Yunak’ta 55. Kütüphane Haftası kutlandı

Yunak’ta 55. Kütüphane Haftası kutlandı

Yunak ilçesinde 55'inci Kütüphane Haftası nedeniyle İlçe kütüphanesinde kutlama etkinliği düzenlendi.

Yunak ilçesinde 55'inci Kütüphane Haftası nedeniyle İlçe kütüphanesinde kutlama etkinliği düzenlendi. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan ilçe Kaymakamı İlçe Kaymakam’ı Mehmet Erdem Akbulut, törene katılan öğrencilere seslenerek, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bizler ülkeyi sizlere emanet edeceğiz. Sizlerinde yapması gereken tek şey var, çok çalışmak ve çok kitap okumak gerekiyor” diye konuştu.

‘DİLİMİZ İMPARATORLUK DİLİDİR’

Kitap okumanın önemini bir örnekle açıklayan Kaymakam Akbulut, “Dilimiz Türkçe ile ilgili çok eleştiri vardır, yabancı dillerden çok kelime aldığı ile ilgili. Türkçenin özünde güçlü bir dil olmadığı öğretilmeye çalışıldı bize hep. Fakat bir kitap okudum ‘Türkçenin Sırları’ diye. Bu kitaptan bizim dilimizin bir imparatorluk dili olduğunu, aldığımız her kelimeyi Türkçeleştirdiğimizi, ne kadar büyük ve ne kadar güzel bir dilimiz olduğunu öğrendim. Tabi benim bunu öğrenebilmem için okumam gerekiyordu” dedi.

ÇOCUKLARA OKUMAYI TAVSİYE ETTİ

Her kitabın apayrı bir dünya olduğuna vurgu yapan İlçe Kaymakam’ı Akbulut, “Öğrencilerimizin her kitaptan okuyacağı, öğreneceği çok önemli bilgiler var ve o yüzden çok kitap okumalarını istiyorum. Kırtasiyelerde askıda kitap projemiz var ve ücretsiz olarak alıp okuyabiliyor öğrencilerimiz. Öğrencilerden özellikle ilkokul öğrencilerimizden o kitapları alıp okumalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

ASKIDA KİTAP PROJESİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan ise, 55. kütüphane haftasını kutlayarak başladığı konuşmasında, “Dinimizin ilk emri ‘Oku’ ile başlıyor. Dinimizin okumaya ne kadar önem verdiğini, ilim alma konusunda peygamberimizin sözlerini öğretmenlerimiz her daim hatırlatırlar. ‘İlim Çin’de de olsa gidip alınız’ meşhur bir hadistir. Bugünün şartlarında her şey elimizin altında. İlçemizin bir kütüphanesi var, daha iyi şartlarda olabilirdi ama zengin bir kütüphane. Bunlardan zaman zaman öğrencilerimiz derslerini burada işleyecekler. Zaman zaman öğretmenleriyle gelip burada kitap okuma etkinlikleri yapacaklar. Göreve başladığım zamandan bu tarafa gördüğüm şu ki, eğitime, okumaya, kitaba çok önem veren bir kaymakamımız var. Bir çok proje ile birlikte okuma alanında faal bir ilçeyiz. Askıda kitap projemiz var, çocuklarımız, ilçe halkımız dilediği kitabı alıp okuyabilir, yine hafta içerisinde Teknoloji sınıfımızı açtık, zaman zaman oraya gidip ilim artırma, bilim artıma konusunda öğrencilerimiz oradan yararlanabilir” şeklinde konuştu.

‘İLK EMİR OKU’

Yunak İlçe Kütüphane Müdürü Şevket Turoğlu ise, insani ilişkilerin gelişmesini ve birbirini anlamayı sağlayan en büyük faktörün okumak olduğuna vurgu yaptı. Okuma oranı yüksek ülkelerdeki suç oranlarının, okuma oranı düşük ülkelerdeki suç oranlarına göre çok çok altında olduğunu belirten Kütüphane Müdürü, “Küçük yaşlarda edinilecek okuma alışkanlığı ülkelerin kalkınmasının temelini oluşturmaktadır. Dinimizin ilk emri de ‘oku’ olduğuna göre okuma alışkanlığını her ortamda geliştirerek, ülkemizin her alanda gelişmesine katkı sağlamamız gerekir. Kültür ve Turizm bakanlığımız bu yönde adımlar atarak, insanların kütüphanelerden faydalanması için azami yatırımlar yapmaktadır” diye konuştu.

Programda ilçeye kütüphaneyi kazandıran, kütüphanenin açılışına büyük katkılar sağlayan ve 1981 yılında şehit edilen eski ilçe Kaymakamlarından İsmet Yayla’da rahmetle anıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.