Yurd Atayün'ün Yengesi: Af Dilemesi Gerekenler Hırsızlar, Vatanı Satanlardır

Yurd Atayün'ün Yengesi: Af Dilemesi Gerekenler Hırsızlar, Vatanı Satanlardır

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonla göz altına alınan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün yengesi Birsen Atayün asıl af dilemesi gerekenlerin hırsızlar...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonla göz altına alınan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün yengesi Birsen Atayün asıl af dilemesi gerekenlerin hırsızlar ile vatanı satanlar olduğunu belirtti. Birsen Atayün, kayınbiraderi ve gözaltına alınan polislerin niçin af dilemesi gerektiğini anlamadığını kaydetti.

AMCALARINA TİŞÖRT GİYEREK DESTEK OLDULAR

Yurt Atayün'ün kendisi gibi Emniyet Müdürü olan ve Mersin'de oturan ağabeyi Anadolu Atayün'ün eşi Birsel Atayün, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Bizi affedin' derlerse nedamet getirirlerse süreç barışık olur" şeklindeki açıklamalarına tepki gösterirken 3 çocuğu Emniyet Müdürü Hayati Başdağ'ın, "Şükür ki haram lokma yemedim." sözünü bastırdıkları tişörtleri giyerek amcaları Yurt Atayün'e destek verdi. Kayın biraderi Yurd Atayün'ün bu şekilde göz altına alınmayı hiçbir şekilde hak etmediğini ifade eden Birsen Atayün, "Emniyetten davet edilmişti kendisi davete icabet etti. Kelepçe takılması, özellikle de arkadan kelepçe takılmasını hiçbir şekilde hak etmedi." diye konuştu.

Kayınbiraderinin yaptığı işlerin hukuka uygun olduğunu bildiklerini vurgulayan Atayün, "Bu işe başladığından beri gece gündüz demeden, eşinden çocuklarından ailesinden uzakta sürekli çalıştığını hepimiz biliyoruz. Çevresindeki herkeste biliyor. Bu yapılanları hak edecek hiçbir şey yapmadığından kesinlikle eminim. Bu şekilde davranılmış olması bizi çok üzüyor." diye konuştu.

Kayınbiraderinin Ankara, İstanbul ve Van gibi illerde önemli görevlerde bulunduğunu hatırlatan Atayün, "Bu ters kelepçe olayı zulümdür resmen çirkin bir hareket. O kadar çok kötü işler yapan insanlar yapan insanlara yapılmadı bu işkence herkesin içinde, o kadar insanın içinde bu hakarete maruz kalmasına gerçekten çok üzülüyoruz." dedi.

Kayınbiraderinin geçen Cumartesi ev taşıdığını ve eşyalarını bile yerleştiremeden alınmış olduğunu anlatan Birsen Atayün şöyle devam etti: "Eşi Kıymet hanım ve çocukları mağdur durumdalar, hem şu anda zaten onlar açığa alındığı için maddi yönden de sıkıntı çekiyorlar son zamanlarda. Kayınvalidem yani annesi dün rahatsızlandı. Bu haksızlıklar yapılıyor bir yandan da ailesi ve çevresine zarar veriliyor. Eşine, kayınvalideme bir şeyler olsa bunun hesabını kim ödeyecek. Yazık değil mi bu yapılanlar. Bunları haketmediğini herkes biliyor."

"BUNLARIN BAŞIMIZA GELMESİ YOLSUZLUKLARIN ORTAYA ÇIKMASI"

Bunların başlarına gelme nedeninin yolsuzlukların ortaya çıkarılması bu operasyonda bulunmuş olmalarından kaynaklandığını herkesin bildiğini vurgulayan Atayün şunları kaydetti: "Bunlar olmasa onlarda şu an dışarıda rahat geziyor olacaklardı. İşlerini yapmamış, bu şekilde çalışmamış olsalardı polis arkadaşlar ve benim kayın biraderim de

rahat geziyor olacaklardı. İşlerini yaptıkları için bu eziyet reva görülüyor. Arkasındayız. Ben Mersin'de oturuyorum. Ben ve çocuklarım tişörtlerden de bastırdık. Sosyal medyadan da desteklemeye çalışıyoruz. İnşaallah en kısa zamanda çıkacaklar, sıkıntılardan kurtulacaklar."

"NEDEN AF DİLEYECEKLER?"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "(Bizi affedin) derlerse nedamet getirirlerse süreç barışık olur" yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Atayün şunları söyledi: "Gazete haberlerinde gördük, af dilenirse yumuşatılacağını rahatlatılacağımızı söylemiş. Niçin af dileyeceğimizi ben anlamadım. Af dilemesi hırsızlık yapanlar, vatanı satanlar vatana zarar verenlerdir. Bizim arkadaşlarımız, kardeşlerimiz hırsızlık yapmadılar, vatanı satmadılar, bayrağı indirtmediler. kimsenin namusuna göz dikmediler. Niye af dileyecekler? anlamış değilim."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.