Yunanistan, Libya'dan Vatandaşlarını Tahliye Etti

Yunanistan, Libya'dan Vatandaşlarını Tahliye Etti

Yunanistan, Libya'daki Yunan ve yabancı ülke vatandaşı 186 kişiyi tahliye etti. Atina, Libya'da silahlı gruplar ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle birlikte Trablus Büyükelçiliğini de geçici bir süre için kapattığını...

Yunanistan, Libya'daki Yunan ve yabancı ülke vatandaşı 186 kişiyi tahliye etti. Atina, Libya'da silahlı gruplar ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle birlikte Trablus Büyükelçiliğini de geçici bir süre için kapattığını duyurdu.

Libya’da silahlı gruplar ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle birlikte harekete geçen Atina, Büyükelçilik personeli ile bu ülkede çalışan vatandaşlarını tahliye etti. Trablus’a dün gece ulaşan Yunan Deniz Kuvvetlerine ait fırkateyn, bu sabah tahliye işlemini başarıyla gerçekleştirdi.

Yarın sabah Pire limanına ulaşması beklenen fırkateyne toplam 186 kişi alınırken, yolcuların, 77 Yunanistan, 78 Çin, 12 Kıbrıs, 10 İngiltere, 7 Belçika, 1 Rusya ve 1 de Arnavutluk vatandaşı olduğu bildirildi. Fırketeyn, yarın sabah Pire limanına ulaşacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.