Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Yüreğimiz dağlandı

Yüreğimiz dağlandı

Dağlıca ve Iğdır’daki şehitlerimiz memleket olarak hepimizi acılara ve gözyaşlarına boğdu. Daha önce de bölücü terör örgütü tarafından Dağlıca’da askerlerimiz şehit edilmişti. Bu da ayni acımasızca eskiyi andırır bir hâinlik. Şimdi de 16 şehit eriyle, komutanıyla hep berâber acımız büyük. Tam bu acı hâdisenin şokunu daha üzerimizden atamamışken ertesi günü Iğdır’da 12 polisimizin şehâdeti hakikaten bizlerin yüreğini dağladı. Hangi acıya yanacağımızı şaşırdık. Ateş düştüğü yeri yakıyor ancak hepimiz aynı üzüntüyü yaşıyoruz. Tüm Türkiye yasta. Ülkemizin başı sağ olsun, şehitlerimizin kederli ailelerine yüce Rabb’im sabrı cemil ihsan etsin. Bölücü terör örgütünün gerçekleştirdiği bu menfur saldırıları kınıyor ve en kalbî duygularımızla lânetliyoruz.

Vatan sağ olsun. Elbette bu vatan kolay kazanılmadı. Geçmişte ecdâdımız bu aziz vatan toprakları için çok bedel ödediler Bugün de bizlere böylesi bir bedel ödetiliyor. Tabi bir anne olarak çok ama çok üzülüyorum. Bir evlat kolay mı yetişiyor benim de iki oğlum var. 7 Haziran’dan bu yana kaç ananın yüreği yandı, gözyaşları sel oldu. Aileler yıkıldı, evlatlar babasız kaldı ancak bunu kim ister? Vatan savunması neyi gerektiriyorsa o yapılmalı. Evlatlarımız bugünler için var. Tabî ölümler kalleşçe olunca gerçekten doluyoruz.

İşte terörün istediği tam da bu! Kaç gündür haklı olarak Türk bayraklarını alıp sokaklara çıkarak protesto edenlere tüm kalbimizle katılıyoruz. Bu normal fakat iş aynen geziciler gibi çevreye zarar vermeye dayanınca o zaman pek tabi hiç hoş olmayan bir manzara ortaya çıktı. Bu da, ne memleket adına ne de savunduğumuz değerler adına güzel olmadı. Bizler mümin insanlarız her işimiz ‘kul hakkı’na dayanır. Cam-çerçeve indirmeden, başkalarına zarar vermeden yapılmalı protestolar. Hatta ölüm hâdiseleri oldu. Böyle durumlarda provakotörlerin devreye girebileceği de unutulmasın. Biraz itidal lütfen!

Aynı zamanda evlere gelen şehit haberleri hepimizin sabrını taşırıyor elbette. Nedir bu Hak aşkına? Diyoruz. Son günlerde artan terör olayları yükselen Türkiye için yapılan hesapların bir neticesidir. Diğer Arap ülkeleri gibi ülkemizi uzun zamandır karıştırmak için uğraşıyorlardı. Ne dümenler çevirdiler hiç biri tutmadı şimdi de bölücü terör örgütünü maşa olarak kullanıyorlar. Amaçları son kale Türkiye’yi, kendi içimizden ellerle karıştırarak gücünü zayıflatmak, parçalayıp-bölmek, kaos çıkarmak. Büyüyen ekonomiyi engellemek, enerji hatlarını göçertmek! Üçüncü hava limanını, kanal İstanbul’un yapılmasını engellemek! Çok sebep var. O yüzden ABD ve Avrupa -bilhassa Almanya- PKK’yı hem siyâseten hem parasal olarak her yönlü besliyorlar, destekliyorlar. Dolayısıyla hesap büyük! Düğmeye basıldı amaç iç savaş çıksın istiyorlar. 

Ey Türkiye, ey bu aziz vatanın aziz evlatları şu zor zamanda aman itidal, sabır-tahammül lütfen! Evet, acımız büyük, genç yaşlarında yitip-giden evlatlarımız için kahroluyoruz. Ancak bizim kazancımız şu ki, bizim canlar şehit ama ölen teröristler ise leş.  Bu konuya daha önce değinmiştim. Bizim söylemek istediğimiz şu kardeşlerimiz, bu vatan şimdiye kadar ne bâdireler atlattı, neler gördü geçirdi. Hepsini alnının akıyla savuşturdu. Bunu da atlatacağız biiznillah. Doğruların yardımcısıdır Hazreti Allah (c.c). Bu sebeple adamların istediği insanları sokağa döküp birbirine kırdırmak, kardeşi kardeşe vurdurmak, ülkeyi kaosa sürüklemek. Bölücü terör örgütü ve mâlum partinin zevatları da devrimci bir iç savaş çıkartmak istiyorlar bunu her fırsatta dile getirmekten sakınmıyorlar. Halkımız tarafından yapılacak en ufacık bir yanlışlık büyük infiallere sebebiyet verebilir. Bırakalım devlet görevlileri bu işi halletsinler. Bizler vatanımızın selâmeti için duâlar edelim, birbirimize daha sıkı kenetlenelim. Ne yapılacaksa bize yakışır ölçüde, haddi aşmadan, taşkınlığa, yılgınlığa düşmeden meşru çerçevede olmalı kardeşler. Devlet malına, kişisel mülkiyete zarar vermeden tepki verilmeli, öyle değil mi? Acılarımız ortak, toprağımız ortak, dînimiz ortak çok ortak noktamız var. Ortak paydalarda buluşarak daha büyük düşünelim.

Bir kez daha terör örgütünün gerçekleştirdiği bu cinâyetleri nefretle kınıyor onları ve işbirlikçilerini Allah Teâlâ’ya havâle ediyoruz. Başımız sağ olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR