Yurdu Kapatan Belediye Mahkemenin Açma Kararını Uygulamıyor

Yurdu Kapatan Belediye Mahkemenin Açma Kararını Uygulamıyor

Gümüşhane Belediyesi, Özel Ali İpek Öğrenci Yurdu’nu yasaya aykırı olarak kapattı. Başvuru üzerine Trabzon İdare Mahkemesi’nden yurdun tekrar açılması yönünde yürütmeyi durdurma kararı çıkarken, yasaya aykırı kapatıldığı da...

Gümüşhane Belediyesi, Özel Ali İpek Öğrenci Yurdu’nu yasaya aykırı olarak kapattı. Başvuru üzerine Trabzon İdare Mahkemesi’nden yurdun tekrar açılması yönünde yürütmeyi durdurma kararı çıkarken, yasaya aykırı kapatıldığı da tescillenmiş oldu. Belediye ise yargının tekrar açılmasını istediği yurdun mührünü sökmeyerek yargı kararına karşı direniyor. Böylece okulların açılmasına az bir zaman kala yeni öğretim yılına yönelik yapılacak çalışmalar engellenmiş oluyor.

Özel Ali İpek Öğrenci Yurdu’nun bağlı olduğu şirket avukatlarından Evren Murat Öztekin, yurdu yasalara aykırı olarak kapatan ve idari yargı kararını uygulamayan, böylece görevi kötüye kullanan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Gümüşhane Zabıta Müdürü Halil Şişman hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Avukat Evren Murat Öztekin, “Gümüşhane Belediye Başkanlığı zabıta ekipleri, yurdu mühürleyerek kapatmıştı. Biz de mühürleme işleminin iptali ve yürütmenin durdurulması için Trabzon İdare Mahkemesi'ne başvurmuştuk. Mahkeme, mühürleme işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Biz de bu kararı belediye başkanlığına resmi olarak sunduk. Ancak belediye yetkilileri, yürütmeyi durdurma kararını uygulamamakta ısrar ediyor. Yargı kararını uygulamak zorunda olan belediye şu an suç işliyor. Biz de bu durumu tespit adına yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduk.” dedi.

Avukat Öztekin, yasama ve yürütme organları ile idarenin, mahkeme kararlarına uymak zorunda olduğunu ifade ederek, "Bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir surette değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez. Bu işlemi geciktiren kamu görevlileri, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Kaldı ki insan hak ve özgürlüklerini, sosyal adaleti, toplumun huzur ve refahını gerçekleştirmeyi ve güvence altına almayı amaçlamış demokratik bir hukuk devletinde, açıklanan Anayasa ve kanun kurallarına rağmen bir mahkeme kararının yerine getirilmemesi düşünülemez. Belediye yetkilileri, yargı kararlarını yerine getirmemekle suçu kabul etmiş oluyor. Öğrencilerin mağdur olmaması için bu hatadan bir önce dönülmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.