Yunanistan'daki Müslüman-Türk köyü koronavirüsten karantinaya alındı

Yunanistan'daki Müslüman-Türk köyü koronavirüsten karantinaya alındı

Yunanistan’ın kuzey doğusunda Türk ve diğer Müslüman azınlığın yoğun olarak yaşadığı İskeçe’nin Mustafçova (Miki) Belediyesi'ne bağlı Şahin köyü, koronavirus sebebiyle karantinaya alındı.

Yunanistan’ın kuzey doğusunda Türk ve Müslüman azınlığın yoğun olarak yaşadığı İskeçe’nin Mustafçova (Miki) Belediyesi'ne bağlı Şahin köyü, koronavirus vakalarının artması ve bir kişinin virüse yenilerek hayatını kaybetmesinin ardından karantinaya alındı.

Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, yaklaşık 2 bin 500 kişinin yaşadığı köye giriş ve köyden çıkışların kısıtlandığını söyledi.

Sivil Koruma Bakanlığının aldığı kararın belediyeye bağlı 61 köyden sadece Şahin köyünü kapsadığını söyleyen Delihüseyin, “Karantinanın amacı köyün içerisiyle dışarısını izole etmek. Köyün dışına çıkmak yasak. Amaç virüsün yayılmasını önlemek” dedi.

Mustafçova Belediye Başkanı Delihüseyin ayrıca köyde marketlerin açık olduğunu, bakanlığın aldığı kararda Yunanistan genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağından çok farklı bir durum olmadığını söyledi.

Diğer taraftan “insanlar daha az dışarı çıksın diye ihtiyaçlarını marketlerden siparişle karşılamalarını sağlıyoruz” diye konuşan Delihüseyin, durumu kontrol altına almak için karantina kararını desteklediklerinin altını çizdi.

Delihüseyin, belediye sınırları içinde şu ana kadar 5 koronavirüs vakasına rastlandığını, 72 yaşındaki bir vatandaşın İskeçe hastanesinde hayatını kaybettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Delihüseyin ayrıca hayatını kaybeden kişinin aile ve yakın çevresinin ikamet adreslerinde kendilerini izole ettiğini, belediyeye bağlı doktorların aileleri arayarak durumlarını yakından takip ettiğini ifade etti.

YUNANİSTAN'DA 821 VAKA, 22 CAN KAYBI VAR

Yunanistan Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre Yunanistan’da çarşamba günü 78 yeni koronavirus teşhisi yapıldı ve iki kişi hayatını kaybetti. Böylece ülkedeki toplam vaka 821’i bulurken virüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 22’ye ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.