Yunanistan’dan Gelen Kardeş Şehrin Turistleri Mudanya’da

Yunanistan’dan Gelen Kardeş Şehrin Turistleri Mudanya’da

Bursa’nın Mudanya ilçesi ile Yunanistan’da kardeş şehir olan Nea Moudania ve Nea Triglia’dan 50 kişilik grup, turistik ziyaret kapsamında geldikleri ilçede Tirilye Mahallesi’ndeki Kemerli Kilise’de dua etti.Yunanistan’ın Halkidi Bölgesi’ne...

Bursa’nın Mudanya ilçesi ile Yunanistan’da kardeş şehir olan Nea Moudania ve Nea Triglia’dan 50 kişilik grup, turistik ziyaret kapsamında geldikleri ilçede Tirilye Mahallesi’ndeki Kemerli Kilise’de dua etti.

Yunanistan’ın Halkidi Bölgesi’ne bağlı Nea Moudania ve Nea Triglia’dan 50 kişilik bir grup, turistik ziyaret kapsamında geldikleri Türkiye’de kardeş şehirleri Bursa’nın Mudanya ilçesine de uğradı. Aralarında Nea Moudania Belediye Başkan Yardımcısı Emanuil Beis ile Nea Triglia Kültür Derneği Başkanı Despina Paraskeva’nın da olduğu grup, ilk olarak Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay’ın da hazır bulunduğu ziyarette gruba Ali Pekman rehberlik etti.

DOSTLUK VE KARDEŞLİK BAĞLARI PEKİŞTİ

Karşılıklı ilişkilerin devamının sürmesini dileyen her iki grup, karşılıklı hediyeleşti. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’da barış ve kardeşliğin başkenti olma yolunda adımlar attıklarını belirterek, Türk-Yunan dostluğunun sıcak ilişkiler ve iş birlikleriyle daha da ilerleyeceğine inancının tam olduğunu söyledi. Dedesinin Girit Kandiya mübadili olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay ise Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Yurtta sulh, barışta sulh' sözüne vurgu yaparak, mübadele döneminde yaşanan acıların yeniden yaşanmamasını temenni etti.

Grup daha sonra Mudanya’da Girit ve Rum evlerinin olduğu tarihi sokaklarda kısa bir turun ardından Tirilye Mahallesi’ne geçti. Burada iki yıl önce İstanbul Fener Rum Patrikhanesi tarafından satın alınan Kemerli Kilise hakkında bilgi alan grup, Patrikhane Pederi Sauil nezaretinde Mudanya’da yaşayan mübadelenin ardından Yunanistan’a göç etmek zorunda kalan ataları için isimlerini tek tek okuyarak dua edip, mum yaktı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.