Yurda dönüş başladı

Yurda dönüş başladı

Tatil sezonunun açılmasıyla birlikte yıllık izinlerini Türkiye'deki yakınları ile geçirmek isteyen gurbetçi vatandaşlar aileleri ile birlikte yurda gelmeye başladı. Gurbetçiler daha çok uçakla dönüş yaparken, bazıları da arabayı tercih ediyor

Gurbetçiler tatil için anavatana dönüyor. Avrupa'nın farklı ülkelerinde kalan Konyalı gurbetçiler, memleketlerine dönmeye başladı. Mayıs ayının başında başlayan dönüşlerin Temmuz ve Ağustos ayına kadar sürmesi bekleniyor. Almanya, Fransa, Belçika, Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya ve İsviçre'de yaşayan Konyalılar'ın bu yıl ki tatil adresi de memleketleri oluyor. Yorucu geçen bir yılın ardından tatillerini, memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçi vatandaşların dönüş yolculuğu sürüyor. Gurbetçilerin gelmesiyle birlikte yabancı plakalı araçların sayısı da arttı.

DİREK UÇUŞLAR BAŞLIYOR

Gurbetçilerin önemli bir kısmı dönüş için uçağı tercih ediyor. Bazı gurbetçiler ise daha ekonomik olduğu için arabasıyla yurda geliyor. Gurbetçinin en fazla kullandığı sınır kapısı ise Kapıkule oluyor. Öte yandan direk uçuşların da 5-6 hafta sonra başlaması planlanıyor. Belli tarihlerde uçak şirketleri Avrupa'nın farklı şehirlerindeki havalimanlarından Konya Havaalanı'na direk uçuşlar gerçekleştiriyor. Talebi karşılamak için direk uçuşlar başlatan havayolu şirketleri, yüzde 100 doluluk oranını yakalıyor. Bilet işini son güne bırakanlar sıkıntı yaşıyor. Gurbetçilerin önemli bir kısmı biletlerini kış aylarında satın alıyor. Modern şekilde inşa edilen Konya Havaalanı, bu yıl da binlerçe gurbetçiyi kısa süreliğine misafir edecek.

YILDIRIM AİLESİ YURDA DÖNDÜ

Uzun süredir İsveç'te yaşayan Miran Yıldırım, ailesiyle birlikte önceki gün memleketine geldi. Yıldırım, "Avrupa'da yaşayan hemşehrilerimiz yavaş yavaş tatil hazırlığını yapıyor. Yurda dönüş başladı. Öğrencisi olan aileler okulların kapanmasını beklerken, emeklilerin önemli bir kısmı Konya'ya geldi. Bazı işçilerin yazın, yani Temmuz ve Ağustos ayında tatili yok. İşyeri, iş çok olduğu için bu dönem izin vermiyor. Onlar da Mayıs ve Haziran ayında izinlerini aradan çıkarıyor" sözlerini kullandı.

DÖNÜŞÜ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

Gurbetçilerin Türkiye'ye gelecekleri günü dört gözle beklediğini de ifade eden Yıldırım, "Gurbetçinin Türkiye özlemi hiç bitmiyor, azalmıyor, tersine artıyor. İzni olmayanlar üzülüyor. İzne gelenler ise stres atıp yaşadığı ülkeye dönüyor. Her yıl izne gelmeye çalışıyoruz. Yatırımlarımızı da Konya'da yapıyoruz. Gurbetçiler tarla ve ev alıyor Konya'dan. Gurbetçinin şehir ve ülke ekonomisine ise hayli katkısı oluyor" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.