 

Galatasaray maçı geride kaldı.

Şimdi sırada Gençlerbirliği maçı var. Ligi en iyi yerde bitirmek isteyen Torku Konyaspor’un bunu gerçekleştirmesi için kesinlikle Gençlerbirliği’ni yenmesi gerekmekte. Galatasaray maçındaki futbolda bunu gösterdi.. Maçın Salı günü olmasına rağmen Konyaspor taraftarlarının takımı yalnız bırakmayacaklarına inanıyorum. Onların vereceği destekle yarın gülen taraf Kartallar olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR